Leona Oynanış Rehberi

    Leona Oynanış Rehberi

    Merhaba değerli kullanıcılarımız, bu rehberimizde sizlere Leona karakteri hakkında bazı bilgiler vereceğiz.

    League of Legends evreninin en eski şampiyonlarından olan Leona aynı zamanda destek rolünde öne çıkmaktadır. Oynanış olarak takım arkadaşlarına alan ve pozisyon yaratmasıyla öne çıkan Leona rakipleri için ise oyunun ilerleyen her dakikası için kabusa dönüşür nitelikte bir kitle kontrol şampiyonu. Yetenek ve eşya kiti sebebi ile hasara değil dayanıklılığa dayalı bir şampiyon olan Leona uzun süren savaşlarda çok etkili olmasının yanı sıra yanında veya yakınında bir takım arkadaşı var ise yalnız kalan rakipleri için kurtulması imkansız bir şampiyon olabilmekte.

    Leona Oynanış Rehberi

    Leona Yetenek Kiti  

    Pasif = Güneş ışığı : Leona hasar veren herhangi bir yeteneğini rakibe isabet ettirdiği durumda rakibini 1.5 saniye boyunca işaretler. İşaretli rakip veya rakiplere takım arkadaşları tarafından hasar verilmesi durumunda Günışığı tetiklenerek rakibe fazladan büyü hasarı vermektedir.

    Q  = Şafak Kalkanı: Bekleme süresinin çok kısa olması sebebi ile çok etkili bir yetenek olan Şafak Kalkanı aynı zamanda Leona'nın en kritik yeteneklerinden birisidir. Yapacağı sonraki saldırıyı güçlendirerek isabet alan ilk rakibe fazladan büyü hasarı vererek sersemletmektedir. 

    W = Tutulma: W yeteneği Leona için hayati derecede önemli bir yetenektir. Leoana'nın zırh direnci ve büyü direncini arttıran bu yetenek doğru zamanlama ile kullanıldığında 5 rakip şampiyonu da uzun süre üzerinde tutabilmesine imkan sağlamaktadır. Yetenek aktif edildikten kısa bir süre sonra Leonanın etrafındaki küçük bir bölgeyi kapsayacak şekilde patlar ve rakiplere büyü hasarı vermesinin yanında pasif yeteneği olan Güneş Işığı yükünü de tetiklemektedir.

    E = Ufuk Kılıcı : Leona'nın en kritik yeteneği olan ufuk kılıcı özellikle koridor aşaması için rakip takımı her an hazırlıklı olmaya zorlayan bir yetenektir. Yeteneğin kullanımı oldukça basit olmakla birlikte çok etkilidir. İmlecin olduğu noktaya doğru kılıcını uzatan Leona isabet ettirdiği son rakibe doğru atılır ve onu kısa bir süreliğine sersemletir. Diğer yetenekler gibi bu yeteneğin de isabet ettiği rakiplerde Güneş Işığı yükü aktif olmaktadır. Yeteneğin koridor aşamasında bu kadar etkili olma sebebi minyonların içinden geçerek sadece rakip şampiyonlara atılmasıdır.

    R = Güneş patlaması : Leona kısmen uzun menzili olan bu yeteneği kullandığında yeteneğin tam ortası ve çevresini kapsayacak şekilde rakiplere 2 etki uygulamaktadır. Ulti yeteneğinin tam ortasında kalan rakipler sersemlerken yeteneğin etrafında bulunan şampiyonlar ise yavaşlamaktadır. İsabet alan rakipler Leona'nın pasif yeteneği olan Güneş Işığı yükü ile işaretlenmektedir. Aynı zamanda isabet alan rakipler az da olsa büyü hasarı almaktadır.

     

    Leona Kitle Kontrol Zinciri Komboları

    Oyuncular arasında cc veya cc chain olarak da nitelendirilen basit tabir ile uzun süre hareketsiz kalmanıza sebep olacak yetenekleri arka arkaya uygulanması en kolay olan karakterlerden birisi Leonadır. Şimdi bu komboların bazılarına beraber göz atalım.

    R+E+Q : Yetişme ihtimalinizin düşük olduğunu düşündüğünüz rakibi kovalarken, rakibinizin kaçış yolunu kapatacak şekilde atacağınız ulti yeteneği rakibinize isabet ettiği taktirde onu yerine sabitleyecek isabet etmediği durumda ise yetişmenize imkan sağlayacak şekilde yavaşlatacaktır. Ulti yeteneği ile arayı kapattığınız rakibe E yeteneği olan Ufuk Kılıcı ile atılarak kısa bir süre sersemlettikten sonra Şafak Kalkanı ile yerine sabitleyebilirsiniz. Siz tüm bunları yaparken takım arkadaşlarınız elma armut toplamıyor ise rakibinizi katletmeniz içten bile olmayacaktır.

    Q+R+E+Q : Bu yetenek kombosu yakın menzilinizde bulunan rakibinizi sersemletmenizden sonra flash atarak sizden uzaklaştığı durumda çok etkili olacaktır. Şafak Kalkanını isabet ettirdiğiniz rakibiniz daha fazla hasar almamak veya kitle kontrole maruz kalmamak için flash atarak uzaklaşmak isteyecektir. İşte tam bu nokta rakibinizin flash attığı noktaya Güneş patlaması yeteneğinizi kullanmanız kaçabileceği hiç bir yeteneği kalmadığı için sersemlemesine sebep olacaktır. Ardından ufuk kılıcı ile rakibe atılarak kısa süre sersemlettikten sonra kaçtığını düşünen rakibe tekrar Şafak Kalkanı yeteneği ile sersemletme uygulayarak takım arkadaşlarınızın rakibinizi katletmesinde büyük rol oynayabilirsiniz. 

    Bu iki önemli komboyu yaparken Tutulma (W) yeteneğini kullanmayı unutmamanız hayatta kalmanız açısından önemli olacaktır. Unutmayın ki W yeteneği size ekstra zırh ve büyü direnci kazandırarak sizi daha uzun süre hayatta tutacaktır.

     

    En uygun ve en ucuz fiyatlı Riot Points ile sahip olmak için sende hemen https://www.itemsatis.com/kayit.html  adresinden İtemsatış'a kayıt olarak veya üyeliğine giriş yaparak https://www.itemsatis.com/urunler/lol-rp-satin-al.html adresinde bulunan en ucuz Riot Pointsler'e erişebilirsiniz


    Sonraki Haber
    League of Legends Haziran Ayı Yeni Güncellemeler Açıklandı

    League of Legends Haziran Ayı Yeni Güncellemeler Açıklandı

    1 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Clash, Dereceli ve Kostümler İçin Yeni GüncellemelerLeague of Legends (LoL) oyuncuları için heyecan verici bir dizi güncelleme ve yenilik geliyor. İlk olarak, Platin ve Elmas arasına yeni bir aşama olan Zümrüt eklenecek. Bu, oyuncuların kendi beceri düzeylerine daha uygun rakiplerle eşleşebilecekleri alt aşamalarda daha adil bir deneyim sunacak. Terfi serileri tamamen kaldırılıyor, bu da oyuncuların daha esnek bir şekilde ilerleyebilecekleri anlamına geliyor.Clash turnuvaları da önemli bir değiş

    Sonraki Haber
    Valorant 6.11 Yaması

    Valorant 6.11 Yaması

    1 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Riot Games'in FPS oyunu olan Valorant, oyun içerisinde tekrardan değişikliklere gittiği gözükmektedir, BreachZelzele (X)Uyarı görselleri yeteneğin etki alanını daha net belirtecek şekilde güncellendi. Böylece yetenekten etkilenip etkilenmeyeceğinizi daha kolay anlayabileceksiniz.ChamberChamber'ın 5.12 Yaması'ndaki değişikliklerden sonra oyunlarda seçilme oranı epey düşmüştü. O dönemde Chamber'ın etki alanını oldukça düşürmüşlerdi. Chamber'ın haritada gezinme kabiliyetini biraz daha arttırdılar v

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim