League of Legends En Güçlü Jungle

    League of Legends En Güçlü Jungle

    League of Legends dünyasında oynanabilecek en güçlü Jungle hangisidir sorusunun cevabını sizler için derledik.

    En Güçlü Jungle Kimdir?

    Ormancıları tanımlamak zordur. Herhangi bir ana lane üzerinde farm yapmak yerine ormanda birbirinden bağımsız yaratıkların yaşadığı küçük kampları keserek exp ve gold kazanmaya çalışırlar. Bu işi kolaylaştırmak için ''Smite'' adı verilen çarp yeteneği kullanılır. Bu büyü yeteneği ejderler ve baron ile savaşırken büyük oranda yardım sağlar. İyi bir ormancı birkaç kampı temizledikten sonra koridorların durumuna bağlı olarak nerede baskın yapacağını iyi ayarlamalıdır. Genel olarak tüm ormancılarda emme kalkanı, can çalma, iyileştirme etkileri bulunur. Aynı zamanda çoğu alan hasarı verirler. Bu rolü oynamaya karar verdiğinizde oyundaki etkililiğinizin çok yüksek olması gerektiğini bilmenizde fayda var. Tüm oyun boyunca orman yaratıkları keserek oyuna etkili olamazsınız tüm bunları yaparken koridorlardan takım arkadaşlarınıza kill çıkartmanız gerekir. Kill çıkartamasanız bile rakibinize korku vermek, ejder ve alametleri almak sizi ve takımınızı çok fazla öne geçirir.

    En İyi Meta Jungler heroları şu şekildedir:

    -Lee Sin 

    -Hecarim

    -Kayn

    -Kha'Zix

    -Jax 


    League of Legends En Güçlü Jungle


    1.Lee Sin : Kör keşiş adıyla anılan Lee Sin karşısındakinin kalp atışlarını dinleyerek dövüşen muhteşem bir karakterdir. Savaşırken ilkel yollar olan yumruk ve tekmelerini kullanır.

    Yetenekleri

    P-Artçı Rüzgâr

    Lee Sin'in bir yetenek kullandıktan sonraki 2 normal saldırısı, saldırı hızı kazandırır ve enerji iade eder.

    Q-Ses Dalgası / Titreşim Darbesi

    Ses Dalgası: Lee Sin'in rakiplerinin yerini tespit etmek için yolladığı ses dalgası, çarptığı ilk rakibe fiziksel hasar verir. Ses Dalgası bir rakibe isabet ederse Lee Sin sonraki 3 saniye boyunca Titreşim Darbesi gerçekleştirebilir. Titreşim Darbesi: Lee Sin, Ses Dalgası'nın isabet ettiği rakibin üstüne atılıp  rakibin eksik can miktarına bağlı olarak fiziksel hasar verir.

    W- Koruma Güdüsü / Demir İrade

    Koruma Güdüsü: Lee Sin hedef takım arkadaşına atılarak kendini ve onu hasardan korur. Lee Sin, Koruma Güdüsü'nü kullandıktan sonraki 3 saniye boyunca Demir İrade kullanabilir. Demir İrade: Lee Sin'in yoğun eğitimi, savaşta avantaj sağlar. Lee Sin 4 saniyeliğine can çalma ve can emme elde eder. 

    E-Fırtına / Sakatla

    Fırtına: Lee Sin yere vurarak büyü hasarı veren ve isabet ettiği rakip birimleri açığa çıkaran bir şok dalgası gönderir. Fırtına bir rakibe isabet ederse, Lee Sin sonraki 3 saniye boyunca Sakatla yeteneğini kullanabilir. Sakatla: Lee Sin, Fırtına'dan hasar alan yakındaki rakipleri sakatlayarak onların hareket hızını 4 saniyeliğine azaltır. Hareket hızı, etki süresi boyunca normale döner.

    R-Ejderhanın Gazabı

    Lee Sin güçlü bir döner tekmeyle hedefini geri savururarak, hedefe ve çarptığı bütün rakiplere fiziksel hasar verir. Hedefin çarpıştığı hedefler de kısa süreliğine havaya savrulur. Lee Sin oyuncuları harita dışına tekmelemese de, bu tekniği Jesse Perring'den öğrenmiştir.


    League of Legends En Güçlü Jungle


    2.Hecarim : Hecarim, sonsuza dek yaşayanların ruhlarının peşine düşmekle lanetlenmiş, insan ve hayvanın korkunç bir birleşimidir. Oyun içerisinde hareket hızı kazanarak rakiplerini yakalar ve alt eder.

    Yetenekleri

    P-Savaş Yolu

    Hecarim, ilave hareket hızının belli bir yüzdesine eşdeğer saldırı gücü kazanır.

    Q-Galeyan

    Hecarim yakındaki rakipleri biçerek onlara fiziksel hasar verir. Hecarim bu saldırıyla en az bir rakibe hasar verirse, sonraki Galeyan kullanımlarının hasarını arttırır ve bekleme süresini kısaltır.

    W-Dehşetin Ruhu

    Hecarim kısa süreliğine yakınındaki rakiplere büyü hasarı verir. Hecarim, rakiplerinin aldığı hasarın belli bir oranına eşdeğer miktarda Can kazanır.

    E-Yıkıcı Saldırı

    Hecarim kısa süreliğine hareket hızı artışı elde eder ve birimlerin içinden geçebilir. İlk saldırısı hedefi geri savurur ve Hecarim, yeteneği etkinleştirdiğinden beri kat ettiği mesafeye bağlı olarak fazladan fiziksel hasar verir.

    R-Gölgelerin Hücumu

    Hecarim hayalet süvariler çağırarak ileri hücum eder ve düz bir hat boyunca büyü hasarı verir. Hücumu bittiğinde, yakındaki rakiplerin dehşet içinde kaçmalarına sebep olan bir şok dalgası yaratır.


    League of Legends En Güçlü Jungle


    3.Kayn : Kayn kadim bir silah taşır ve silahın içindeki darkin Rhaast'la hakimiyet mücadelesi verir. Her oyunda taraflardan biri diğerini tüketir. Kayn menzilli rakipleri avlayarak gölge becerilerinde ustalaşırken Rhaast yakın dövüşçü rakiplerle kıran kırana mücadeleye girerek onları alteder. Mücadeleyi Kayn kazanırsa yükselerek gölge suikastçıya dönüşür. Darkin Rhaast kazanırsa sahibini tüketir ve kontrolü ele geçirir. Gölge Suikastçı şampiyonlarla girilen çatışmaların ilk birkaç saniyesinde ilave büyü hasarı verir. Darkin ise şampiyonlara verilen toplam yetenek hasarının belli bir kısmı kadar iyileşme sağlar.

    Yetenekleri

    Q-Karanlık Hasat

    Kayn ileri atılıp rakiplerini biçer. İki hamle de hasar verir.

    W-Kasvet Dalgası

    Kayn bir hat üstündeki hedeflere hasar verip onları yavaşlatır.

    E-Gölge Yolu

    Kayn yüzey şekillerinin içinden geçebilir.

    R-Davetsiz Misafir

    Kayn bir rakibin bedeninde saklanır ve dışarı çıkarken büyük miktarda hasar verir.


    League of Legends En Güçlü Jungle


    4.Kha'Zix : Görünmez bir tehdit olan Kha'Zix ayrı düşmüş hedefleri avlamakta çok yeteneklidir. Yetenekleri gizli avlanmak için kurulmuş bir düzen içinde işler.

    Yetenekleri

    P-Görünmez Tehdit

    Takım arkadaşlarından ayrı düşen yakın rakipleri işaretler. Kha'Zix'in yetenekleri, ayrı düşmüş hedeflerle özel etkileşimler ortaya çıkarır. Kha'Zix rakip takım tarafından görülemediğinde Görünmez Tehdit oluşturur; bir rakip şampiyona yaptığı ilk normal saldırısı ilave büyü hasarı verir ve hedefini birkaç saniyeliğine yavaşlatır.

    Q-Korkularından Beslen

    Hedefe fiziksel hasar verir. Bu hasar, takım arkadaşlarından ayrı düşmüş hedeflere karşı artar. Kha'Zix Biçen Pençe Geliştirmeyi seçerse takım arkadaşlarından ayrı düşmüş hedeflere karşı bekleme süresinin bir kısmını geri kazanır. Kha'Zix ayrıca normal saldırılarında ve Korkularından Beslen'de ek menzil elde eder.

    W-Hiçlik Dikenleri

    Kha'Zix, patlayarak isabet alan rakiplerin fiziksel hasar almalarına yol açan dikenler atar. Patlamanın menzili içindeyse Kha'Zix de iyileşir. Diken Dizisi Geliştirmeyi seçerse, Hiçlik Dikenleri koni biçiminde bir alana üç diken atar, isabet ettikleri rakipleri yavaşlatır ve rakip şampiyonları 2 saniyeliğine görünür kılar. Takım arkadaşlarından ayrı düşmüş rakipler fazladan yavaşlar.

    E-Çullan

    Kha'Zix bir alana zıplayarak indiği bölgeye fiziksel hasar verir. Kanat Geliştirmeyi seçerse, Çullan'ın menzili 200 birim artar ve şampiyon katlettiğinde ya da asist yaptığında bekleme süresi sıfırlanır.

    R-Hiçlik Saldırısı

    Her yetenek seviyesi, Kha'Zix'in yeteneklerinden birini geliştirerek o yeteneğe ek bir özel etki kazandırmasını sağlar. Etkinleştirildiğinde, Kha'Zix görünmez hale gelerek Görünmez Tehdit'i tetikler ve hareket hızında artış elde eder. Kha'Zix, Aktif Gizlenme Geliştir'i seçerse Hiçlik Saldırısı'nın görünmezlik süresi artar ve yetenek bir kullanım daha kazanır.


    League of Legends En Güçlü Jungle

    5.Jax : Icathia'nın bilinen son silah ustası olan Jax sihirdar vadisinde yanında savaşabilecek güçlü birini bulmak umuduyla karşısındaki rakiplerini sınar. Tüm ormanı rakipten daha hızlı temizleyip ilk baskını hızlı domine edebilen bir herodur. Aynı zamanda kulelere verdiği büyük hasarlarla onu kule katili olarakta anabiliriz.

    Yetenekleri 

    P-Amansız Saldırı

    Jax'ın arka arkaya yaptığı normal saldırıları Saldırı Hızı'nı devamlı olarak arttırır.

    Q-Sıçrama Saldırısı

    Jax bir birime doğru sıçrar. Birimin rakip birim olması halinde, Jax silahıyla darbe indirir.

    W-Güçlendir

    Jax silahını enerjiyle yükler ve bir sonraki saldırısının ek hasar vermesini sağlar.

    E-Karşı Saldırı

    Jax'ın savaştaki hüneri, kısa süreliğine gelen tüm fiziksel saldırılardan sıyrılmasını ve ardından hızla karşı saldırıya geçerek çevresindeki bütün rakipleri sersemletmesini sağlar.

    R-Büyük Ustanın Kudreti

    Peş peşe gerçekleştirilen her üçüncü saldırı fazladan Büyü Hasarı verir. Ayrıca, Jax bu yeteneği etkinleştirdiğinde azmini pekiştirerek, Büyü Direncini ve Zırh değerini kısa süreliğine arttırabilir.


    Birbirinden güçlü bu 5 şampiyonla orman koridorunu kolay dönebilir, takıma hızlı katkıda bulunabilir ve oyunu kazanma basamaklarına tırmanabilirsiniz.

    Bu güçlü şampiyonları oynarken kullanacağınız şampiyon kostümleri için itemsatış.com üzerinden İndirimli LoL Rp Satın alın. Ayrıca sitemizde LoL Hesap Satış yaparak para kazanabilir veya yeni bir LoL Hesap Satın alabilirsiniz.



    Önceki Haber
    Valorant Ajan Hikayeleri - Viper

    Valorant Ajan Hikayeleri - Viper

    2 yıl önce 10 dk okuma süresi

    Valorant Ajan Hikayeleri: Viper'ın Hikayesi Nedir?Kökeni: A.B.DGerçek İsim: SabineSınıfı: İnsanCinsiyeti: KadınAmerikalı kimyacı Viper zehir yüklü, çeşit çeşit kimyasal cihazıyla savaş alanını kontrol altında tutarken düşmanın görüşünü de alt üst eder. Rakiplerini zehriyle değilse bile aklıyla mutlaka avcunun içine alır.Viper, zehir ve kimyasal savaşla uğraşan bir avcıdır. Savaş alanına asit saçan patlayan mermilerinin yanı sıra zehirli gaz yayıcısı ve geçişleri önlemek için zehirli gaz perdesi

    Sonraki Haber
    League of Legends Demacia Bölgesi

    League of Legends Demacia Bölgesi

    2 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Demacia Bölgesi Neresidir?Prestijli bir askeri geçmişe sahip olan kudretli ve düzenli Demacia Krallığı'nın halkı, her zaman adalet, onur ve görev bilincine büyük önem vermiştir ve kültürel mirasıyla gurur duyar. Ancak tüm bu yüce prensiplere rağmen, büyük ölçüde kendine yeten bu ülke son yüzyıllarda giderek daha da dışarıya kapalı bir hale gelmiştir. Günümüzde Demacia karışıklıklarla boğuşmaktadır. Başkent Büyük Demacia Şehri, Rün Savaşlarının dehşetinden kaçanlar için bir sığınak olarak, petris

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim