Minecraft Nasıl Oynanır?

    Minecraft Nasıl Oynanır?

    Minecraft oyununun ne olduğu ve oyun içerisindeki gereksinimlerini derlediğimiz yazımız yayında!

    Minecraft Nasıl Oynanır?

    İsveçli oyun yapımcısı Markus “Notch” Persson tarafından üretilen ve ilk olarak 2009 yılında oyuncularla buluşan Minecraft, an itibariyle oyun tarihinin en çok satan oyunu konumunda. Bugün sadece 18 milyon kişi PC veMac'de Minecraft oynuyor. Bu rakama Xbox, Playstation, Ios ve Android platformlu cihazlarda oynayanları da ekleyince 40 milyondan fazla kişinin Minecraft oynadığını söylüyor istatistikler.

    Mine, Türkçe’de maden, Craft ise işlemek anlamına geliyor. İşte oyunun en çarpıcı noktası bu. Oyunda çeşitli malzemeleri bir araya getirerek onlardan yepyeni bir malzeme çıkarabiliyorsunuz. Yani maddeleri işleyebiliyorsunuz. Örneğin ağacı keserek elde ettiğiniz odunlardan belli bir ölçüde kullanarak masa sandalye yapabilirsiniz. İşte bu Crafting sistemi oyunun en büyük özelliği ve oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Crafting ile kılıçlar, duvarlar, büyülü sistemler, kapılar, sandıklar, ocaklar, resimler ve daha birçok şey yapabilirsiniz.


    Minecraft Nasıl Oynanır?

    Minecraft Modları Nelerdir?

    Minecraft birinci tekil şahıs kamera açısıyla oynanan bir oyun. Oyunda gördüğümüz her şeyi kırabiliyor ve toplayabiliyorsunuz ve topladığınız materyalleri istediğiniz yere yerleştirebiliyorsunuz. İşte bu özellik Minecraft’ın temelini oluşturuyor. Minecraft yapımcıları oyunu iki moda ayırmışlar. Birinci modda hayatta kalmak için uğraşacak, ikinci modda ise kreatif becerilerinizi ortaya çıkarma şansı yakalayacaksınız. Minecraft’ın Survival (hayatta kalma) moduna başlarken olanaklarınız çok kısıtlı. Çok az malzemeyle dünyaya geliyorsunuz ve yapılması gereken acil işleriniz oluyor. Öncelikle oyunda gece ortaya çıkan türlü yaratıktan korunmak için bir sığınağa ihtiyacınız var. Bunun için yapmanız gereken şey elinizdeki çapayla toprağı eşelemek ve onu toplayarak kendi evinizi hızlı şekilde inşa etmek. Böylece gece olduğunda yaratıklar size ulaşamaz ve sizde güvenli bir yerde sabaha kadar canlı kalmış olursunuz. Sabah olunca yaratıklar ortadan kayboluyor ve siz daha fazla malzeme toplayabilmek için dünyayı gezmeye başlarsınız. Birinci modda hayatta kalmak için ayrıca yemek de yemeniz gerekiyor. Bu da dünyada özgürce dolaşan bazı çiftlik hayvanlarını kullanmanız anlamına geliyor. Silahınızla çiftlik hayvanlarını yakalıyor ve yakaladıklarınızdan et yoluyla faydalanıyorsunuz. Dilerseniz yaptığınız ocakta eti pişirebilir ve etten daha fazla verim alabilirsiniz. Oyunda silah sistemleri de mevcut. Kılıç, ok ya da zırh yapabiliyorsunuz. Ayrıca oyunda derinliklere gittikçe değerli madenlere ulaşabilir ve bu madenleri çıkarabilmek için raylı sistemler inşa edebilirsiniz.

     İkinci mod yani kreatif modda ise sınırsız özgürlük sizi bekliyor. Tüm eşyalara sahipsiniz ve bu eşyaları nasıl kullanacağınız tamamen size bağlı. İsterseniz dünyada uçun ve devasa bir gökdelen inşa edin. İsterseniz rayları kullanarak yeraltı sistemleri kurun ve yaptığınız eserleri herkese gösterin. Tam bu noktada Multiplayer modu devreye giriyor ve oyun size arkadaşlarınızla birlikte devasa yapılar inşa edebilme olanağı sunuyor. Bu da daha fazla eğlence ve üreticilik demek oluyor.


    İtemsatış.com üzerinden Minecraft Hesap Satış yaparak para kazanabilir veya kendinize yeni bir Minecraft Hesap Satın alabilirsiniz.


    Önceki Haber
    League of Legends Noxus Bölgesi

    League of Legends Noxus Bölgesi

    2 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Noxus Bölgesi Neresidir?Noxus dehşetli bir ünü olan güçlü bir imparatorluk. Sınırlarının dışında yaşayanlar Noxus'u topraklarını genişletme ateşiyle yanıp tutuşan, zalim, tehditkâr bir ülke olarak görüyor. Fakat savaşçı görünümünün altında, halkın becerilerine saygı duyulduğu ve bunların geliştirildiği, alışılmadık derecede kapsayıcı bir toplum yapısı yatıyor.Noxii'ler bir zamanlar vahşi barbar kavimlermiş, ta ki artık ülkelerinin kalbi olan kadim şehre saldırana kadar. Her yanları tehditlerle ç

    Sonraki Haber
    Valorant 5.Bölüm 1. Kısım Yenilikleri

    Valorant 5.Bölüm 1. Kısım Yenilikleri

    2 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Valorant 5. Bölüm 1. Kısım Yenilikleri Nelerdir?Bildiğiniz üzere yeni bölümle birlikte Valorant'ta yeni harita Pearl'ı görüyoruz. Birbirinden özel yenilikler, koleksiyonlar, savaş bileti, harita ve kademe ile birlikte bizleri yeni bir macera bekliyor. Bu yazımızda genel olarak şuan bizlere sunulan yeniliklerden sizlere bahsedeceğiz.Yeni Harita: Pearl22 Haziran'da Pearl'e özel eşleştirme sırası olacak bu sayede dereceli ve normal sıralarda harita ile karşılaştığınızda nerede hangi konumda olacağı

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim