VALORANT 1.04 Yama Notları

    VALORANT 1.04 Yama Notları

    Riot Games'in yeni FPS oyunu VALORANT 1.04 Yama notları yayınlandı. Valorant 1.04 Yama notları ve daha fazlası aşağıda.

    Riot Games'in yeni taktiksel birinci şahıs nişansı (FPS) oyunu VALORANT 1.04 Yama notları yayınlandı. Viper, Brimstone, Raze ve Cypher için dengelemeler yolda.

    VALORANT 1.04 YAMA NOTLARI

    Dört ajanda ayarlamalar yapıldı. Mesela Viper'a, düşmanları üzerindeki saniye başına çürüme etkisini arttırmak da dahil birkaç güçlendirme getirdik. Ayrıca Brimstone ve Raze'in çok etkili olabilen ultilerini kullanmak istiyorsanız artık biraz daha uğraşmanız gerekecek.

    Classic üzerindeki bir hata düzeltmesi silahın nasıl çalıştığını ayarlamamız için bir fırsat yarattı. Tur öncesi satın alma menüsündeyken yeni, daha kolay karşılaştırma sağlayan istatistiklere göz atmayı unutmayın!

    AJAN GÜNCELLEMELERİ

    VIPER

    Viper'ın İni

    Ultisi sona ermeden önce ulti dışında geçirebileceği maksimum süre arttı: 5 >>> 12 saniye

    Viper yetenek tuşunu basılı tutarak ultisini erkenden sona erdirebilir.

    Viper'ın İni içinde bulunan düşmanların mini harita görüşü kısıtlanır ve tespit ettikleri düşmanları mini harita aracılığıyla takım arkadaşlarına bildiremezler.

    Viper'ın görüş kısıtlama etkisinin sınırındaki kırmızı düşman ışığının parlaklığı arttı.

    Viper'ın ultisinin dışında bu kadar kısa bir süre geçirebiliyor olması yalnızca yapabileceği oyunları kısıtlamıyor, aynı zamanda sürekli olarak düşmanlarına da çok fazla bilgi veriyordu. Ultinin dumanının dışında daha özgürce gezebilmek Viper'a düşmanları üzerinde daha fazla akıl oyunu oynama fırsatı sunuyor ve bu, düşmanları üzerinde stratejik olarak baskı kurmasını da sağlayacak. Diğer iyileştirmeler Viper'ın kendi dumanı içerisindeyken oluşan avantajını güçlendiriyor ve mini harita görüşünü kullanarak yerini bulan düşmanlar tarafından avlanmasını zorlaştırıyor.

    Çürüme

    Düşmandaki tüm kaynaklardan gelen saniye başına çürüme 10'dan 15'e çıktı.

    Düşman çürümesi Viper'ın dumanından çıktıktan sonra yok olmaya başlamadan önce 2,5 saniye daha kalır.

    Viper'ın düşmanları üzerindeki çürümesinin bu kadar çabuk tükenmesi, sunduğu avantajı sınırlıyor ve olmasını beklediğimiz kadar tehlike yaratmıyordu. Çürüme yok olmadan önce bir gecikme ekleyerek Viper'ın ve takımının bu avantajdan faydalanabileceği bir aralık yaratmayı ve (yukarıda bahsettiğimiz) Viper'ın İni güncellemeleriyle birlikte ultisi için yeni kullanım yolları oluşturmayı umuyoruz.

    Yakıt

    Hem Zehir Bulutu hem Zehir Perdesi'ni etkinleştirmek, sadece bir tanesini etkinleştirmek için gerekenle aynı miktarda yakıt tüketiyor.

    Görüş engelleyen yeteneklerinin ikisi birden kullanıldığında, iki yeteneğin de etkin kalma süresinin düşmesi Viper'ın her iki aracı birlikte kullanmasını zorlaştırıyordu. Viper'ın dumanının çok fazla kaynak tüketmesi ve yetenek kitinin büyük bir kısmını oluşturması sebebiyle iki yeteneğin de aynı anda, takımına bölge ele geçirirken sağlam avantajlar sunacak şekilde kullanılabilmesini istiyoruz.

    RAZE

    Nefes Kesen'in ulti bedeli 6'dan 7'ye çıktı.

    Raze'in ultisi neredeyse her senaryoda oyundaki en etkili ultilerden bir tanesi. Bu kadar etkili olması sebebiyle biraz sıkça kullanıldığını düşünüyoruz. Bu yüzden, ultinin bedelini 1 arttırarak oyuncuların Nefes Kesen'le daha az karşılaşmasını planlıyoruz.

    BRIMSTONE

    Uydu Saldırısı'nın ulti bedeli 6'dan 7'ye çıktı.

    Raze'in ultisinde olduğu gibi, Brimstone'un ultisi de çok etkili ve çok farklı durumlarda işe yarayabiliyor. Turlara istediğimizden daha sık etki ettiğini düşünüyoruz, bu yüzden bedelini birazcık arttırıldı.

    Kuvvet İşareti artık düşmanları güçlendirmiyor ve etki alanını düşmanlara göstermiyor.

    Kuvvet İşareti'nin duruma göre kullanılan bir yetenek olmasını isteniliyordu ama Brimstone'un yerini belli etmesi ve yanlışlıkla düşmanları da güçlendirebiliyor olması, bu yeteneği istediğimizden daha güçsüz bir hale getiriyordu.

    Brimstone'un Kollarının Düzgünlüğü

    FPS oyunlarında zamanınızın çok büyük bir kısmını karakterin kollarına bakarak geçirdiğinizi daha önce fark etmemiş olabilirsiniz ama bu doğru. Oyun çıkmadan önce Brimstone'un kollarının düzgünlüğünü oyunun geri kalanıyla aynı kalite seviyesine getirmek istenilmişti. Ve bunu başarıldı! Şu kaslara bakın!

    CYPHER

    Siber Kafes artık satın alma evresinde yerden alınabiliyor.

    SİLAH GÜNCELLEMELERİ

    Classic

    Burada asıl düzeltilmek istenilen şey Classic'in sağ fare tuşuydu fakat fırsattan istifade silahın biraz daha tutarlı çalışmasını da sağlamak istedik. Zıplarken sağ fare tuşuyla yapılan atışların etkisinde ufak ayarlamalar yaptık ama yakın menzilli çatışmalardaki kullanışlılığını (umuyoruz ki) azaltmadık.

    Sağ fare tuşunun koşmaya bağlı isabetsizliğinin gerekenden fazla olmasına sebep olan hata giderildi.

    Koşma, tabancalara ait genel koşma hata eğrimizi kullandığı için silaha 1,5 değerinde bir isabet cezası ekliyordu.

    Zıplamanın isabetliliği etkilememesine sebep olan hata giderildi.

    Koşma esnasındaki saçılma değişti: 3,4 >>> 2,1

    Esasında bir hata düzeltmesi.

    Zıplama esnasındaki saçılma değişti: 1,9 >>> 2,3

    Yürüme esnasındaki saçılma değişti: 1,9 >>> 1,95

    Çömelirken ve sabit dururken sahip olunan isabetlilik oranı %10 arttı.

    Amacımız, çömelirken isabetliliğin artması durumunu tutarlı hale getirmek.

    ARAYÜZ GÜNCELLEMELERİ

    Tur öncesi dükkândaki Silah İstatistikleri metin kutusu, istatistiklerin daha kolay karşılaştırılmasını sağlayan grafiklerle değiştirildi.

    YAŞAM KALİTESİ

    Gözlemci mini harita görüş konileri artık takımlara göre farklı renklerde görünüyor.

    Reyna'nın İtalyanca ve Meksika İspanyolcası seslendirmeleri değiştirildi.

    Ejder Ateşi Kaplamaları

    Ejder Ateşi Operatör kuşanma animasyonunun sesi düzenlendi.

    Operatör sürekli olarak kuşanıldığında sesin artmasına sebep olan hata giderildi.

    Düşmanların ayak sesleri kozmetik seslerden daha yüksek önceliğe sahip.

    Bu, düşman ayak seslerinin ateş çatırtıları ve ejderha kükremeleri gibi oynanışa etkisi olmayan kaplama ses efektlerinin sesini her zaman kısacağı anlamına geliyor.

    Ejder Ateşi Yakın Dövüş silahını inceleme animasyonunda artık 1. ve 2. seviyeler için ses efektleri var.

    PERFORMANS GÜNCELLEMELERİ

    Yerden silah alma ve Sage'in ultisi için hedeflemeler, silah arkadaşı vurgularıyla birleştirilerek VRAM ve ekran kartı performansları arttırıldı.

    Görüntü işleme performansında ufak düzeltmeler yapıldı.

    Silah kaplaması geliştirme videoları artık yerel olarak depolanmak yerine yayınlanıyor. Bu sayede yükleme boyutu 380 MB azaltıldı.

    GİDERİLEN HATALAR

    Reyna'nın etkinleştirmek ve iyileştirmeye devam etmek için Ruh Kürelerine bakma zorunluluğu düzeltildi. Sistem 1.02 Yaması'nda olduğu gibi çalışacak.

    Oyuncunun kamerası dumanın üst tarafındayken Brimstone'un dumanının tek taraflı olmasına sebep olan hata giderildi.

    Breach'in Artçı Sarsıntı yeteneğinin birden fazla karaktere çarptığında tüm karakterlere hasar vermeme sorunu giderildi.

    Sova'nın dronunda maksimum uçuş yüksekliğine ulaşıldığında meydana gelen titreme efekti düzeltildi.

    Marshal'ın yürürken isabetlilik kaybetmemesine sebep olan hata giderildi.

    Yarı saydam bazı efektlerin (oyuncunun kontrolündeyken Jett'in atılma hareketi gibi) bir kare geriden gelmesine neden olan hata giderildi.

    MSAA ayarının etkinleştirildiği bazı AMD ekran kartlarında ve bazı İntel ekran kartlarında silah arkadaşlarının vurgularının görünmemesi hatası giderildi.

    Belirli çözünürlük ve görüntü oranı kombinasyonlarında oynarken yükleme ekranlarının ekranın tamamını kaplamaması hatası giderildi.

    Işığa duyarlılık uyarı ekranındaki metin kısaltıldı.

    Önizlemesine bakılan bir kaplama stili satın alınınca "Kuşan" düğmesinin gri olarak kalmasına sebep olan hata giderildi.

    Haven'da Brimstone'un dumanlarının istenenden farklı bir noktada belirmesi sorunu giderildi.

    Brimstone'un yaşam öyküsündeki bir yazım hatası düzeltildi.

    VALORANT 1.04 Yama Notları


    Önceki Haber
    FIFA 21 Sistem Gereksinimleri

    FIFA 21 Sistem Gereksinimleri

    4 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Her sene satış rekorları kıran dünyanın en popüler futbol oyunu olan FIFA 21, 9 Ekim'de çıkış yapacak. EA Sports oyunun sistem gereksinimlerini açıkladı. Playstation, Xbox ve PC için çıkış yapacak Fifa 21 için sistem gereksinimleri açıklandı. Fifa 21 oynamak için sahip olmanız gereken sistem aşağıdadır.FIFA 21 Sistem GereksinimleriFIFA 21 Minimum Sistem Gereksinimleriİşletim Sistemi: 64-bit Windows 7/8.1/10İşlemci (AMD): Athlon X4 880K 4 GHz veya daha iyisiİşlemci (Intel): Core i3-6100 3.7 GHz v

    Sonraki Haber
    LoL 10.15 Yama Notları

    LoL 10.15 Yama Notları

    4 yıl önce 10 dk okuma süresi

    League of Legends (LoL) 10.15 Yama NotlarıDaha Esnek Bir (Dereceli) Esnek SırasıClash'in ve 5 kişilik kısıtlamasız derece sisteminin gelişiyle birlikte, aynı yaklaşımı Dereceli Esnek sıralarda da izlemeye karar verdik. Artık oyuncular Bronz kankaları, Şampiyonluk dostları veya istedikleri herhangi biriyle birlikte dereceli oyun oynayabilecek!Clash'e benzer şekilde, bu sistem de yüksek beceri düzeyindeki oyunculara öncelik veren ağırlıklı ortalama ölçütünden faydalanacak. Yani Bronz arkadaşlarını

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim