Rakan Oynanış Rehberi

    Rakan Oynanış Rehberi

    Merhaba değerli League of Legends oyuncuları. Bu rehberimizde sizlere Rakan'ın inceliklerinden bahsedeceğiz.

    Rakan Nasıl Bir Şampiyon?

    Rakan ağırlıklı olarak support rolünde oynanan bir şampiyondur. Agresif supportlar arasında bulunan Rakan takım savaşlarının yönünü bir anda değiştirebilecek bir şampiyondur. E skilli Savaş Dansı ile atıldığı takım arkadaşına bir miktar kalkan veren Rakan aynı zamanda  çok kolay pozisyon değiştirerek kendisini kötü durumlardan kurutabileceği gibi rakipleri de zor durumda bırakabilecek kıvraklıktadır.

    Oynanış derecesi olarak orta zorlukta olan Rakan aslında gayet basit bir şampiyon olması ile beraber çoğu durumda tercih edilebilecek  fakat son zamanlarda geri planda kalmış bir şampiyondur. Hikaye kısmında belirtildiği gibi sevgilisi olan Xayah ile aynı takımda bulunduğunda bazı etkileşimleri bulunmaktadır. Bunlardan en önemli olani belki de Base atma animasyonunu iki şampiyondan biri başlattığında diğerinin onun yanına giderek base atması sonrasında aynı anda base e ışınlanmalarıdır. 


    Rakan Yetenek Tanıtımı

    Rakan Oynanış Rehberi Pasif Yeteneği

    Alımlı Kürk : Rakan belli aralıklarla kalkan kazanır. Bu kalkanın yenilenme süresi tamamen kaybolduktan sonra başlamakta olup hasar aldığında sıfırlanmamaktadır.

    Rakan Oynanış Rehberi Q Yeteneği

    Göz Alıcı Tüy : Yetenek gücü oranlı büyü hasarı veren bu yetenek aynı zamanda bir rakip şampiyona isabet etmesi halinde yetenek seviyesine bağlı olarak yükselecek şekilde Rakan'ın etrafında beliren küçük bölgeye bir süre sonra iyileştirme etkisi uygulamaktadır.

    Rakan Oynanış Rehberi W Yeteneği

    Zarif Uçuş : Rakan belirli bir konuma atlayarak, yeteneğin etki alanında bulunan bütün rakip birim ve şampiyonları havaya savurur. Bu yetenek çok etkili bir savaş başlatma yeteneği olmasının yanında pozisyon değiştirmek için de kullanılabilmektedir.

    Rakan Oynanış RehberiE Yeteneği

    Savaş Dansı : Yetenek menzili içerisinde bulunan bir takım arkadaşına atılarak, atıldığı takım arkadaşına bir miktar kalkan veren Rakan bu yeteneği iki kez kullanabilmekte ve ikinci kullanımın menzili daha uzun olmaktadır.

    Rakan Oynanış RehberiR Yeteneği

    Seri Cazibe : Yeteneği kullandığı an kısa bir süre hareket hızı kazanan Rakan temas ettiği rakip şampiyonları ayartarak kısa süreliğine  rakiplerini sersemleterek yetenek kullanmalarını engelleyerek onları kendine doğru çeker. 


    Rakan'ın Önemli Yetenek Komboları

    E+W+E : E yeteneği ile takım arkadaşınıza atılarak rakipler ile olan mesafenizi azalttıktan sonra W yeteneği ile bir anda rakiplerinizi  havaya savurup tekrar E yetenği ile takım arkadaşınızın yanına gidip kendinizi kötü pozisyonda kalmaktan kurtarabilirsiniz. Bu komboyu ne kadar hızlı yaparsanız o kadar etkili olacak ve rakiplerinizin kaçıp kurtulaması zorlaşacaktır.

    R+E+W : Seri Cazibe yeteneği ile hareket hızı kazanarak zor durumda olan takım arkadaşınızın yanına daha hızlı şekilde ulaşıp bir anda rakiplerinizin üzerine atılarak onları kısa süreliğine ayartıp hemen W yeteneği ile havaya savurarak adeta hareket etmelerine imkan vermeden rakiplerinizin takım arkadaşlarınız tarafından katledilmesine yardım edebilirsiniz.

    E+R+W+E : Takım arkadaşınıza olan mesafenizi Savaş Dansı yeteneği ile kapatıp hemen ultinizi aktif ederseniz kazandığınız hareket hızı ile rakiplerinize yaklaşarak onların üzerine atılmanız daha kolay olacak, ayartılıp havaya savrulan rakipleri havaya savurduktan sonra tekrar takım arkadaşınızın üzerinize atılarak kendinizi rakiplerden uzaklaştırabilirsiniz. 

    Not : Unutmayın ki Savaş Dansı iki kullanımlı bir yetenek olsa da ikinci kullanım için süresi çok uzun değil. Bu sebeple kombolarınızı yaparken hızlı davranmanız gerekmektedir. Savaş Dansı'nın ikinci kullanım süresi sona erdikten sonra rakiplerinizin ortasında sadece ölümü bekleyen  bir şampiyon olarak kalabilirsiniz.


    Rakan Oynarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Bu bölümü maddeler halinde sıralamak daha doğru olacaktır

    • Yetenek bekleme sürelerinizi kontrol etmeden ve takım arkadaşlarınızın sizi takip edeceğinden emin olmadan asla bir savaş başlatmayın.
    • Karşınızda Morgana, Zyra gibi sizi yerinize sabitleyecek veya yeteneklerinizi engelleyecek şampiyonlar varsa öncelikle onların yeteneklerinden sıyrılmaya ve rakiplerinizin savunmasız olduğuna emin olun.
    • Destek rolünde takımınızın fedaisi rolünde olduğunuzu unutmadan takım arkadaşınızı kurtarmak adına gerekirse kendiniz ölmelisiniz. Unutmayın League of Legends (ne kadar öyle görünmese de) bir takım oyunur.
    • Alacağınız eşyaların nasıl oynayacağınıza yön verdiğini unutmayın.
    • Arka saflarda takım arkadaşlarını koruyan peeler bir rol mü üstleneceksiniz yoksa rakiplerin arasına kahramanca dalarak onları ayartıp savaşı kazandıran bir rol mü üstleneceksiniz. 



    Bu çok yönlü şampiyonun birbirinden güzel kostümlerine en uygun ve en ucuz fiyatlı Riot Points ile sahip olmak için sende hemen https://www.itemsatis.com/kayit.html  adresinden İtemsatış'a kayıt olarak veya üyeliğine giriş yaparak https://www.itemsatis.com/urunler/lol-rp-satin-al.html adresinde bulunan en ucuz Riot Pointsleri alarak hem Rakan'ın hem de oyunun en güzel kostümlerine veya değerli şampiyonlarına sahip olabilirsin.





    Önceki Haber
    Valorant Yeni Ajan Gekko'nun Görüntüsü ve Yetenekleri Sızdırıldı

    Valorant Yeni Ajan Gekko'nun Görüntüsü ve Yetenekleri Sızdırıldı

    1 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Valorant'ın Yeni Ajanı Gekko Nasıl Bir Yetenek Kitine Sahip?Valorant, Riot Games tarafından geliştirilen birinci şahıs nişancı oyunudur. Oyun, takım tabanlı bir yapısıyla oyuncuların takım arkadaşlarıyla birlikte oynayabilecekleri bir oyun modu sunmaktadır. Oyunda farklı ajanlar bulunmaktadır ve her ajanın kendine özgü yetenekleri vardır. Bu makalede, Valorant'a yakın zamanda eklenecek olan yeni ajan Gekko hakkında konuşacağız. Gekko, yeşil saçlı ve üç canavarımsı arkadaşı olan bir ajan olarak t

    Sonraki Haber
    Rust 2 Mart 2023 Güncellemesi: Yeni Özellikler ve Geliştirmeler

    Rust 2 Mart 2023 Güncellemesi: Yeni Özellikler ve Geliştirmeler

    1 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Rust'ın 2 Mart 2023 Güncellemesiyle Yeni Gelenler Uçan GözRust oyuncuları, oyuna yeni eklenen Uçan Göz ile adada keşif yapmanın yeni bir yolunu keşfediyorlar. Uçan Göz, oyuncular tarafından kontrol edilebilen bir cihazdır ve adada keşif yapmak, düşmanları izlemek ve kaynakları tespit etmek için kullanılabilir.Uçan Göz, her yer'den satın alınabilir, ancak bilgisayar istasyonundan çalıştırılmalıdır. Ayrıca, cihazın sinyalleri zayıf olduğu için yakındaki bir bilgisayar ile kontrol edilmesi gerekmek

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim