Riot Games Hack Saldırısına Uğradığını Açıkladı

    Riot Games Hack Saldırısına Uğradığını Açıkladı

    Bu haberimizde dünyaca ünlü oyunlar olan League of Legends ve Valorant gibi oyunlara sahip Riot Games'in dünden itibaren hack saldırısına uğradığı açıklandı.

    Dünyaca ünlü oyunlara sahip League of Legends (LoL), Valorant ve Teamfight Tactics (TFT) gibi oyunlarıyla tanınan Riot Games'in hacklendiği açıklandı. Yakın zamanda bir hack olayı yaşandığını bildiren Riot Games, siber saldırının detaylarını paylaştı. Ön bilgilere göre iki oyundan LoL, TFT ve hile önleme sisteminin kaynak kodları çalındı. Çin'in en büyük teknoloji şirketi Tencent'in yan kuruluşlarından biri olan Riot Games, önce Asya pazarında popüler oldu, ancak kısa sürede sahibi oldu. dünyada en çok oynanan rekabetçi oyun ve MOBA'lardan biri.


    Tüm Riot Oyunları Devre Dışı

    Elbette geçtiğimiz günlerde hacklendiğini açıklayan Riot Games, bugün yaptığı açıklamada bu saldırının detaylarına açıklık getirdi. Riot Games firması resmi Twitter hesabından 7 tweet üzerine açıklama yayınlayan oyun devi, saldırıya ilişkin merak edilen tüm sorulara açıklık getirdi. Firma yaptığı analizde, bu iki oyunda kullanılan hileli antivirüs sisteminin League of Legends, TFT ve eski bir sürümünün kaynak kodlarının hackerlar tarafından çalındığını söyledi. Fidye talep eden bir e-posta aldıklarını ve ödemeyi reddettiklerini açıkladı. İleride oyunlarında hilenin artabileceğini söyleyen şirket çalışanları, hilesinin önüne geçmek için çok çalıştıklarını ve prototip aşamasında bazı oyun modlarının kodlarının çalındığını söyledi. Dünya çapında kapatıldı ve oyuncular hiç bir şekilde tüm Riot oyunlarına giremedi.

    Riot Games Hack Saldırısına Uğradığını Açıkladı


    Riot Games'in Açıklaması

    ''Söz verdiğimiz gibi, sizi geçen haftaki siber saldırının durumu hakkında bilgilendirmek istedik. Hafta sonu yaptığımız analizler LoL, TFT ve eski bir anti-heat platformunun kaynak kodunun saldırganlar tarafından çalındığını doğruladı. Bugün bir fidye e-postası aldık. Söylemeye gerek yok, ödemeyeceğiz. Bu saldırı, inşa ortamımızı bozsa ve gelecekte sorunlara neden olabilse de, en önemlisi, hiçbir oyuncu verisinin veya oyuncu kişisel bilgisinin ele geçirilmediğinden emin olmaya devam ediyoruz. Doğrusu, herhangi bir kaynak kodunun açığa çıkması, yeni hilelerin ortaya çıkma olasılığını artırabilir. Saldırıdan bu yana, anticheat üzerindeki etkisini değerlendirmek ve gerekirse düzeltmeleri mümkün olan en kısa sürede dağıtmak için hazırlıklı olmak için çalışıyoruz.

    Yasa dışı olarak elde edilen kaynak kodu, bir dizi deneysel özellik de içeriyor. Bu oyun modlarından bazılarının ve diğer değişikliklerin sonunda oyuncular tarafından beğenileceğini umsak da, bu içeriğin çoğu prototip aşamasındadır ve yayınlanacağının garantisi yoktur. Güvenlik ekiplerimiz ve dünya çapında tanınan dış danışmanlarımız, saldırıyı değerlendirmeye ve sistemlerimizi denetlemeye devam ediyor. Ayrıca kolluk kuvvetlerine de haber verdik ve onlar saldırıyı ve arkasındaki grubu soruştururken onlarla aktif bir işbirliği içindeyiz. Kendimizi şeffaflığa adadık ve gelecekte saldırganların tekniklerini, Riot'un güvenlik kontrollerinin başarısız olduğu alanları ve bunun bir daha yaşanmamasını sağlamak için attığımız adımları ayrıntılı olarak açıklayan tam bir rapor yayınlayacağız. Geçen haftadan bu yana çok ilerleme kaydettik ve hafta içinde bazı şeyleri onaracağımıza inanıyoruz, bu da ileriye dönük normal yama düzenimizde kalmamızı sağlayacak. Lig ve TFT ekipleri, bunun her oyun için ne anlama geldiği konusunda sizi yakında bilgilendirecek.''

    Bununla birlikte Riot Games'in yakın zamanda durumu çözmesini ve oyunculara beklenen ilgiyi verilmesi istenmektedir.


    En Tercih Edilen RP Nereden Alınır?

    Etkinlik Kartı, Şampiyonlar, Kostüm ve yeni içeriklere sahip olmak isterseniz hesabınızın alışveriş bakiyesinin yeterli olması gerekir. En uygun fiyatlı League of Legends RP ise tabii ki İtemsatış'tan satın alınır, hemen aşağıdaki linkte tıklayabilirsiniz ve ürün sayfasına gidebilirsiniz..

    https://www.itemsatis.com/urunler/lol-rp-satin-al.html


    Önceki Haber
    CS GO Kan Silme Kodu

    CS GO Kan Silme Kodu

    1 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Counter Strike Global Offensive oyunu 2012 yılında Valve şirketi tarafından geliştirilen ve yayınlanan FPS türünde bir oyundur. Counter Strike serisinin 4. oyunudur ve dünya üzerinde en çok oynanan oyunlar arasında yer almaktadır. Windows, Geforce, Xbox One, Playstation 3, Mac OS ve Linux işletim sistemlerinde oynanabilir.CS GO kan silme kodu nedir?Oyunun grafikleri yoğun olduğu için bazı durumlarda FPS kaybı söz konusu olabiliyor. Bu kaybı minimuma indirmek için yapabileceğiniz bazı ince ayarla

    Sonraki Haber
    VALORANT Yeni Koleksiyon Ay Tavşanı Vitrinde

    VALORANT Yeni Koleksiyon Ay Tavşanı Vitrinde

    1 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Valorant'a her kısımla ve yamayla beraber oyuna yeni silah koleksiyonları ekleyen Riot Games, Valorant'ın yeni güncellemesiyle birlikte Ay Tavşanı koleksiyonunu oyuna eklenmiştir. Valorant'a yeni gelen setin Çin yılı temasına sahip olacağı net bir şekilde gözükmektedir. Mavi efektleri ve Çin hissiyatıyla birlikte oyuna geliyor. Ay Tavşanı 13 gün boyunca mağazada kalacaktır. Sete sahip olmak için Valorant hesabınıza giriş yaparak mağaza bölümünden rahatlıkla alabilirsiniz.Valorant Ay Tavşanı Kole

    En son yorumlar
    canack
    canack
    peki sonra en ucuz rp burda denmesi ahahahaha
    Beğen Cevapla
    bruh4moments
    bruh4moments
    wqceqıkwecıökqwec
    Beğen

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim