Death Stranding Ücretsiz Oldu

    Death Stranding Ücretsiz Oldu

    Bugünkü yazımızda Epic Games şirketinin yılbaşı etkinliğinde verdiği yeni ücretsiz oyunu açıklıyoruz.

    Epic Games şirketinin yapmış olduğu Yılbaşı Etkinliğinde her gün ücretsiz oyun vereceğini belirtmiş ve bugünün ücretsiz oyunu Death Stranding oldu.


    Akşam saat 19.00'a kadar ürünü ücretsiz bir şekilde satın alabilir ve oyunu istediğiniz zaman oynayabilirsiniz.

    Death Stranding Ücretsiz Oldu


    Death Stranding Oyununun Hikayesi Nedir?


    Death Stranding, kıyamet sonrası bir dünyada ve yakın bir gelecekte geçiyor. Büyük Patlama (Big Bang) ya da dinozor neslinin sonunu getiren göktaşı olayı ile kıyaslanan büyük bir yıkım sonrasında, hayatta kalmaya çalışan insanların hikayesine yakından takip ediyoruz. Bu yıkım o kadar büyük olmuş ki dünyanın bildiğimiz dünyadan çok daha uzak ve farklı olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim bu büyük yıkım, doğa üstü olayları ve tam olarak bilmediğimiz bazı terimleri de ortaya çıkartmış ve bizlere sunmuş. Tetiklenen bu doğa üstü olayların başında ise Death Stranding (Ölüm Kıyısı) adı verilen olay göze çarpıyor. Ölüm Kıyısı için bir koridor, diğer tarafa geçerken kullanılan bir köprü benzetmesi yapabiliriz. Her insanın bir köprüsü, yani kıyısı var. Ancak pişmanlık, kırgınlık gibi duygular ağır basarsa bu tarafa bağlı kalmak için ateşli bir arzu ortaya çıkıyor. Bu da Kiral Varlıkları ortaya çıkardığı gibi farklı kıyıların kapısını açmış oluyor. 


    Ölüm Kıyısı doğal olarak beraberinde Kiral varlıkları, öteki tarafı getiriyor ve bağ bebeklerinin önemi de işte burada ortaya çıkıyor. Bu noktada oyunun tüm terimlerini ya da kilit noktalarını açıklamayacağım tabii ki. Çünkü bunların detayını oyun içerisinde takip etmek, anlamlandırmaya çalışmak oyunun en keyifli yönlerinden birisi. Yine de anlatmam gereken iki kilit nokta var. Bunlar oyunun fragmanlarında da gördüğümüz Bağ bebekleri (BB) ve Kiral Varlıklar.


    Kiral Varlıkları diğer taraf ile bağlantısı olan ve oyun alanının belli noktalarında karşımıza çıkan varlıklar olarak örnekleyebiliriz. Oyunun dünyasında biri öldüğünde zamanında yakılmazsa vücudu kiral madde salgılamaya başlar ve sonrasında kendisi de bir Kiral varlığa dönüşüyor. Kiral yağmurları ile ortaya çıkan bu varlıklara yakalanırsanız kendinizi büyük bir boss savaşının içerisinde bulursunuz. Yoktan var olan atmosfer güzel işlenmiş fakat boss savaşları için aynısını söyleyememekteyiz. Eğer yeterli bombaya sahipseniz çok kolay bir şekilde alt edebildiğiniz bu bosslar, aynı zamanda alanı terk ettiğinizde de ortadan kayboluyor. Bu kolaylık kiral varlıklara yakalanma hissini de ortadan kaldırmış. Yani ilk etapta gerildiğiniz, gizlice ilerlediğiniz, hatta nefesinizi bile tuttuğunuz bu varlıklar arasından belli bir süre sonra hızlıca geçmeye, güle oynaya ilerlemeye başlıyorsunuz. Bu durum oyundaki gerilim hissiyatını bir nevi öldürüyor diyebilirim.


    Bağ bebekleri ise işte bu varlıkları hisseden, daha doğrusu diğer taraf ile bağlantısı olan araçlar (canlı olmasına rağmen insanlar araç olarak görüyor) olarak geçiyor. Anne karnından 28 haftalıkken çıkarılan bu bebekler aynı şartları taşıyan kuvözlere konuyor ve bir nevi insanların diğer varlıkları hissedip onlardan kaçınmalarına yardımcı oluyor. Bu nedenle oyunda karakter giysilerine montelenmiş bebekleri görüyoruz. 


    Death Stranding tamamen açık dünya bir oynanışa sahip. Oyunun haritası birkaç bölgeye ayrılmış. lk haritada ağzımıza bir parmak bal çalan Kojima, sonrasında oyuncuyu çok daha geniş ve farklı iklim koşullarının yer aldığı bir haritaya bırakmış. Devasa ovalardan kanyonlara, karlı dağlardan yer altı zenginliklerinin yüzeye vurduğu alanlara kadar birçok farklı nokta oyun içerisinde yer alıyor. Bu noktada oyunun en çok seveceğiniz kısmının grafikleri ve dünyası olacağının garantisini verebilirim..


    Önceki Haber
    Epic Games'in Yılbaşı Etkinliği Başladı

    Epic Games'in Yılbaşı Etkinliği Başladı

    1 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Epic Games firması tam olarak 15 adet ücretsiz oyunu 15 günde dağıtacağı duyurarak yılbaşı etkinliği başladı. Yılbaşı kapsamında oyunculara bedava dağıtılacak bir sürü oyun olacak ve ilk oyun nihayet duyuruldu. Epic Games firması dünyanın en çok kullandığı çok oyunculu platformları arasında yer almaktadır. Her hafta boyunca oyunları ücretsiz olarak dağıtan Epic Games karşımıza çıkmaktadır. Yakın bir dönemde ise yılbaşına özel bir etkinliği başlatacağını duyurmuştu. 15 Aralık tarihinde başlayan b

    Sonraki Haber
    Genshin Impact Başlangıç Rehberi

    Genshin Impact Başlangıç Rehberi

    1 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Genshin Impact, son zamanlarda oyuncu popülasyonu oldukça arttı ve Türkçe yama gelmesiyle birlikte Türkleri de popülasyonu içerisine kattı. Oyun hem bilgisayarda hem konsollar hem de telefonlar üzerinde büyük bir oyuncu kitlesine hakim olmayı başardı.Oyuna başladığınızda yapmanız gereken bazı bilgileri sizinle paylaşacağız.Keşif Yaparken Ana Görevleri UnutmayınGenshin Impact’teki dünya oldukça büyük, çok ilginç ve kesinlikle keşfedilmeye değer. Ancak sadece keşif yapmaya odaklanırsanız gelişimin

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim