GTA 6 Hakkında Tüm Bilinenler 2024

    GTA 6 Hakkında Tüm Bilinenler 2024

    Grand Theft Auto yani GTA serisinin son oyunu GTA 5’in çıkışından 10 yıl geçti. Hala daha Rockstar Games’e milyonlarca dolar para kazandıran GTA 5, özellikle GTA: Online sayesinde güncelliğini ve popülerliğini koruyor. Çıktığı ilk zamanlar oyun sektörüne yeni bir soluk getiren GTA 5, her şeyiyle tam not almayı başardı. Fakat artık oyuncular serinin yeni oyunu GTA 6’nın gelmesi gerektiğini düşünüyorlar ki Rockstar Games de kapalı kapılar arkasından tüm hızıyla GTA 6’yı geliştirmeye devam ediyor. Her ne kadar şirket tarafından resmi bir açıklama gelmese de artık gün geçmesin ki oyun hakkında yeni sızıntılar ve haberler ortaya çıkmasın. Gelin şu zamana kadar yayınlanan GTA 6 sızıntıları ve haberlerine beraber bakalım.

    GTA 6 haritası ve geçeceği şehir

    GTA 6’nın haritası, GTA 5’in haritasından tam 2 katı daha büyük olacak. GTA: Vice City’nin geçtiği Vice City’de geçecek oyunun, Vice City’ye komşu bazı kasaba ve şehirleri de kapsayacak. Ayrıca oyunun hikayesinin bir bölümünün Küba’da da geçmesi bekleniyor. Ayrıca Rockstar Games oyunda terk edilmiş sualtı şehirleri olacağını da doğruladı. Yani nereden bakarsak bakalım oyunun haritası dolu dolu olacak. Ayrıca oyunda Vice City ile özdeşleşen Ocean Drive, Malibu Club, Washington Beach, Ocean Beach, Vice City Beach, Ocean View ve Little Haiti gibi mekanlar da yer alacak.

    GTA 6 karakterleri

    Rockstar Games ilk defa GTA serisinin başrolünü kadın karakter yapıyor. GTA 6’da Jason adında erkek ve Lucia adında kadın karakter olmak üzere iki ana karakteri kontrol edeceğiz. Şirketin bu karakterler için 1930’lu yılların gangsterleri Bonnie ve Clyde ikilisinden esinlendiği biliniyor.


    GTA 6 rol yapma sunucuları

    GTA 5’in belki de hala bu kadar popüler olmasının sebeplerinden birisi GTA 5 rol yapma sunucuları. Yüzlerce insanın saatlerce keyif alarak oynadığı rol yapma sunucularını Rockstar Games GTA 6 ile birlikte resmiyete taşıyor. Tıpkı GTA:Online sunucuları gibi Rockstar Games GTA 6: Rol Yapma Sunucuları da açacak.

     

    GTA 6 hakkında bilinen tüm bilgiler

    Rockstar Games oyunu 2014 yılından beri geliştiriyor ve şirketin oyuna ayırdığı 2 milyar dolarlık bütçe, oyun geliştirme tarihinin en büyük bütçesi. Sadece jet ski’ye binme fiziğini bile tasarlatmak için 20 tane mühendis işe alan şirket, oyunun her detayına çok önem veriyor. Oyunda dinamik ve gerçekçi çevre, daha akıllı NPC’ler, karakterlerin gerçekçi duygusal ve fiziksel değişimleri gibi önemli özellikler yer alacak. Vice City Police Department (VCPD) artık daha akıllı polis memurlarına sahip olacak ve 5 yıldız aranmaya çıkmak çok zor olacak. 
    Oyunun çapraz platform destekleyip desteklemeyeceği henüz net olmasa da Rockstar’ın bu zamana kadar hiçbir oyunda çapraz platform desteği vermediği biliniyor. Yani muhtemelen GTA 6 çapraz platform desteklemeyecek.


    GTA 6 ne zaman çıkacak

    Rockstar her ne kadar GTA 6’nın çıkış tarihi için ser verip sır vermese de şirketin bağlı olduğu ana şirket Take-Two Interactive, Rockstar kadar dikkatli değil. Take-Two Interactive CEO’su Strauss Zelnick, CNBC ile yaptığı bir röportajda GTA 6 ne zaman çıkacak sorusuna 2025 mali yılında diyerek cevabı ağzından kaçırdı. Buna göre oyun 1 Nisan 2024 ile 31 Mart 2025 tarihleri arasında çıkacak gibi gözüküyor. Fakat Rockstar GTA oyunlarının çıkış tarihini hep erteledi. Yani GTA 6 çıkış tarihi de ertelenebilir fakat şu an gözüken tarih aralığı bunlar.

     

    GTA 6 hangi platformlara çıkacak

    GTA 6 şu anda Playstation 5, Xbox Series X/S ve bilgisayar için geliştiriliyor. Fakat her ne kadar oyun bu platformlar için geliştiriliyor olsa da sızıntılara göre bilgisayarlara biraz daha geç çıkış yapacak. Bunun sebebi ise oyunun bilgisayar portunda bazı büyük sorunların olması. Rockstar Games bu sorunları çözmeden oyunu bilgisayar platformuna çıkarmayı düşünmüyor.

    Gta 6 çıktığı gibi İtemSatış kategorileri arasında yerini alacak. Güvenilir oyuncu pazarında alışveriş yapabileceksiniz.


    Önceki Haber
    League of Legends Wild Rift 5.1 Yaması

    League of Legends Wild Rift 5.1 Yaması

    1 ay önce 10 dk okuma süresi

    Wild Rift 5.1 Yaması League of Legends: Wild Rift, 11 Nisan'da yayınlanacak olan 5.1 Yaması ile oyunnun kitlesine muazzam derecede güzel içerikler sunuyor. Bu güncelleme, Wild Rift'ın sürekli olarak oyun deneyimini geliştirmeye ve oynanırlığına yönelik çabalarını yansıtmaya devam etmektedir. Yepyeni içerikleriyle, şampiyonlarıyla, oynanış değişiklikleriyle ve daha pek çok yenilikle birlikte dolu bu güncellemede, oyunculara heyecan d

    Sonraki Haber
    League of Legends Arena Modu Geri Dönüyor

    League of Legends Arena Modu Geri Dönüyor

    2 hafta önce 7 dk okuma süresi

    League of Legends Arena Geri Döndü Riot Games, League of Legends adı altında bir çok oyununa mod geliştirmesi yaparak oyunlarını bir adım daha öne götürmektedir. Arena modunun geçen yaz çıkışıyla birlikte bir çok League of Legends hayranı bu modu sabırsızlıkla bekliyordu ve mod çok popüler bir hale gelerek League of Legends'ın oynanabilirliğini ve popülerliğini arttırmıştı. Arena'da en önemli unsurlardan birisi

    En son yorumlar
    themck
    themck
    :) :) :)
    Beğen Cevapla
    qerik060
    qerik060
    :)
    Beğen
    MefShop
    MefShop
    Gta 6 en yakın 2025 son çeyreği gibi çıkar fazla heveslenmeyelim.
    Beğen Cevapla

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim