LoL En Güçlü Support

    LoL En Güçlü Support

    League of Legends dünyasında oynanabilecek en güçlü Support hangisidir sorusunun cevabını sizler için derledik.

    En güçlü Support Şampiyonu Hangisidir?


    League of Legend 5 kişilik oynanan bir oyundur ve oyun içerisinde koridorlara uygun nitelikleri taşıyan bir çok karakter bulunur. Her oyuncunun farklı bir göreve sahip şampiyonu kontrol ettiği oyunda en az tercih edilen şampiyonların destek şampiyonları olduğunu söyleyebiliriz. ''Support” olarak nitelendirilen bu şampiyonlar, Adc (Nişancı) şampiyonuyla aynı koridora giderek öncelikli olarak nişancısını korur, onu güçlendirir ve onun kırılganlığından dolayı ölmesini engeller. İlerleyen oyun safhalarında ise bütün takımı korumaya ve güçlendirmeye özen gösterir. Bugün sizlere, oyunun son metasında özellikle profesyonel ve yüksek dereceye sahip oyuncular tarafından en fazla tercih edilen destek şampiyonlarını tanıtacağız.

    League of Legends’ın en iyi 6 destek (Support) şampiyonu:

    • -Pyke
    • -Lulu
    • -Leona
    • -Nami
    • -Senna
    • -Thresh


    LoL En Güçlü Support


    1.Pyke: İkincil rolü Suikastçı olan Pyke oyunda oynayabileceğiniz en agresif destek şampiyonudur. Aynı şekilde kendisi gibi agresif bir Adc ile birleştiğinde oyunun erken safhalarından itibaren can sıkıcı olabilir. Kendini hedefe fırlatıp üstüne çekme kancaları saplar ve karşısındaki heroyu kesip biçmeye başlar.

    Yetenekleri:

    P-Boğulmuşların Nefesi

    Pyke rakiplerinden saklandığında, kısa süre önce şampiyonlardan aldığı hasarı iyileştirir. Ayrıca Pyke hiçbir kaynaktan ilave azami can kazanamaz; bunun yerine ilave SG kazanır.

    Q-Kemik Zıpkın

    Pyke önündeki bir rakibi yaralar veya bir rakibi kendine doğru çeker.

    W-Hayalet Sular

    Pyke kamuflaja bürünür ve önemli miktarda hareket hızı kazanır. Bu hareket hızı zamanla azalarak kaybolur.

    E-Karanlık Gelgit

    Pyke ileri atılır ve arkasında, ona geri dönerken yoluna çıkan rakip şampiyonları sersemleten bir hortlak bırakır.

    R-Derinlerin İntikamı

    Pyke düşük cana sahip rakiplerin üstüne atlayarak onları infaz eder. Bu durumda yeteneği yeniden kullanabilir ve asist yapan tüm takım arkadaşlarına ilave altın verir.


    LoL En Güçlü Support


    2.Lulu: Yasaklama oranı düşük olan Lulu daima rahatça seçebileceğiniz support karakterlerden birisidir. Koridor aşamasında verdiği kalkan ve saldırı hızıyla birlikte yanındaki taşıyıcının kolayca rakibi katletmesini sağlar ve onu her daim korur.

    Yetenekleri:

    P-Peri Yoldaş, Pix

    Takip ettiği şampiyon her rakip birime saldırdığında, Pix de enerji yüklü büyülü oklar atar. Bu oklar güdümlüdür ama başka birimler tarafından önlerine geçilebilir.

    Q-Işıltılı Ok

    Pix ve Lulu isabet ettiği bütün rakiplere hasar veren ve onları büyük ölçüde yavaşlatan, büyü enerjisi yüklü birer ışın gönderir.

    W-Kapris

    Bir takım arkadaşı hedef seçilirse, ona kısa süreliğine Saldırı Hızı ve Hareket Hızı kazandırır. Bir rakip hedef seçilirse, onu saldıramayan ya da yetenek ve büyü kullanamayan sevimli bir yaratığa çevirir. 

    E-Yetiş, Pix!

    Bir takım arkadaşı hedef seçilirse, Pix'e bu takım arkadaşına kalkan olmasını emreder. Ardından Pix bu takım arkadaşını takip ederek, saldırılarına destek olur. Bir rakibin hedef seçilmesi halinde, Pix'e rakibin üstüne atlayarak hasar vermesini emreder. Ardından, Pix bu rakibi takip ederek, gözden kaybolmamasını sağlar.

    R-Vahşi Büyüme

    Lulu, bir takım arkadaşının boyutlarını büyütürek büyük miktarda ilave can kazanmasına ve yakındaki rakiplerin havaya savrulmalarına yol açar. Sonraki birkaç saniye boyunca, Lulu'nun takım arkadaşı yakındaki rakipleri yavaşlatan bir hareye sahip olur.


    LoL En Güçlü Support


    3.Leona: Sağlam bir eşya düzeni ile ölümsüzlüğünü ilan edebilen Leona, aynı zamanda savaş başlatma konusunda da uzmandır. Tank olarak sık tercih edilen herolardan birisidir.Leona olduğunuz sürece takımınızdakiler ölmekten asla korkmazlar.

    Yetenekleri:

    P-Güneş Işığı

    Hasar veren yetenekler 1,5 saniyeliğine hedefi Günışığı etkisine maruz bırakır. Leona'nın takım arkadaşları bu hedeflere hasar verdiğinde Günışığı'nı tüketerek fazladan büyü hasarı da verirler.

    Q-Şafak Kalkanı

    Leona bir sonraki normal saldırısında kalkanını kullanarak, fazladan büyü hasarı verir ve hedefi sersemletir.

    W-Tutulma

    Leona kalkanını kaldırarak hasar azaltma, zırh ve büyü direnci kazanır. Yeteneğin süresi ilk sona erdiğinde yakında rakip varsa, Leona onlara büyü hasarı verir ve yeteneğin etki süresi uzar.

    E-Ufuk Kılıcı

    Leona güneş ışığından kılıcının bir görüntüsünü yaratır ve düz bir hattaki bütün rakiplere büyü hasarı verir. Görüntü kaybolduğunda, darbe alan son rakip kısa süreliğine hareketsiz kalır ve Leona onun üstüne atılır.

    R-Güneş Patlaması

    Leona güneş enerjisi yüklü bir ışın indirerek belli bir alandaki rakiplere hasar verir. Alanın ortasında kalan rakipler sersemlerken, dışında kalanlar yavaşlar.


    LoL En Güçlü Support


    4.Nami: Nami rünlere bağlı olarak nişancıyla uyumlu bir şekilde çıkarttığı hasar sayesinde son dönemlerde en fazla seçilen support konumunda.Şifa özelliğinin dışında rakipleri havaya kaldırarak Adc’sine önemli fayda sağlayabiliyor. Ultisiyle takım savaşlarını başlatabilirken mücadele içerisinde ekip arkadaşlarını da koruyabiliyor. Aynı zamanda takım arkadaşlarına ilave büyü hasarı sağlayabiliyor. 

    Yetenekleri: 

    P-Vahşi Dalgalar

    Nami'nin yeteneklerinin isabet ettiği dost şampiyonlar, kısa süreliğine Hareket Hızı kazanır.

    Q-Suya Hapis

    Hedef bölgeye fırlattığı kabarcık, isabet ettiği tüm hedeflerin hasar alıp sersemlemesine yol açar.

    W-Med Cezir

    Ortaya çıkardığı akıntı takım arkadaşlarıyla rakip şampiyonlar arasında sekerken takım arkadaşlarını iyileştirir, rakip şampiyonlara hasar verir.

    E-Dalga Çağıran'ın Hediyesi

    Bir takım arkadaşını kısa süreliğine güçlendirir. Takım arkadaşının normal saldırıları ve yetenekleri ilave büyü hasarı verir ve hedefi yavaşlatır.

    R-Gelgit Dalgası

    Çağırdığı devasa Gelgit Dalgası rakipleri havaya savurur, yavaşlatır ve onlara hasar verir. Dalgaya kapılan takım arkadaşlarının üzerindeki Vahşi Dalgalar etkisi ikiye katlanır.


    LoL En Güçlü Support


    5.Senna: League of Legends’ta en fazla yasaklanan destek şampiyonudur.Senna yanındakilere destek olurken aynı zamanda son derece saldırgan olabilir.Bol miktarda hasar eşyasıyla donatılan bu şampiyon, düşmanlara hasar verirken takım arkadaşlarının da özelliklerini artırıyor. Oto saldırıları çok güçlü olduğu için tercih edilen support şampiyonların içerisinde yer alıyor.

    Yetenekleri:

    P-Bağışlama

    Senna'nın yakınında katledilen birimlerin ruhları düzenli olarak Kara Sis'e hapsolur. Senna bu ruhlara saldırarak onları serbest bırakabilir ve onları ölümde bile tutsak eden sisi soğurabilir. Sis yadigâr topun gücünü arttırarak ona saldırı gücü, saldırı menzili ve kritik vuruş ihtimali kazandırır. Senna'nın yadigâr topu daha uzun sürede ateşlenir, ilave hasar verir ve kısa süreliğine hedefinin hareket hızının bir kısmını kazandırır.

    Q-Deşen Karanlık

    Senna yadigâr topunun çift namlusundan ışık ile gölgeden oluşan ve hedefin içinden geçen bir ışın ateşler. Bu ışın isabet ettiği takım arkadaşlarını iyileştirir ve rakiplere hasar verir.

    W-Son Kavuşma

    Senna ileri doğru bir Kara Sis dalgası gönderir. Bir rakibe isabet ettiğinde ona yapışır. Kısa bir gecikmenin ardından onu ve yakındaki diğer tüm hedefleri sabitler.

    E-Kara Sis'in Laneti

    Senna silahında biriktirdiği sisi kendi etrafındaki bir fırtınaya dönüştürerek karanlığı benimser ve hayalete dönüşür. Alana giren takım arkadaşları kamuflaja bürünür ve sis onların da hayalet gibi görünmesini sağlar. Hayaletler kimliklerini saklar, hedef alınamaz ve hareket hızı artışı kazanır.

    R-Gölgelerin Şafağı

    Senna ölen Işık Muhafızlarının kullandığı yadigâr taşların gücünü çağırarak yadigâr topunu gölge ve ışıktan oluşan kutsal bir silaha dönüştürür. Daha sonra takım arkadaşlarını koruyan ve merkezinde bulunan rakiplere hasar veren, haritayı baştan başa geçen bir ışın ateşler.


    LoL En Güçlü Support


    6.Thresh: Thresh, oyunun meta durumu ne olursa olsun her zaman destek şampiyonlarında vazgeçilmezler arasında yer alır. Oyuncuları çekme,fırlatma, yavaşlatmasıyla karşısındaki oyuncuları zor duruma düşüren tank şampiyonlar arasındadır. Elindeki fenerini kullanarak etkin savaş başlatma yeteneğine sahiptir.

    Yetenekleri:

    P-Felaket

    Thresh yakınında katledilen rakiplerin ruhlarını toplayarak, kalıcı olarak zırh ve yetenek gücü kazanır.

    Q-Ölüm Cezası

    Thresh bir rakibi zinciriyle bağlar ve kendine doğru çeker. Bu yeteneğin ikinci kez etkinleştirilmesi, Thresh'in rakibe doğru çekilmesini sağlar.

    W-Karanlık Geçiş

    Thresh'in fırlattığı fener, yakındaki takım arkadaşlarını hasardan korur. Takım arkadaşları fenere tıklayarak Thresh'e doğru atılabilir.

    E-Derisini Yüz

    Thresh'in saldırıları giderek güçlenerek, saldırılar arasında beklediği süre arttıkça daha fazla hasar verir. Etkinleştirildiğinde, Thresh zincirini sallayarak tüm rakipleri darbe yönünde savurur.

    R-Hücre

    Yıkılması halinde hasar veren ve yavaşlatan duvarlardan oluşan bir hapishane oluşturur.

    Metaya uygun olan bu şampiyonları oyun içerisinde etkili bir biçimde kullanırsanız lig atlamakta ve oyun kazanmakta takım arkadaşlarınıza destek olabilirsiniz. Unutmayın oyunu oynarken support bile olsanız oyunda taşıyıcı rolü üstlenebilirsiniz.


    Bu güçlü şampiyonları oynarken kullanacağınız şampiyon kostümleri için İtemsatış.com üzerinden İndirimli LoL Rp Satın alın. Ayrıca sitemizde LoL Hesap Satış yaparak para kazanabilir veya yeni bir LoL Hesap Satın alabilirsiniz.



    Önceki Haber
    League of Legends Shurima Bölgesi

    League of Legends Shurima Bölgesi

    2 yıl önce 6 dk okuma süresi

                          League of Legends Shurima Bölgesi Neresidir?Shurima imparatorluğu bir zamanlar koskoca bir kıtaya yayılmış olan çok zengin ve güçlü bir uygarlıktı. Unutulmuş çağlarda Yükseliş'e Ermişler Ordusu'nun kudretli ilah savaşçılarının kurduğu imparatorluk güneyin dağınık halklarını birleştirerek onları kalıcı bir barışa zorlamıştı. Pek baş kaldıran olmamıştı. Kaldıranlar da lanetli Icathia halkı gibi acımasızca ezilmişlerdi.Fakat birkaç yüz yıl süren genişleme ve bolluktan sonra Sh

    Sonraki Haber
    Valorant 5.0 Yaması

    Valorant 5.0 Yaması

    2 yıl önce 10 dk okuma süresi

    Valorant 5.0 Yamasında Neler Var?Valorant oyununa son yüklenen 5.0 yaması ile ilgili bilgileri derledik.Harita Güncellemeleri Nelerdir?Pearl HaritasıYeni Harita: Pearl geliyor!Pearl'e özel eşleştirme sırası geldi.Bu eşleştirme sırası, oyunculara rekabetçi oyuna gelmeden önce antrenman yapma imkânı tanımak amacıyla derecesiz olacak.Pearl'e özel eşleştirme sırası iki hafta boyunca oyunda kalacak ve ondan sonra Pearl haritası dereceli eşleştirme sırasında devreye girecek.Split HaritasıSplit'i derec

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim