RDR2 Oynamanın Oyunculara Kattığı Bilgiler

    RDR2 Oynamanın Oyunculara Kattığı Bilgiler

    Popüler oyunların keyifli tahsil unsurları taşıyıp taşımadığını ölçmek suretiyle yürütülen bir çalışmada, Red Dead Redemption 2 oynayanların daha varlıklı hayvan bilgisi olduğu ortaya çıktı.

    Oyunların boşa vakit kaybı olduğu ve insana hiç bir şey katmadığı düşüncesine karşı oyuncuların cevabı hep “Oyunlardan tarih öğreniyoruz, karar verme becerimiz de artıyor” şeklinde argümanlar olmuştur. Bazı emek harcamalar esasen video oyun oynamanın el-göz koordinasyonu ve karar verme kabiliyetinte gelişmeye sebep bulunduğunu ortaya koymuştu. Benzer bir çalışma, bu sefer spesifik olarak Red Dead Redemption 2 oynamanın yararlarını ortaya koydu.


    500 katılımcının yer almış olduğu bir çalışmada bilim insanları, Red Dead Redemption 2 yahut Red Dead Online oynayanların hayvanlar alemine daha hakim bulunduğunu ortaya çıkardı. Bu oyunları oynayan oyuncular, yayınlanan hayvanların ismini oynamayanlara göre daha iyi bildi.


    RDR2'den ufak zooloji dersleri:

    RDR2 Oynamanın Oyunculara Kattığı Bilgiler

    2018 senesinde çıkış icra eden Red Dead Redemption 2, en oldukca tafsilat içeren oyunlardan biri olarak oyuncuların hafızasında yer etmişti. Özellikle hayvanlar ve davranışları mevzusunda gerçekle birebir örtüşen birtakım teferruat, oyunun en oldukca övülen yanlarından biri oldu. Bu teferruat oyunun keyfine keyif kattı, sadece bakıyorum da oyun bu yanıyla oyunculara keyiften fazlasını sağladı.


    500 oyuncunun katılmış olduğu araştırmada katılımcılar, Red Dead Redemption 2 yahut Red Dead Online oynayanlar ve oynamayanlar olarak ikiye ayrıldı. Birçok hayvanın fotoğrafı yayınlanan oyuncular, aleni uçlu ve şıklı olacak biçimde değişik hayvanların tür ismini bilmeye çalıştı. Sorularda ayı, kurt benzer biçimde bilindik kara hayvanlarının yanı sıra; gökkuşağı alabalığı ve minik akbalıkçıl benzer biçimde saptaması görece daha zor hayvanlar da yer aldı.


    Red Dead Redemption 2’nin ana öyküsünü bitiren yahut Red Dead Online’ı ‘naturalist’ rolüyle oynamış olanların hayvanların ismini bilmekte daha başarı göstermiş olduğu ortaya çıktı. Söz mevzusu hayvanlar Kuzey Amerika’da olduğu için ötürü organik olarak bu kıtada yaşayanların da oyunu oynama kriterinden ayrı biçimde bu hayvanları daha iyi tanımış olduğu ortaya çıktı. Çalışmanın yapılmış amacı, popüler oyunların ‘eğitlence’; doğrusu keyifli öğrenim unsurları içermediği kanısını sınamaktı. Zaten Assassin’s Creed şeklinde popüler oyunlar bu unsurları çokça barındırıyor. Ancak bu çalışmayla da RDR2’nin küçük zooloji dersleri verdiğini görmüş olduk.


    Önceki Haber
    PUBG arenasına giren Kafalar Esports Metebey ile anlaştı!

    PUBG arenasına giren Kafalar Esports Metebey ile anlaştı!

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Yakın bir zamanda PUBG arenasına giren espor organizasyonu Kafalar Esports Metebey ile anlaştı. Başarılı ekip Metehan ”Metebey” Avcı transferini toplumsal medyadan yapmış olduğu bir gönderi ile duyurdu.Metehan ”Metebey” Avcı en son XFlow Esports’da forma giymişti. Yapılan transferin peşinden Kafalar Esports ekibi aşağıdaki benzer biçimde şekillendi:Alaattin “Nailqop13” NailSalih Ahmet “Ruern” DemirbaşTunay “Z3R3F” AytaçBerkim “Murfle” AzimMetehan ”Metebey” AvcıKafalar Esports transferin ardından

    Sonraki Haber
    VALORANT Yeni Afet Koleksiyonu Satışta

    VALORANT Yeni Afet Koleksiyonu Satışta

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    VALORANT yeni Afet koleksiyonu geldiLoL oynayanların yakından bildiği Mahvolmuş Kral konseptli, yeni silah kaplamaları VALORANT'a eklendi. Koleksiyonun adı Afet olarak duyuruldu. Bu haberimizde Afet koleksiyonunun fiyatını ve içeriğini sizlerle paylaşıyor olacağız. En uygun fiyatlı Valorant puanlarını sitemizde bulabilir ve güvenli şekilde satın alabilirsiniz.Afet koleksiyonu fiyatı kaç VP?Koleksiyonun vitrindeki satış fiyatı 8700 VP olarak belirlenmiş. İçerisinde Vandal kostümü olmaması, VALORA

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim