2023 Sezon Yaması Geldi LoL 12.22 Yama Notları

    2023 Sezon Yaması Geldi LoL 12.22 Yama Notları

    Bu haberimizde League of Legends'e gelen 2023 sezonunun 12.22 yamasını güncellemeleriyle birlikte şampiyon ve yeni eşya değişikliklerini sizlerle paylaşacağız.

    Kimya Ejderi Geri Dönüyor


    Kimya Ejderi

    Kimya Ejderi tekrardan aramıza katıldı. Riot Games'in yenileyip geliştirdiği ejderle hedefleri, oyuncuları agresif ve planlı hamlelere teşvik etmek ve oyuncuların üstünlük kurabilmek için sonuna kadar savaşmasını sağlamaya çalıştıklarından bahsetmektedirler.

    Kimya Ejderi: Kimya Ejderi yarı canın altına düştüğünde %33 Hasar Direnci kazanır ve %50 daha fazla hasar verir. Bu ejder her saldırısında toplam saldırı gücünün %100'üne + hedefinin canının %4'üne eşdeğer miktarda fiziksel hasar verir.

    Kimya Güçlendirmesi: Takımınız bir Kimya Ejderi'ni katlettiğinde %5 Sıvışma ve %5 İyileştirme ve Kalkan Gücü sağlayan güçlendirme kazanır. Bu güçlendirme birikebilir.

    Kimya Ruhu: Kimya Ruhu'nu kazanırsanız canı %50'nin altına düşen oyunculara %10 Hasar Direnci ve %10 Hasar Artışı sağlayan bir güçlendirme elde edersiniz.

    2023 Sezon Yaması Geldi LoL 12.22 Yama Notları


    Kimya vadisi

     Yeni ejderle birlikte artık vadideki bitkilerde mutasyona uğrayıp ilave özellikler kazandırıyor.

    TAKVİYE ERİĞİ: Can Erikleri, Takviye Eriklerine dönüşüyor. Artık bunları tüketen oyuncular yavaşlamıyor ve her zamanki iyileştirmenin yanı sıra biraz ilave kalkan da kazanıyor.

    SAÇARTOHUM: Saçartohumlar patladıklarında artık menzillerindeki birimleri iki kat uzağa savuruyor.

    ALAZIŞIK ÇİÇEĞİ: Keşif Çiçeği, Alazışık Çiçeği'ne dönüşerek kırıldığında çevresindeki küçük bölgeyi ve kırıldığı yönün tersinde çıkan koni şeklindeki alanı açığa çıkarıyor. Ayrıca işaretlenen takım arkadaşları o yöne doğru ilerlerlerken kısa süreliğine hareket hızı kazanıyor ve açığa çıkarılan rakip totemlerinin canı 1'e iniyor.

    2023 Sezon Yaması Geldi LoL 12.22 Yama Notları


    Orman Değişiklikleri

    Tüm kamplara küçük bir Dayanıklılık Güncellemesi getirilmekte. Bu güncellemeyle koridor oyuncularının orman kamplarını özellikle erken safhalarda o kadar da kolay kesememelerini, hızlı kamp temizleyenleri hızlı tutarken yavaş kamp temizleyenleri yoldaşların verdiği hasar sayesinde biraz hızlandırmayı ve ormandan kazanılan altınla deneyimin bir kısmını yeni orman eşyalarına aktarmayı amaçlandı. Bundan yana Antik Kayacıl'ın doğurduğu 2 kayacılı kaldırılarak kayacıl kampının dayanıklılığını azaltıldı. Bu değişiklik kampın daha az zaman almasını sağlarken erken safhalardaki orman rotasyonunu da daha ilginç bir hale getirilecek.


    Koridor oyuncularıyla rakip ormancıların kamp temizleme hızını azaltacak birkaç düzenleme de getirildi. Kendi Tarafında Orman Temizleme Yatkınlığı değişiklikleri hem ormancıların kendi ormanlarını temizleme hızını hem de rakip ormanı işgal etmenin fırsat maliyetini arttırmayı hedefliyor. Bu değişiklikler sayesinde erken safhalardaki orman istilalarını ve paralel ormancılığı (kendi ormanınızdaki ilk güçlendirmeyi aldıktan sonra rakibin ormanından aynı taraftaki diğer güçlendirmeyi almak) zayıflatılmakta. Bu taktik ilgi çekici ve güçlü olsa da takımınızın size bağlı oynamasını ve erken safhalarda koridor baskısını korumasını şart koşuyor. Yeni Ölüm İşareti değişikliğiyle rakip ormancının baskın olduğu durumların daha az cezalandırıcı olmasını sağlıyor. Karşı orman taktiğinin oyundaki varlığını korumasını ve ormancılar için etkili bir strateji olmayı sürdürmesini kesinlikle isteniyor. Taktiğin mevcut hali fazla güçlü ve cezalandırıcı olduğu için istilaya uğrayan taraf içler acısı bir durumda oluyor.


    Yampiri Yengeç'in kalkanı tamamen kaldırıldı ve yengecin ortaya çıkma zamanını 3:30'a çekildi. Böylece daha yavaş orman temizleyen ormancılar yengece yetişebilecek, hızlı temizleyenler de yengeçten önce araya bir baskın sıkıştırabilecek.


    Çarp'la Gromp'un iyileştirme kabiliyeti kaldırılıyor ve bu kabiliyeti orman yoldaşlarını kullanarak tüm ormana yayılıyor. Bu değişikliklerle, bazı kampların mevcut can yüzdesine bağlı isabet hasarını da göz önünde bulundurursak birkaç şampiyon ormanı düşük canla, çoğu şampiyon ormanı ortalama bir canla, hayatta kalma etkilerine sahip şampiyonlar da ormanı yüksek bir canla temizleyebilmeli.


    Mavi Gözcü

    CAN: 1850 > 2300

    SALDIRI GÜCÜ: 78 > 66

    YENİ İSABET HALİNDE HASAR: Mavi Gözcü artık isabet halinde hedefinin mevcut canının %5'ine eşdeğer miktarda hasar veriyor.


    GROMP

    CAN: 1650 > 2200

    SALDIRI GÜCÜ: 74 > 70

    SALDIRI MENZİLİ: 200 > 175

    YENİ İSABET HALİNDE HASAR: Gromp artık isabet halinde hedefinin mevcut canının %5'ine eşdeğer miktarda hasar veriyor.

    Gromp artık kendisini kesen şampiyonu iyileştirmiyor.


    Kayacıllar

    ANTİK KAYACIL'IN CANI: 1050 > 1350

    ANTİK KAYACIL'IN SALDIRI GÜCÜ: 74 > 57

    YENİ İSABET HALİNDE HASAR: Antik Kayacıl artık isabet halinde hedefinin mevcut canının %3'üne eşdeğer miktarda hasar veriyor.

    KAYACIL CANI: 500 > 650

    ANTİK KAYACIL VE KAYACILLARIN KESİLME ANİMASYONU/MİNİK KAYACILLARIN ORTAYA ÇIKMA SÜRESİ: 1,3 saniye > 1 saniye

    KALDIRILDITOPARLA, BIRAKMA KENDİNİ: Antik Kayacıl kesildiğinde artık 2 kayacıl yerine 4 minik kayacıl doğuruyor.

    YENİ 1>2: Antik Kayacıl artık 2 minyon skoru yerine geçiyor. (Not: Kayacıl kampı toplamda hâlâ 4 minyon skoru yerine geçiyor.)


    Alacakurtlar

    BÜYÜK ALACAKURT'UN CANI: 1200 > 1600

    BÜYÜK ALACAKURT'IN SALDIRI GÜCÜ: 35 > 30

    YENİİSABET HALİNDE HASAR: Büyük Alacakurt artık isabet halinde hedefinin mevcut canının %3'üne eşdeğer miktarda hasar veriyor.

    ALACAKURTLARIN CANI: 480 > 630


    Keskingagalar

    KIZIL KESKİNGAGA'NIN CANI: 800 > 1100

    KIZIL KESKİNGAGA'NIN SALDIRI GÜCÜ: 20 > 17

    YENİİSABET HALİNDE HASAR: Kızıl Keskingaga artık isabet halinde hedefinin mevcut canının %3'üne eşdeğer miktarda hasar veriyor.

    KESKİNGAGALARIN CANI: 425 > 500

    KESKİNGAGALARIN SALDIRI GÜCÜ: 10 > 7


    Kırmızı Korkabuk

    SALDIRI GÜCÜ: 78 > 66

    CAN: 1850 > 2300

    YENİİSABET HALİNDE HASAR: Kırmızı Korkabuk artık isabet halinde hedefinin mevcut canının %5'ine eşdeğer miktarda hasar veriyor.


    Vadi'nin Alameti

    600 BİRİM MESAFEDEKİ ŞAMPİYONLARA KAZANDIRDIĞI DENEYİM: 200 > 300

    İLK ÇIKAN VADİ'NİN ALAMETİ'NİN HÜCUM HASARI 2000 > 1500 (Not: Verdiği hasar aslında bu miktardan daha yüksek.)


    Yampiri Yengeç

    ORTAYA ÇIKMA SÜRESİ: 3:15 > 3:30

    1. SEVİYEDEKİ CANI: 1050 > 1550

    Artık Yampiri Yengeç'in kalkanı yok.


    Orman Yoldaşları

    2023 Sezon Yaması Geldi LoL 12.22 Yama Notları


    Yoldaş Saldırıları

    Yoldaşlar 20 (+%4 İlave Can) (+%15 YG) (+%10 SG) Hasar verir ve saniye başına 1 kere saldırır. Sahipleri saldırmayı bıraktıktan sonra 2 kere daha saldırırlar, sonra saldırmayı keserler.

    Yoldaşlar her saldırdıklarında sahiplerini yukarıdaki değerin %70'ine eşdeğer miktarda iyileştirirler.

    Bir kampa uzaktan hasar verdiğinizde yoldaşınız da saldırmak için atılır ve aynı miktarda hasar verir.


    Yoldaş Mana Yenilemesi

    Yoldaşlar, sahipleri ormandayken (sizin ormanınız, rakibin ormanı ve nehir dahil) onlara (8 x eksik mana yüzdesi) + (8 x eksik mana yüzdesi) x (seviye/1,3) x 0,1) mana yenilenmesi sağlar.


    Yoldaş İlerlemesi

    •  Orman yoldaşları aşağıdaki yöntemlerle edindiğiniz ödüller sayesinde oyun boyunca iki kere evrimleşebilir: 
    • Her büyük canavar kestiğinizde/şampiyon alt ettiğinizde 1 Ödül kazanırsınız.
    • Yoldaş son evrimine ulaşmadan önceki her 60 saniye başına 1 İlave Ödül biriktirilir.
    • Yoldaş son evrimine ulaştıktan sonraki her 90 saniye başına 1 İlave Ödül biriktirilir.
    • İlave ödülleriniz varken büyük canavar kestiğinizde 2 Ödül ve 50 İlave Altın kazanırsınız. Fakat 1 İlave Ödül yükü kaybedersiniz.


    Yoldaş Evrimleri

    Orman yoldaşları evrim başına şu ilaveleri kazanırlar: 


    İlk Evrim

    • Canavarlara karşı Çarp hasarı 900 Gerçek Hasar'a yükselir.
    • Çarp'ı artık rakip şampiyonlar üzerinde kullanarak onlara seviyeye bağlı olarak 80-160 Gerçek Hasar verebilir ve onları 2 saniyeliğine %20 yavaşlatabilirsiniz.
    • Orman eşyası çantanızda kalmaya devam eder.
    • Yoldaş evrimleştikçe görünüşü de değişir.
    • Çarp'ın simgesi gelişir.


    Son Evrim

    • Canavarlara karşı Çarp hasarı 1200'e yükselir ve bu hasarın %50'si yakındaki canavarlara alan etkili hasar olarak verilir.
    • Oyuncular seçtikleri yoldaşa bağlı olarak güçlendirmeler kazanır.
    • Orman eşyası çantadan kaldırılır.
    • Yoldaş evrimleştikçe görünüşü de değişir.
    • Çarp'ın simgesi gelişir.


    Yosunezen

    Yosunezen Cesareti: Bir canavar kampı kestikten veya 10 saniye çatışma dışı kaldıktan sonra seviyenize bağlı olarak 75-330 Kalkan kazanırsınız. Bu kalkanın bir süresi yoktur. Ayrıca kalkan etkin olduğu sürece ve kırıldıktan sonra 3 saniyeliğine oyuncular %20 Sıvışma ve Yavaşlatma Direnci kazanır.

    Koruma Güçlendirmesi: 1300 birim mesafede en az 2 takım arkadaşınız varsa canavarlardan %30 daha az hasar alırsınız.


    Alazpençe

    Alazpençe Kesiği: Alazpençe her 0,5 saniye başına 3 Kor yükü veya bir büyük canavar kestiğinizde 100 Kor yükü biriktirir. 100 Kor yüküne ulaştığınızda bir rakip şampiyona yönelik sonraki hasarınız 250 birim içindeki tüm rakipleri 2 saniye içinde azalarak kaybolacak şekilde %30 yavaşlatır ve ana hedefinize 4 saniye içinde azami canının %5'ine eşdeğer miktarda gerçek hasar vererek onu yakar.

    Koruma Güçlendirmesi: 1300 birim mesafede en az 2 takım arkadaşınız varsa canavarlardan %30 daha az hasar alırsınız.


    Yelgezer

    Yelgezer Endamı: Bir çalıya girdiğinizde %45 İlave Hareket Hızı kazanırsınız. Bu ilave, çalıdan çıktıktan sonraki 2 saniye içinde azalarak kaybolur. Bu miktar bir büyük canavar kestikten sonra 2 saniyeliğine artarak %60 olur.

    Koruma Güçlendirmesi: 1300 birim mesafede en az 2 takım arkadaşınız varsa canavarlardan %30 daha az hasar alırsınız.


    Çatışmayı Terk Etme Mesafesi Güncellemeleri ve Göstergeleri

    HAFİF VE TAM SIFIRLANMA HIZLARI: Canavarlar hafif sıfırlandıklarında yavaş, tam sıfırlandıklarındaysa daha hızlı hareket edecek.

    SABREDEN DERVİŞ: Canavarlar çekme menzili içindeki bir şampiyondan hasar aldıktan sonra 1,5 saniye boyunca sabrını korur.

    SABIR YENİLENMESİ: Kamplar artık kaybettikleri sabrı çekme menziline döndükten sonra 2 saniye içinde yeniliyor.

    KÜÇÜK CANAVAR SABRI: İlgili büyük canavarı hayatta ve 700 birim mesafe içinde bulunan küçük canavarların sabrı büyük canavarınkine eşitlenir.

    • MAVİ GÖZCÜ: 1000 > 650
    • GROMP: 700 > 450
    • KAYACILLAR: 900 > 650
    • ALACAKURTLAR: 800 > 650
    • KESKİNGAGALAR: 800 > 650
    • KIRMIZI KORKABUK: 1000 > 650
    • VADİ'NİN ALAMETİ: 1200 > 1100


    Rota Önerileri

    Ormana yeni başlayanlar veya asıl rolü orman olmayanlar için bu bedeli hafifletmek adına oyuna ilk temizleme rotası önerileri ekleniyor. Bu öneriler mini haritada ve kampların üstünde gösterilecek, böylece ilk temizlemede takip etmeniz önerilen rotayı görebileceksiniz. Bu ilk temizleme rotaları dünyanın dört bir yanından yüksek beceri düzeyindeki ormancıların ustalaştıkları şampiyonlarla oynadıkları oyunlardan elde edilen verilerle belirlenecek. Rota önerileri kazanma oranları baz alınarak oluşturulacak ve her yamada yeni verilere göre güncellenecek.

    2023 Sezon Yaması Geldi LoL 12.22 Yama Notları


    Yeni İletişim Araçları

    2023 Sezon Yaması Geldi LoL 12.22 Yama Notları

    Geri Dönen Sinyaller (saat yönünde): Geri Çekil (eskiden Tehlike sinyaliydi), Yoldayım, Yardım Et, Rakip Kayboldu

    Yeni Sinyaller (saat yönünde): İttir, Saldır, Savun, Yemle


    GÖRÜŞ ÇARKI

    (Soldan sağa) Görüş Temizlendi, Rakip Görüşü, Görüş Lazım

    YENİ ÖZELLİK: Görüş Lazım sinyali artık ardında bir dakika boyunca veya yakınına bir totem yerleştirilinceye kadar varlığını koruyan bir gösterge bırakıyor. Aynı anda yalnızca bir tane etkin göstergeniz bulunabilir. Yeniden sinyal atarak gösterge yerleştirdiğinizde önceki gösterge kaybolur.


    DİĞER SİNYALLER

    Sinyal çarkı sisteminin haricinde bulunan Temkin sinyalini görsel efektini güncelleyerek aynı tuttuk. 

    Geri Dönen Sinyaller: Temkin


    Harita Hedeflerine Yönelik Planlama & Oylama

    Takım arkadaşlarınızla bir harita hedefini tamamlama konusunda hemfikir olmak kolay olmayabiliyor. Ayrıca herkesin aynı anda sinyal göndermeye başlaması da fazlasıyla kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu nedenle harita hedefleri işaretlendiğinde beliren ve teslim oylamasına benzeyen yeni bir oylama özelliği getiriyoruz. Artık tüm oyuncular ilgili harita hedefini tamamlamak veya savunmak isteyip istemediklerini bu oylama sayesinde belirtebilecek. Ormancının oyu 2 oy sayılacak ve toplamda 4 lehine veya aleyhine oya ulaşıldığında oylama tamamlanacak.

    2023 Sezon Yaması Geldi LoL 12.22 Yama Notları


    Görüş Sistemi Güncellemeleri


    DOST TOTEMLERİNİN TAKİBİ

    Şu anda harita üzerinde kaç tane toteminiz olduğunu birkaç farklı yöntemle görebiliyorsunuz ancak hangi totemin süresinin bitmeye en yakın olduğunu çabucak öğrenemiyorsunuz. Bu yüzden mini haritaya süresi dolmak üzere olan totemleri gösterecek yeni totem görselleri getiriliyor. Artık dost totemler sürelerinin üçte ikisini doldurduğunda mini haritadaki simgelerinin görünüşü değişiyor. 


    RAKİP TOTEMLERİN SÜRELERİ

    Haritaya yerleştirilen her totemin hesabını tutmak yeterince zorken bu bilgiyi başarılı bir şekilde takım arkadaşlarınızla paylaşmak çok daha zor. Artık son 10 saniye içinde gördüğünüz veya saldırdığınız bir rakip toteminin yakınlarında görüş sinyali kullanırsanız totem kırılana veya süresi dolana dek görünen ve kalan süreyi tüm takıma doğru bir şekilde gösteren bir zamanlayıcı beliriyor. 

    2023 Sezon Yaması Geldi LoL 12.22 Yama Notları


    Yeni ve Güncellenmiş Eşyalar


    Şahbaz Jak'Sho

    ALTIN BEDELİ: 3000

    CAN: 400

    ZIRH: 30

    BÜYÜ DİRENCİ: 30

    YETENEK HIZI: 20

    TARİF: Ordu Kalkanı + Alazcevher + Yakut Kristal

    PASİF - HİÇLİKDOĞAN DİRENCİ: Şampiyonlarla çatışmada geçirdiğiniz her saniye başına 2 Zırh ve Büyü Direnci sağlayan bir yük kazanırsınız. En fazla 8 yük birikebilir. Azami yüke ulaştığınızda güçlenerek anında etrafınızdaki her rakipten kendi azami canınızın %3'üne eşdeğer miktarda can sömürürsünüz (minyon ve canavarlar için bu oran azalarak %30 olur) ve zırh ve büyü direnciniz çatışma sona erene dek %10 artar.

    İHTİŞAMLI PASİF: Diğer tüm efsanevi eşyalara 5 Zırh ve 5 Büyü Direnci sağlar.


    Meçhul Parazit

    Şahbaz Jak'Sho'nun Ornn tarafından güçlendirilmiş hali. 

    CAN: 550

    ZIRH: 40

    BÜYÜ DİRENCİ: 40

    YETENEK HIZI: 25

    PASİF - HİÇLİKDOĞAN DİRENCİ: Pasifi temel haliyle aynı.


    Erdem Işığı

    Akranlarınıza bir ışık gibi parlayıp takım arkadaşlarınıza umut saçın. 

    ALTIN BEDELİ: 3000

    CAN: 400

    ZIRH: 30

    BÜYÜ DİRENCİ: 30

    YETENEK HIZI: 20

    TARİF: Ordu Kalkanı + Alazcevher + Yakut Kristal

    PASİF - KILAVUZ IŞIK: Ultinizi kullandığınızda sınırları aşarak azami canınızı 9 saniyeliğine %10 arttırırsınız. Sınırları aşmışken 1200 birim yakınınızdaki takım arkadaşlarınızla birlikte 15 Temel Yetenek Hızı kazanırsınız. Ayrıca 3 saniyede bir azami canınızın %1'ini yenilersiniz. Bu oran ilgili şampiyonun eksik canına bağlı olarak en fazla %100 artabilir (60 saniye bekleme süresi).

    İHTİŞAMLI PASİF: Diğer tüm efsanevi eşyalara 100 Can sağlar.


    Sönmez Şafak

    Erdem Işığı'nın Ornn tarafından güçlendirilmiş hali. 

    CAN: 550

    ZIRH: 40

    BÜYÜ DİRENCİ: 40

    YETENEK HIZI: 25

    PASİF - KILAVUZ IŞIK: Pasifi temel haliyle aynı.


    Çelikyürek

    Cüssenize cüsse katarak rakiplerinizi pataklayın. 

    ALTIN BEDELİ: 3200

    CAN: 800

    CAN YENİLENMESİ: %200

    YETENEK HIZI: 20

    TARİF: Alazcevher + Kristal Kolluk + Dev Kemeri

    PASİF - DEVASA TÜKETİM: Bir şampiyonun 700 birim yakınındayken 3 saniyeliğine yoğunlaşarak güçlü bir saldırı yaparsınız. Bu saldırı 125 + azami canınızın %6'sına eşdeğer miktarda ilave fiziksel hasar verir ve bu miktarın %10'unu size kalıcı azami can olarak kazandırır (hedef başına 30 saniye bekleme süresi).

    İHTİŞAMLI PASİF: Diğer tüm efsanevi eşyalara %1 İlave Can ve %6 Boyut Artışı sağlar.


    Leviathan

    Çelikyürek'in Ornn tarafından güçlendirilmiş hali. 

    CAN: 1050

    CAN YENİLENMESİ: %300

    YETENEK HIZI: 25

    PASİF - DEVASA TÜKETİM: Pasifi temel haliyle aynı.


    Buzdoğan Eldiven

    Savaş alanını kontrol eder ve rakibinizi sakatlarsınız. 

    ALTIN BEDELİ: 2800 > 3000

    CAN: 450 > 400

    ZIRH: 25 > 50

    BÜYÜ DİRENCİ: 25 > 0

    YETENEK HIZI: 20 (değişmedi)

    TARİF: Bami'nin Alevi + Büyüsavar Pelerin + Dokuma Zırh ⇒ Pırıltı + Alazcevher + Zincir Yelek

    PASİF - BÜYÜLÜKILIÇ: Bir yetenek kullandıktan sonraki saldırınız güçlenerek taban saldırı gücünüzün %100'üne eşdeğer miktarda fazladan fiziksel hasar verir ve 2,5 saniyeliğine bir buz alanı oluşturur. Alandan geçen rakipler %15 + %0,004 İlave Can oranında yavaşlar (bu etki menzilli şampiyonlar için yarıya düşer). Ana hedefiniz 2,5 saniyeliğine sakatlanarak %100 daha fazla yavaşlar ve size %10 daha az hasar verir (1,5 saniye bekleme süresi).

    İHTİŞAMLI PASİF: Diğer tüm efsanevi eşyalara 50 Can, %5 Sıvışma ve %5 Yavaşlatma Direnci sağlar.


    Donmuş Yumruk

     Buzdoğan Eldiven'in Ornn tarafından güçlendirilmiş hali. 

    CAN: 550

    ZIRH: 70

    YETENEK HIZI: 25

    PASİF - BÜYÜLÜKILIÇ: Pasifi temel haliyle aynı.


    Asırlık Sopa

    ALTIN BEDELİ: 3200

    YETENEK GÜCÜ: 60

    CAN: 300

    MANA: 400

    TARİF: Antik Dönüştürücü + İnfilak Değneği + Kuvvet Kitabı

    PASİF: Bu eşya her dakika 20 Can, 20 Mana ve 4 Yetenek Gücü kazanır. Bu etki 10 defaya kadar birikerek toplamda 200 Can, 200 Mana ve 40 Yetenek Gücü sağlar. Azami yüke ulaştığınızda bir seviye atlarsınız ve Antik Dönüşüm'ün tüm etkileri %50 artar. (Not: Seviyeniz 18'i aşamaz.)

    ÖZEL PASİF - ANTİK DÖNÜŞÜM: Şampiyonlardan alınan azaltma etkilerinden önceki hasarın %8'i kadar mana, harcanan mananın %20'si kadar can yeniler. Kullanım başına en fazla 15 Canla sınırlıdır. Açıp kapatılabilen yetenekler saniyede en fazla 15 Can iyileştirebilir. Bu şekilde yenilenen her 250 Can ve Mana başına 2 saniye içinde azalarak kaybolacak şekilde %25 Hareket Hızı kazanırsınız.

    İHTİŞAMLI PASİF: Diğer tüm efsanevi eşyalara 5 Yetenek Hızı sağlar.


    Mutlak Ahenk

    Asırlık Sopa'nın Ornn tarafından güçlendirilmiş hali. 

    YETENEK GÜCÜ: 80

    CAN: 450

    MANA: 550

    PASİF/ÖZEL PASİF - ANTİK DÖNÜŞÜM: Pasifleri temel haliyle aynı.


    Antik Dönüştürücü

    ALTIN BEDELİ: 1100

    CAN: 225

    MANA: 300

    TARİF: Yakut Kristal + Safir Kristal

    ÖZEL PASİF - ANTİK DÖNÜŞÜM: Şampiyonlardan alınan azaltma etkilerinden önceki hasarın %8'i kadar mana, harcanan mananın %20'si kadar can yeniler. Kullanım başına en fazla 15 Canla sınırlıdır. Açıp kapatılabilen yetenekler saniyede en fazla 15 Can iyileştirebilir.


    Cehennem Maskesi

    ALTIN BEDELİ: 2700 > 3000

    CAN: 450 > 500

    MANA: 0 > 300

    BÜYÜ DİRENCİ: 35 ⇒ 40

    YETENEK HIZI: 10 (değişmedi)

    TARİF: Alazcevher + Hayalet Pelerini ⇒ Antik Dönüştürücü + Hayalet Pelerini

    YENİPASİF - ANTİK DÖNÜŞÜM: Şampiyonlardan alınan azaltma etkilerinden önceki hasarın %8'i kadar mana, harcanan mananın %20'si kadar can yeniler. Kullanım başına en fazla 15 Canla sınırlıdır. Açıp kapatılabilen yetenekler saniyede en fazla 15 Can iyileştirebilir.

    PASİF - TUZ BUZ ET: Yakınınızdaki rakip şampiyonları lanetler ve onların büyü direncini 5 (+%1,2 İlave Can) azaltırsınız (en fazla 25). Lanetlenen her rakip başına 9 Büyü Direnci kazanırsınız.


    Randuin'in Alameti

    ALTIN BEDELİ: 2700 > 3000

    CAN: 250 > 400

    ZIRH: 90 > 60

    YETENEK HIZI: 10 > 0

    TARİF: Başgardiyanın Zırhı + Dokuma Zırh + Yakut Kristal ⇒ Başgardiyanın Zırhı + Dev Kemeri

    YENİAKTİF - BOYUN EĞDİR: Yakınınızdaki rakipleri 2 saniyeliğine %55 yavaşlatır (60 saniye bekleme süresi).

    YENİPASİF - KRİTİK VURUŞ DİRENCİ: Kritik vuruşlardan %20 daha az hasar alırsınız.

    PASİF - KAYA GİBİ: Saldırılardan aldığınız hasarı 5 (+ %0,35 Azami Can) azaltır. Azaltma etkisi saldırı hasarının %40'ıyla sınırlıdır.


    Günateşi Kalkanı

    EŞYA AŞAMASI: İhtişamlı > Efsanevi

    ALTIN BEDELİ: 3200 > 2800

    CAN: 450 > 400

    ZIRH: 35 > 50

    BÜYÜ DİRENCİ: 35 > 0

    YETENEK HIZI: 20 > 0

    TARİF: Bami'nin Alevi + Ordu Kalkanı > Bami'nin Alevi + Zincir Yelek

    ALEVLİ DOKUNUŞ: Alevli Dokunuş kaldırıldı.

    PASİF - ALEV KUSAN: Alev Kusan artık canavarlara %150 daha fazla hasar vermiyor.


    Turbo Kimyasal Tankı

    EŞYA AŞAMASI: İhtişamlı > Efsanevi

    ALTIN BEDELİ: 3200 > 2800

    CAN: 450 > 500

    BÜYÜ DİRENCİ: 25 > 50

    ZIRH: 25 > 0

    YETENEK HIZI: 20 > 10

    TARİF: Bami'nin Alevi + Dokuma Zırh + Büyüsavar Pelerin ⇒ Alazcevher + Negatron Pelerini + Yakut Kristal

    YAKIT İKMALİ: Yakıt İkmali pasifi kaldırıldı.


    Ordu Kalkanı

    Ordu Kalkanı için küçük bir altın düzenlemesi yapıyoruz. 

    ALTIN BEDELİ: 1400 > 1200


    Vahşi Hydra

    SALDIRI GÜCÜ: 70 > 65

    ÖZEL PASİF - BİÇ: Mesafeye bağlı olarak toplam SG'nin %60-12'sine eşdeğer miktarda hasar verir ⇒ Yakındaki tüm rakiplere yakın dövüşçü şampiyonların toplam SG'nin %60'ına, menzilli şampiyonların toplam SG'nin %30'una eşdeğer miktarda hasar verir

    YENİÖZEL PASİF - ETÇİL: Biçilen minyon başına 0,6 SG ve %0,1 Mutlak Sömürü kazandırır. Bu miktar katledilen şampiyonlar, kesilen büyük/destansı canavarlar ve kuşatma minyonları için iki katına çıkar. En fazla 24 SG ve %4 Mutlak Sömürü kazandırabilir. Katledilme halinde yüklerin yarısı kaybedilir.


    Tiamat

    ÖZEL PASİF - BİÇ: Mesafeye bağlı olarak toplam SG'nin %60-12'sine eşdeğer miktarda hasar verir ⇒ Yakındaki tüm rakiplere yakın dövüşçü şampiyonlar için toplam SG'nin %50'sine, menzilli şampiyonlar için toplam SG'nin %25'ine eşdeğer miktarda hasar verir


    Shojin'in Mızrağı

    ALTIN BEDELİ: 3400

    SALDIRI GÜCÜ: 65

    CAN: 300

    YETENEK HIZI: 20

    ÖZEL PASİF - EJDERHA GÜCÜ: Ulti haricindeki yetenekler 8 (+%8 İlave SG) Yetenek Hızı (yakın dövüşçü şampiyonlar için) | 6 (+%6 İlave SG) Yetenek Hızı (menzilli şampiyonlar için) kazanır. Bu miktar hareketsiz bırakma etkilerine sahip yetenekler için azalarak 4 (+%4 İlave SG) Yetenek Hızı (yakın dövüşçü şampiyonlar için) | 3 (+%3 İlave SG) Yetenek Hızı (menzilli şampiyonlar için) olur.

    ÖZEL PASİF - ZARURET: Eksik canınıza bağlı olarak %15 Hareket Hızı (yakın dövüşçü şampiyonlar için) | %10 Hareket Hızı (menzilli şampiyonlar için) kazanırsınız. Canınız %33'ün altına düştüğünde azami miktarına ulaşır.

    TARİF: TEK Kılıcı + Alazcevher + Caulfield'ın Savaş Çekici


    Navori Seribıçakları

    YETENEK HIZI: 30 > 20

    YENİÖZEL PASİF - YÜKSELİŞ: En az %60 Kritik Vuruş İhtimaline sahipseniz normal saldırılarınız, ulti dışındaki yeteneklerinizin kalan bekleme sürelerini %15 azaltır.

    YENİÖZEL PASİF - MUKAVVAT: Yetenekleriniz kritik vuruş ihtimaline bağlı olarak en fazla %20 Hasar daha verir.


    Şampiyonlar

    Cho'Gath

    R'nin hasarı arttı.

    R - Ziyafet

    ŞAMPİYONLAR DIŞINDAKİ BİRİMLERE YÖNELİK HASAR: 1000 (+%50 YG) (+%10 İlave Can) ⇒ 1200 (+%50 YG) (+%10 İlave Can)


    Lillia

    Artık menzilli değil, yakın dövüşçü. Taban canı azaldı. Can büyüme oranı arttı. Pasifin şampiyonlardan elde ettiği iyileştirme miktarı arttı.

    Taban nitelikler

    SALDIRILAR: Menzilli ⇒ Yakın dövüş

    TABAN CAN: 625 ⇒ 605

    CAN BÜYÜME ORANI: 104 ⇒ 105

    Pasif - Düş Dalı

    ŞAMPİYONLARDAN ELDE EDİLEN İYİLEŞTİRME: Seviyeye bağlı olarak 10,5-124,5 (+%18 YG) (sabit artar) ⇒ Seviyeye bağlı olarak 6-120 (+%18 YG) (artık nitelik büyüme çarpanını kullanıyor)


    Nunu ve Willump

    Q'nun şampiyonlar dışındaki birimlere yönelik hasarı arttı.

    Q - Tüket

    ŞAMPİYONLAR DIŞINDAKİ BİRİMLERE YÖNELİK GERÇEK HASAR: 340/500/660/820/980 ⇒ 400/600/800/1000/1200


    Rakan

    Artık menzilli değil, yakın dövüşçü.

    Taban nitelikler

    SALDIRILAR: Menzilli ⇒ Yakın dövüş

    Sihirdar Büyüleri


    Çarp

    ÇARP HASARI: 450 (Temel)/900 (Cüretli/Donduran Çarp) ⇒ 600/900/1200 (0/20/40 yoldaş yükü)

    GÜNCELLENDİYENİ ÇARPLAR, YENİ İSİMLER: Çarp/Cüretli Çarp/Donduran Çarp ⇒ Çarp/Dizginsiz Çarp/Yabani Çarp


    Kule Değişiklikleri

    Kule Barikatları

    BARİKAT BAŞINA ALTIN: 160 ⇒ 175

    BARİKAT BAŞINA ZIRH VE BÜYÜ DİRENCİ: 35 ⇒ 40


    Davranış Sistemleri

    Sohbeti kısıtlanan oyuncular artık oyundaki diğer oyunculara mesaj gönderemeyecek (doğrudan mesajlara yönelik bir kısıtlama söz konusu değil).

    Takımınıza "+" butonunu kullanarak grup üyeleri eklerken artık yakın zamanda takdir edilen ve birlikte oynanan oyuncular da gösteriliyor. 


    Rekabet Sistemleri

    AFK TESLİM OLMA SÜRESİ GÜNCELLEMESİ

    Bilgisayarının başında olmayan bir oyuncu tespit edildiğinde takımların erken teslim oylaması başlatabilmesi için oyunun 10:00-15:00 aralığında olması gerekiyordu. Bu zaman aralığını 3:30-15:00 olarak genişletiliyor.


    ŞAMPİYON SEÇİMİ GİZLİLİĞİ

    Dereceli Tekli/Çiftli sıradaki şampiyon seçimi sırasında sizinki ve varsa partnerinizinki hariç tüm sihirdar adları Takım Arkadaşı 1-5 şeklinde görünecek.


    YENİDEN KURMA GÜNCELLEMELERİ

    Oyuna bağlı olup olmadıkları veya klavye ve farelerini kullanıp kullanmadıkları fark etmeksizin başlangıç platformunda hiçbir şey yapmadan duranlar oyunu oynamıyor demektir.

    Oyunda 3 dakika geçmeden önce bir oyuncu aralıksız olarak 90 saniye boyunca başlangıç platformunda kalırsa takımı oyunu yeniden kurma oylaması başlatabiliyor. 45. saniyede söz konusu oyuncu başlangıç platformundan ayrılması gerektiğini belirten bir sohbet mesajı alıyor. 70. saniyedeyse başlangıç platformundan ayrılması gerektiğine dair ekranda bir mesaj beliriyor.


    Yeni Gelecek Kostümler

    • Uzayın Ritmi Gragas
    • Uzayın Ritmi Lissandra
    • Uzayın Ritmi Nami
    • Uzayın Ritmi Ornn
    • Uzayın Ritmi Taric
    • Uzayın Ritmi Teemo
    • Uzayın Ritmi Twisted Fate
    • Prestij Uzayın Ritmi Nami
    • Şanlı Sejuani



    İndirimli Riot Points fırsatını kaçırmayarak dilediğiniz gibi sayfamızdan alabilirsiniz.

    https://www.itemsatis.com/urunler/lol-rp-satin-al.html

    Yeni gelen yama hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.


    Önceki Haber
    VALORANT Yeni Koleksiyon Ruh Azabı Geliyor

    VALORANT Yeni Koleksiyon Ruh Azabı Geliyor

    2 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Her bölümle ve yamayla beraber oyuna yeni silah koleksiyonları ekleyen Riot Games, Valorant'ın yeni güncellemesiyle birlikte Ruh Azabı koleksiyonunu oyuna ekleyecektir. Valorant'a yeni gelecek olan yeni setin Cadılar Bayramı temasında olacağı kesinleşmektedir. hayalet efektleri ve skor aldıkça farklı bir temaya bürünmesiyle birlikte oyuna geliyor. Ruh azabı bugün 23:00'da oyuna gelecektir. Sete sahip olmak için Valorant hesabınıza giriş yaparak mağaza bölümünden rahatlıkla alabilirsiniz.Valorant

    Sonraki Haber
    LoL Türkiye, Orta Doğu ve Avrupa Bir Araya Geliyor

    LoL Türkiye, Orta Doğu ve Avrupa Bir Araya Geliyor

    2 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Riot Games'in yeni bir Avrupa Ligi sezonu için aylar öncesinden bir takım haberler duymuştuk ve bu dev değişiklikleri daha da açıklığa kavuşmuş durumda bulunuldu. Avrupa bölgesinin Türkiye ve Orta Doğu'da ki takımların artık tek bir ligde bir araya gelecektir. Geçtiğimiz gün boyunca en iyi Dünya Şampiyonası Espor finallerinden birisine sahip olan Riot Games'in League of Legends'te bugün özellikle Türkiyede'ki ligide ilgilendiren büyük bir haberi bizlere açıklamış bulunmaktadır.Riot Games firması

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim