LoL En Güçlü Mid Şampiyonu

    LoL En Güçlü Mid Şampiyonu

    League of Legends dünyasında oynanabilecek en güçlü Mid şampiyonu hangisidir sorusunun cevabını sizler için derledik.

    En Güçlü Mid Lane Şampiyonu Hangisidir?

    League of Legends bilindiği üzere beş kişi oynanan bir oyundur. Sihirdar vadisinde 3 koridor bulunur, bunun haricinde orman bölgelerinde jungle'ların kesebileceği orman yaratıkları vardır. Koridorlara dağılım şampiyonların yeteneklerine bağlı olarak gerçekleşir. Orta koridor yani mid lane bugün inceleyeceğimiz güçlü şampiyonların oyunlarını sergilediği alandır. Orta koridorda sizin takımınızdan ve rakip takımdan birer kişi karşı karşıya gelerek oynar. Orta koridor iki tarafı da açık olan tek koridordur, bu yüzden lehinize ve aleyhinize birçok saldırı girişimine hazır olmalısınız. Ayrıca oyunun ilerlediği ve bittiği nokta bu koridordadır. Bu yüzden bu koridorda oynayan oyuncuların totalde hasar vermelerine ve karşı rakipten bir veya birden fazla rakibi katletmelerine ihtiyaç duyulur.

    Midde en güçlü şampiyon sıralaması şu şekildedir:

    • -Zed
    • -Yone
    • -Kassadin
    • -Yasuo 
    • -Vladimir


    LoL En Güçlü Mid Şampiyonu


    1-Zed: Suikastçı olan Zed gölge sanatlarını kullanarak rakibine anlık hasarlar çıkartabilir. Rakibini kıskıvrak yakalayıp katlettikten sonra hızlıca o bölgeden sıvışabilir bu özellikleri onun güçlü ve ikonik karakterler arasında olmasını sağlar.

    Yetenekleri:

    P-Düşene Tekme

    Zed'in düşük cana sahip rakiplere yönelik normal saldırıları ilave büyü hasarı verir. Bu etki aynı rakip şampiyon üstünde sadece birkaç saniyede bir gerçekleşebilir.

    Q-Keskin Shuriken

    Zed ve gölgeleri shurikenlerini fırlatır. Her bir shuriken isabet ettiği bütün rakiplere hasar verir.

    W-Canlı Gölge

    Pasif: Zed ve gölgeleri bir rakibe aynı yeteneği isabet ettirdiğinde Zed enerji kazanır. Kullanılan her yetenek başına sadece bir defa enerji kazanılabilir. Aktif: Zed'in gölgesi ileri atılır ve birkaç saniye boyunca atıldığı noktada kalır. Canlı Gölge yeniden kullanıldığında Zed gölgesiyle yer değiştirir.

    E-Gölge Darbesi

    Zed ve gölgeleri saldırarak yakındaki rakiplere hasar verir.

    R-Ölüm İşareti

    Zed hedef alınamaz hale gelerek bir rakip şampiyonun üzerine atılır ve onu işaretler. İşaret 3 saniyenin ardından tetiklenir ve hedef işaretliyken Zed'in ona verdiği tüm hasarın bir bölümünü tekrarlar.


    LoL En Güçlü Mid Şampiyonu


    2-Yone: Oyunun bir diğer popüler şampiyonlarından olan Yasuo'nun abisi olarak karşımıza çıkan Yone karakteridir. Oyun stili olarak biçici ve suikastçı karışımı olduğunu söyleyebiliriz. Kritik vuruşlarıyla karşısındaki rakibi kolayca alt eder.

    Yetenekleri:

    P-Avcının Yolu

    Yone gerçekleştirdiği her ikinci saldırıyla büyü hasarı verir. Ayrıca, kritik vuruş ihtimali artar.

    Q-Ölümcül Çelik

    İleri fırlayarak bir hat üstündeki tüm rakiplere hasar verir. İsabet halinde, birkaç saniyeliğine bir yük kazanır. 2 yük biriktiğinde, Yone bir rüzgâr dalgasıyla ileri atılarak rakipleri havaya savurur. Ölümcül Çelik normal saldırı muamelesi görür ve normal saldırıları güçlendiren her şeyle birlikte güçlenir.

    W-Tayfbiçen

    Yone kılıcını önündeki koni şeklindeki alanda savurarak tüm rakiplere hasar verir. Bu yetenek Yone'ye bir kalkan kazandırır. Kalkan miktarı isabet alan şampiyonların sayısına bağlı olarak artar. Tayfbiçen'in bekleme ve kullanım süresi saldırı hızı arttıkça azalır.

    E-Özgür Ruh

    Yone'nin ruhu bedeninden ayrılarak hareket hızı kazanır. Bu yetenek sona erdiğinde Yone'nin ruhu bedenine geri döner ve Yone ruh olarak verdiği hasarın bir kısmını tekrar verir.

    R-Mühürlü Kader

    Yone kılıçlarını tüm gücüyle savurarak bir hat üstünde duran son şampiyonun arkasında belirir ve isabet alan tüm rakipleri kendisine doğru çeker.


    LoL En Güçlü Mid Şampiyonu


    3-Kassadin: Kassadin'in sihirdar vadisine çıkmasının sebebi köyünün yok edilmesiydi, hiçlik tarafından her şeyini kaybeden Kassadin'in ilk amacı hiçlikle savaşmaktır. Kendi kendine geliştirdiği teknolojiyle güçlerini harmanladı ve bu gücü karşı konulamaz hale getirdi. Oyunun geç safhasında yüksek taşıyıcı olan Kassadin atılmalarıyla rakipleri ile arasındaki mesafeyi hızlıca kapatarak onları yok eder.

    Yetenekleri:

    P-Hiçlik Taşı

    Kassadin daha az büyü hasarı alır ve birimlerin içinden geçebilir.

    Q-Hiçlik Küresi

    Kassadin hiçlik enerjisinden oluşan bir küreyi hedefe yollayarak hasar verir ve onun yoğunlaşmasını engeller. Kalan enerji etrafında toplanarak, büyü hasarını soğuran geçici bir kalkan oluşturur.

    W-Cehennem Kılıcı

    Pasif: Kassadin'in normal saldırıları ilave büyü hasarı verir. Aktif: Kassadin'in bir sonraki normal saldırısı büyük miktarda ilave büyü hasarı verir ve manasını yeniler.

    E-Güç Darbesi

    Kassadin, çevresinde kullanılan yeteneklerden enerji çeker. Tam güce ulaştığında, Kassadin Güç Darbesi'ni koni şeklindeki bir alana göndererek önündeki rakiplere hasar verebilir ve onları yavaşlatabilir.

    R-Boşluk Geçişi

    Kassadin, yakın bir konuma ışınlanarak etrafındaki birimlere hasar verir. Kısa zaman aralığında gerçekleştirilen birden fazla Boşluk Geçişi fazladan manaya mal olur ama ilave hasar verir.


    LoL En Güçlü Mid Şampiyonu


    4-Yasuo: Büyük bir azime sahip Ionia'lı olan Yasuo, havanın gücünü düşmanlarına karşı kullanan çevik bir savaşçı ve aynı zamanda rüzgar tekniklerinin son ustasıdır. Yasuo yaşamı boyunca ilan edildiği hain kimliğinden kurtulmak ve kendisini aklamak için rakiplerine üstün gelmeye çalışır. Hem saldırı gücü hemde rakibi engelleyen duvarıyla koridorunda karşıdaki rakiplere büyük korku verir.

    Yetenekleri:

    P-Avarenin Yolu

    Yasuo'nun kritik vuruş ihtimali artar. Ayrıca Yasuo, hareket ederken bir yandan da kalkan oluşturur. Bir şampiyondan ya da canavardan hasar aldığında, kalkan devreye girer.

    Q-Çelik Fırtına

    İleri fırlayarak bir hat üstündeki tüm rakiplere hasar verir. İsabet halinde, birkaç saniyeliğine bir Yaklaşan Kasırga yükü verir. 2 yük biriktiğinde, Çelik Fırtına'nın yolladığı hortum havaya savurur. Çelik Fırtına normal saldırı muamelesi görür ve normal saldırıları güçlendiren her şeyle birlikte güçlenir.

    W-Rüzgâr Duvarı

    Oluşturduğu hareketli duvar, 4 saniyeliğine rakiplerden gelen tüm atışları engeller.

    E-Atılgan Kılıç

    İleri atılarak hedef rakibin içinden geçer ve ona büyü hasarı verir. Yeteneğin her kullanımı, bir sonraki atılışın taban hasarını belli bir miktara kadar arttırır. Aynı rakip üstünde birkaç saniye boyunca yeniden kullanılamaz. Eğer Çelik Fırtına atılma sırasında kullanılırsa daire biçiminde bir alana isabet eder.

    R-Son Nefes

    Havadaki bir rakip şampiyonun yanında belirerek ona fiziksel hasar verir ve bölgede bulunan tüm havadaki rakipleri havada tutar. Azami Akış verir ama Yaklaşan Kasırga'nın tüm yüklerini sıfırlar. Bunun ardından, Yasuo'nun kritik vuruşları ortalama bir süre boyunca önemli miktarda ilave zırh delme elde eder.


    LoL En Güçlü Mid Şampiyonu


    5-Vladimir: Manasının olmaması koridor safhasında çok rahat olmasına olanak sağlarken yeteneği aracılığıyla canını çok hızlı bir şekilde yenilemesi lanesinde kaybettiği savaşlardan bile geri dönüş yapabilmesine olanak sağlıyor. Kritik anlarda savaşlardan sıvışabiliyor ve hayatta kalma konusunda çoğu herodan üstün çıkabiliyor bu özellikleri onu tercih edilen şampiyonlar arasına yerleştiriyor.

    Yetenekleri:

    P-Kızıl Akit

    Her 30 İlave Can, Vladimir'e 1 Yetenek Gücü ve her 1 Yetenek Gücü, Vladimir'e 1,6 İlave Can verir (kendi sağladığı avantaj birikmez).

    Q-Kan Nakli

    Vladimir hedefinden can çeker. Vladimir'in kaynağı dolduğunda, Kan Nakli kısa süreliğine büyük oranda hasar ve iyileştirme artışı sağlar.

    W-Kızıl Havuz

    Vladimir bir kan havuzuna dalarak 2 saniyeliğine hedef alınamaz hale gelir. Ayrıca, Vladimir havuzun üstünde duran rakipleri yavaşlatır ve onlardan can sömürür.

    E-Kan Yağmuru

    Vladimir kendi canını feda ederek kan depolamaya başlar ve depolanan kan, serbest bırakıldığı zaman çevresindeki alana hasar verir; ancak rakipler tarafından engellenebilir.

    R-Kan Vebası

    Vladimir belli bir bölgeye bulaşıcı bir hastalık yayar. Etkilenen rakipler, etki süresi boyunca artacak şekilde hasar alır. Kan Vebası, birkaç saniye sonra etkisi altındaki rakiplere büyü hasarı verir ve Vladimir'i hasar alan şampiyon başına iyileştirir.

    Birbirinden güçlü herolar arasından sana uygun olanı seçerek Sihirdar Vadisi'nde sende yerini al. 


    Bu güçlü şampiyonları oynarken kullanacağınız şampiyon kostümleri için İtemsatış.com üzerinden İndirimli LoL Rp Satın alın. Ayrıca sitemizde LoL Hesap Satış yaparak para kazanabilir veya yeni bir LoL Hesap Satın alabilirsiniz.


    Önceki Haber
    League of Legends Ixtal Bölgesi

    League of Legends Ixtal Bölgesi

    2 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Ixtal Bölgesi Neresidir?Element büyüleri alanındaki ustalığıyla tanınan Ixtal, Shurima İmparatorluğu'na katılan ilk bağımsız uluslardan biriydi. Tabii batıya doğru göçerek aralarında Buhruların, görkemli Helia'nın ve Targonlu münzevilerin de bulunduğu uygarlıkların kurulmasına olanak sağlayan halklardan biri olan Ixtali'ler aslında çok daha eski bir kültür. Yükseliş'e ilk erenlerin ortaya çıkmasında büyük rol oynamış olmaları da çok olası.Ancak Ixtal büyücüleri Hiçlik'ten ve daha sonra darkinler

    Sonraki Haber
    League of Legends Noxus Bölgesi

    League of Legends Noxus Bölgesi

    2 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Noxus Bölgesi Neresidir?Noxus dehşetli bir ünü olan güçlü bir imparatorluk. Sınırlarının dışında yaşayanlar Noxus'u topraklarını genişletme ateşiyle yanıp tutuşan, zalim, tehditkâr bir ülke olarak görüyor. Fakat savaşçı görünümünün altında, halkın becerilerine saygı duyulduğu ve bunların geliştirildiği, alışılmadık derecede kapsayıcı bir toplum yapısı yatıyor.Noxii'ler bir zamanlar vahşi barbar kavimlermiş, ta ki artık ülkelerinin kalbi olan kadim şehre saldırana kadar. Her yanları tehditlerle ç

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim