EA Play Türk Lirası Desteğinden Vazgeçti

    EA Play Türk Lirası Desteğinden Vazgeçti

    Bu haberimizde EA Play'ın Türk Lirası desteğinden vazgeçtiğini açıklamış bulunuyor bir çok oyuncu bu duruma üzgün. Detaylar açıklama kısmında yer almakta.

    EA Türk Lirası Desteğini Geri Çekti

    Electronic Arts, Türk oyuncular için ödeme seçeneklerinde önemli bir değişikliğe gitti. Artık ₺ ile ödeme almayı bırakan şirket, EA Play abonelikleri ve EA uygulamasındaki oyun fiyatlarını dolar cinsinden belirlemeye karar verdi. Bu değişiklik, Türkiye'deki ekonomik zorluklar ve dalgalanmaların bir sonucu olarak ortaya çıktı. Şirketin aldığı bu karar, EA Play aboneliği ve EA masaüstü uygulaması üzerinden oyun satın almayı düşünen oyuncuları maliyet açısından etkileyecek önemli bir değişiklik olarak öne çıkıyor.

    EA Play aboneliği, önceden aylık 39,99₺ ve yıllık 249,99₺ olarak sunuluyordu. Ancak yapılan güncelleme ile bu fiyatlar 4,99 dolar ve 29,99 dolara çıkarıldı. Bu durum, abonelik maliyetinin aylık bazda 3,5 katına çıkmasına neden oldu. EA Play yıllık abonelik ücreti ise bugünkü kurla 870₺'ye yükseldi. EA Pro adlı paketin de artık daha yüksek fiyatlarla sunulacağını belirtmek önemlidir.

    Bu değişiklik sadece EA Play aboneliğiyle sınırlı değil, aynı zamanda EA uygulamasındaki oyunları satın almak isteyen oyuncuları da etkiliyor. Örneğin, EA FC 24 oyununu satın almak isteyen bir oyuncu, artık 69.99 dolar bugünkü kurla ( 2.033₺ ) ödemek zorunda kalacak. Aynı oyunu Epic Games üzerinden satın almak isteyen bir oyuncunun ise 1199₺ ödemesi gerekecek. EA'nın bu kararı özellikle Türk oyuncularını üzmüş durumda. Konuyla ilgili EA Play bu kararını geri almayacak gibi gözüküyor.

    EA Play Türk Lirası Desteğinden Vazgeçti

     

    Şimdi Ne Olacak?

    Özellikle zamanla diğer oyun firmaların ve platformların Türk Lirası desteğinden vazgeçmesiyle Türk oyuncuları oyun oynayamaz oldu. Oyunculara verilen değer anlayabilmeleri için firmalar arası bir görüşme talep edildiği konuşulmakta ve zamanla gelişen haberler ile platformalarda bu kararından vazgeçiyor gibi. Ancak diğer oyun platformları henüz bu konuda bir şey yapmadı. Epic Games hala ₺ desteğini sürdürürken diğer platformlarda ne olcağını zaman gösterecek gibi.

    Bu gelişme, Electronic Arts'ın ve benzeri oyun şirketlerinin, Türkiye'deki ekonomik duruma uyum sağlama çabalarının bir parçası olarak değerlendirilebilir. Ancak, oyuncular arasında bu tür değişikliklerin nasıl karşılanacağı ve şirketlerin politikalarının nasıl şekilleneceği konusunda belirsizlikler devam ediyor gibi özükmektedir. Türk oyuncular hala günümüzde bir çok oyuna erişmek istemektedir ancak verilen kararlar bunu açıkça göstermektedir.


    Önceki Haber
    League of Legends 13.24 Yama Notları

    League of Legends 13.24 Yama Notları

    5 ay önce 10 dk okuma süresi

    Şampiyonlar   Hwei Vizyoner, Hwei 6 Aralık 2023 saat 23.59'da çıkıyor.   Azir W'nun hasarı arttı. W - İleri! HASAR: 10-18. seviyelerde 2-77 (+50/65/80/95/110) (+%55 YG) ⇒ 10-18. seviyelerde 2-77 (+50/67/84/101/118) (+%55 YG)   Braum Taban mana yenilenmesi arttı. R'nin havaya savurma süresi arttı. Taban nitelikler TABAN MANA YENİLENMESİ: 6 ⇒ 7 R - Freljord Karşılaması ASGARİ HAVAYA SAVURMA SÜRESİ: 0,3 saniye

    Sonraki Haber
    Riot Games Prime Gaming Desteğinden Vazgeçiyor

    Riot Games Prime Gaming Desteğinden Vazgeçiyor

    5 ay önce 6 dk okuma süresi

    Riot Games ve Prime Gaming Riot Games, uzun zamandır Prime Gaming ile işbirliği içerisinde oyuncular günü gününe ödül almak için heyecanla bekliyorlardı. Riot Games League of Legends, Valorant, TFT ve Legends of Runeterra adlı oyunlarına Prime Gaming hediye desteği yöntemiyle oyucnulara büyük bir vaat sunuyordu. Oyuncular League of Legends'ta aldığı Prime Gaming kapsülünden çok fazla yararlanıyorlardı. Bu kaps&uum

    En son yorumlar
    kutaki0504
    kutaki0504
    bu ne olm, ya steam gidiyor, ya bu gidiyor, TL 1-2 yıla kalmaz he söyliyim, başka para birimi kullanırız
    Beğen Cevapla

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim