Zyra Oynanış Rehberi

    Zyra Oynanış Rehberi

    Merhaba değerli okurlarımız, bu gün sizlere League of Legends oyununun çok yönlü şampiyonlarından Zyra ile ilgili bilgi vereceğiz.

    Zyra, popüler bir MOBA oyunu olan League of Legends'da çoğu zaman destek rolünde tercih edilmesine rağmen aynı zamanda orta koridor şampiyonu olarak da kullanılabilmektedir. Son zamanlardaki eşya ve yetenek değişiklikleri ile birlikte orta koridor özelinde neredeyse oynanmayan bir karakter olan Zyra, çoğu durumda destek rolünde ilk tercih olmasa da seçildiği durumlarda rakiplerine zor anlar yaşatabilir, ters pozisyonlarda yakalayabilir ve takım arkadaşlarına birden fazla rakip oyuncuyu servis edebilir. Yetenek kiti bakımından bitkilerle alan kontrolü odaklı bir oynanış tarzı vardır. Şimdi sizlerle birlikte Zyra'nın yeteneklerine bakacağız ve sizlere bu şampiyon için bazı oynanış tüyoları vereceğiz.

    Yetenekler:

    Pasif Yetenek - Ölüm Eşiği: Zyra'nın pasif yeteneği aslında zararsız görünse de çevresinde kullanılan yetenekler sonrasında zehirli bir bitkiye dönüşerek etrafındaki şampiyon, minyon veya tarafsız vadi canavarlarına saldırarak küçük miktarda hasar vermektedir.

    Q Yeteneği - Tohum Patlaması: Yeteneğin kullanıldığı bölgede bulunan rakipler bir miktar büyü hasarı alarak yavaşlar. Bunun yanı sıra yeteneğin kullanıldığı çevrede ' ölüm eşiği ' veya ' bitki inşası ' yeteneği mevcut ise tetiklenerek zehirli bitkiye dönüşür ve rakiplerine hasar veremeye başlar.

    W Yeteneği - Bitki İnşası: Zyra'nın pasif yeteneği ile çok benzer bir yetenek olan Bitki İnşası birden fazla kez kullanılabilir ve 60 saniyeye kadar varlığını korur. Etrafında Tohum Patlaması veya Rakipsiz Özgüven yeteneği kullanıldığında fideler tetiklenerek zehirli bitkilere dönüşür ve rakiplere hasar vermeye başlar.

    E Yeteneği - Rakipsiz Özgüven: Zyra, uzun menzilli bir sarmaşık fırlatır ve menzil üzerindeki düşmanları hedef alarak hasar verir ve hedef alan tüm düşmanları sabitler. Bu yetenek aynı zamanda Zyra'nın pasif ve w yeteneğinin de aktif olmasını sağlamaktadır.

    R Yeteneği - Kırmızı Bahçe: Zyra'nın büyük bir bitki patlatması yaparak hasar verir ve düşmanları havaya savurur. Kullanıldığı alan içinde Ölüm Eşiği ya da Bitki İnşası yeteneği aktif ise bitki güçlenerek daha fazla can ve dayanıklılığa sebep olmasının yanı sıra daha hızlı saldırarak rakiplere daha fazla hasar vermeye başlar.

     

    Yetenek sırası:

    İlk olarak, Q yeteneğine puan vermek genellikle en iyisidir. Bu yetenek hem minyon dalgası temizleme hem de hasar vererek rakiplerin canlarını kısa sürede düşürmesi açısından etkilidir. 

    İkinci olarak, E yeteneğine puan vermek yararlıdır, çünkü düşmanları sabitlemeye yardımcı olur ve takım arkadaşlarınıza saldırma fırsatı verir. Bekleme süresi azaldıkça daha etkili olan bu yetenek doğru kullanımda etkili olması sebebi ile bazı oyuncular tarafından ilk tercih olarak da fullenmektedir.

    Üçüncü olarak, W yeteneğini seçmek daha iyidir çünkü bitkilerinizi daha sık oluşturmanızı sağlar ve savaşta daha fazla baskı kurmanıza yardımcı olur. Diğer yeteneklere oranla kullanım anında aktif bir etkisi olmayan bu yetenek hızlı kombolarda önemli bir role sahiptir.

    6, 11 ve 16. seviyede R yeteneğine puan vermek önemlidir, çünkü bu yetenek savaşlarda büyük bir etkiye sahiptir. 5 kişiye kadar rakipleri havaya savuran bu yetenek aynı zamanda Zyra'nın bitkilerini de güçlendireceğinden belirtilen sevilerde ilk olarak tercih edilmelidir.

    Zyra Oynanış Rehberi

    Zyra Oynanış:

    Zyra, ağırlıklı olarak destek pozisyonunda ve alt koridorda oynansa dahi orta koridor pozisyonunda da oynanabilir. Destek olarak oynarken, takım arkadaşınızın güvenliğini sağlamak ve düşmanları kontrol altına almak için bitkilerinizi stratejik olarak yerleştirmeniz ve yeteneklerin bekleme sürelerine dikkat etmeniz önemlidir.

    Orta koridor olarak oynarken, düşman şampiyonlara hasar vermek ve milyon dalgalarını hızlı temizleyerek rakip kuleye hasar vermek veya zor durumda olan koridorlarınıza yardım etmek için ilk olarak Q yeteneğini güçlendirmeniz daha önemlidir. E yeteneği ile rakiplerinizi zehirli sarmaşıklar ile sabitlemenin yanında hemen ardından R yeteneğini kullanarak rakibinizi kitle kontrol zincirine maruz bırakarak baskına gelen ormancınızın önüne savunmasız rakibinizi bırakabilirsiniz. Destek rolüne göre büyü hasarı olarak orta koridorda daha etkili olacak olan Zyra yeteneklerinin doğru kullanımında takım savaşlarının kaderini değiştirerek oyunun kazanılmasında etkili olacaktır.

     

    En uygun ve en ucuz fiyatlı Riot Points ile sahip olmak için sende hemen https://www.itemsatis.com/kayit.html adresinden İtemsatış'a kayıt olarak veya üyeliğine giriş yaparak https://www.itemsatis.com/urunler/lol-rp-satin-al.html adresinde bulunan en ucuz Riot Pointsler'e erişebilirsiniz.

     


    Önceki Haber
    Valorant 6.11 Yaması

    Valorant 6.11 Yaması

    1 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Riot Games'in FPS oyunu olan Valorant, oyun içerisinde tekrardan değişikliklere gittiği gözükmektedir, BreachZelzele (X)Uyarı görselleri yeteneğin etki alanını daha net belirtecek şekilde güncellendi. Böylece yetenekten etkilenip etkilenmeyeceğinizi daha kolay anlayabileceksiniz.ChamberChamber'ın 5.12 Yaması'ndaki değişikliklerden sonra oyunlarda seçilme oranı epey düşmüştü. O dönemde Chamber'ın etki alanını oldukça düşürmüşlerdi. Chamber'ın haritada gezinme kabiliyetini biraz daha arttırdılar v

    Sonraki Haber
    Minecraft ChromeOS için yayınlandı

    Minecraft ChromeOS için yayınlandı

    1 yıl önce 6 dk okuma süresi

    ChromeOS Nedir?ChromeOS, Google tarafından geliştirilen bir işletim sistemidir ve öncelikli olarak web tabanlı uygulamalar ve Google'ın bulut hizmetlerine odaklanır. Kullanıcıların çoğu işlerini tarayıcı üzerinden hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmelerine olanak tanır. Özellikle Chromebook'larla ilişkilendirilen hafif ve taşınabilir bilgisayarlar için tasarlanmıştır.ChromeOS ile Minecraft: Bedrock Edition Artık Elinizin AltındaGoogle ve Mojang, Minecraft'ı ChromeOS'a getirmek için birlikte çalı

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim