Genshin Impact Başlangıç Rehberi

    Genshin Impact Başlangıç Rehberi

    Bugünkü rehberimizde sizlere Genshin Impact oyuna başladığınızda yapmanız gerekenleri anlatacağız.

    Genshin Impact, son zamanlarda oyuncu popülasyonu oldukça arttı ve Türkçe yama gelmesiyle birlikte Türkleri de popülasyonu içerisine kattı. Oyun hem bilgisayarda hem konsollar hem de telefonlar üzerinde büyük bir oyuncu kitlesine hakim olmayı başardı.


    Oyuna başladığınızda yapmanız gereken bazı bilgileri sizinle paylaşacağız.


    Keşif Yaparken Ana Görevleri Unutmayın


    Genshin Impact’teki dünya oldukça büyük, çok ilginç ve kesinlikle keşfedilmeye değer. Ancak sadece keşif yapmaya odaklanırsanız gelişiminizi oldukça yavaşlatır. Sadece keşfe odaklanmak yerine, ikisini birlikte yürütebilirsiniz. Çünkü görevleri yaptığınız oldukça güzel ödüller vermektedir. Örneğin bazı mekanikler, uçmanıza izin veren kanatlar olan Rüzgar Planöründe olduğu gibi belirli bir görevi tamamlayana kadar kullanılamaz. Ana görevler sizleri ister istemez yeni yerleri keşfetmenizi isteyecektir. Keşif yapmak için acele etmeyin çünkü ileride oldukça keşif yapmak için zamanınız olacaktır.


    Kahramanlarınızı Geliştirmek İçin Bulduğunuz Malzemeleri Kullanın


    Genshin Impact Başlangıç Rehberi


    Genshin Impact’te seviye atlama sistemi diğer RPG oyunlarından biraz farklı. Bir karakter, canavarları yok ettikten sonra tecrübe kazanıyor fakat bu şekilde gelişmek oldukça zor. Bu nedenle büyük miktarda deneyim sağlayan malzemeler kullanmak daha iyi bir seçenek olacaktır. Malzemeleri geliştirmek istediğiniz karaktere harcamaktan korkmayın çünkü bunlardan önemli bir kısmını çok hızlı bir şekilde alabileceksiniz ve bu, karakterin istatistiklerini büyük ölçüde geliştirecek. Erken oyunda sizleri ileri taşıyabileceğini düşündüğünüz karakterleri güçlendirdikten sonra oyun daha kolay ve akıcı hale gelecektir.


    Elementleri Birlikte Kullanabilirsiniz


    Genshin Impact Başlangıç Rehberi


    Genshin Impact, toplamda 7 farklı elemente sahip açılabilir karakterler içeriyor. Hangi elementi birleştirdiğimize bağlı olarak, oldukça kullanışlı bir özellik elde edebiliyorsunuz. Örneğin, ateşi havayla birleştirerek, yangını yaymaya ve zamanla ek hasar vermeye devam edebilirsiniz. Sudaki bir hedef üzerinde buz kullandığımızda karşımızdaki donuyor veya elektrik ile hasar verdiğinizde suda durduğu müddetçe elektrik hasarı almaya devam ediyor. Toplamda 4 adet karakteri aynı anda kullanabilir ve bunların hepsini farklı güce sahip karakterleri seçerek canavarları daha hızlı mağlup edebilirsiniz.




    Wish (Dilek) Kullanırken Mutlaka 10x Kullanın


    Genshin Impact Başlangıç Rehberi


    Wish (Dilek) eşyaları, Genshin Etkisinde çeşitli silahlar veya karakterler edinmenizi sağlayacak önemli bir role sahiptir. Bir Wish eşyanız olduğunda, bunu Wish sekmesindeki bir silah veya karakter için harcayabilirsiniz. Bu tür 10 item harcayarak, garanti olarak bir karakter veya dört yıldız bir silah elde edeceksiniz. Bu nedenle, bu ögeleri toplu olarak kullanmak çok daha mantıklı olacaktır.


    Haritadaki Garip Bulduğunuz Yerleri Kontrol Edin



    Bazen kendinizi belirli bir element türüne sahip bir karakterinizin olmadığı bir durumda bulacaksınız ve bir bulmacayı çözmek için bu ögeye ihtiyacınız olacak. Genshin Impact, haritada bir ping sistemi sunuyor. Bu nedenle böyle bir yer bulursanız, o konuma geri dönmek ve bulmacayı daha sonra çözmek için haritada işaretleyin. Ayrıca haritada ilginç yerleri de işaretleyebilirsiniz. Emrinde 99 tane işaretçi var, bu yüzden onları kullanmamak iyi bir fikir değil.


    Statue of the Seven (Yedilerin Heykeli) İçin Toplayabildiğiniz Kadar Amenoculus (Öz) Toplayın


    Genshin Impact Başlangıç Rehberi


    Amenoculus, Statue of the Seven geliştirmek için kullanılan malzemedir. Karakterleriniz için daha fazla dayanıklılık, macera TP, köken taşı ve mühür verecektir.

    Bunu ihmal etmemeniz durumunda her yere daha hızlı koşabilir, uzun süre tırmanabilir ve canavarlardan daha seri bir şekilde kaçınabilirsiniz.

    (İlk etapta sizlerden rüzgar özü (amenoculus) istenilecektir fakat farklı haritalara geçtiğinizde daha farklı özler istenecektir.)


    Yukarıda sunduğumuz bilgilerle oyuna yeni başladığınızda size oldukça fazla yararının dokunacağını düşünüyoruz. Lütfen okumayı ihmal etmeyin. :)



    Önceki Haber
    Death Stranding Ücretsiz Oldu

    Death Stranding Ücretsiz Oldu

    1 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Epic Games şirketinin yapmış olduğu Yılbaşı Etkinliğinde her gün ücretsiz oyun vereceğini belirtmiş ve bugünün ücretsiz oyunu Death Stranding oldu.Akşam saat 19.00'a kadar ürünü ücretsiz bir şekilde satın alabilir ve oyunu istediğiniz zaman oynayabilirsiniz.Death Stranding Oyununun Hikayesi Nedir?Death Stranding, kıyamet sonrası bir dünyada ve yakın bir gelecekte geçiyor. Büyük Patlama (Big Bang) ya da dinozor neslinin sonunu getiren göktaşı olayı ile kıyaslanan büyük bir yıkım sonrasında, hayat

    Sonraki Haber
    League of Legends'in 2023 Yılına Dair Yama Tarihleri Paylaşıldı

    League of Legends'in 2023 Yılına Dair Yama Tarihleri Paylaşıldı

    1 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Geçtiğimiz günlerde son yama tanıtımıyla 2023 yılına yavaş yavaş girmeye başlanılıyor. League of Legends'e gelecek olan yeni yama takvimiyle ilgili olarak detaylar paylaşıldı. Yeni yama takvimi tıpkı League of Legends'in 2 hafta aralıklı olarak ve her yama kostüm tanıttığı şekilde bizlere tekrardan sunuyor. 2023 yılının gelmesiyle birlikte yepyeni bir sezon karşımıza çıkmaya başlıyor.2023 Sezonu Yama TakvimiLeague of Legends 13.1 Yama Notları: 11 Ocak (Çarşamba)League of Legends 13.2 Yama Notlar

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim