LoL 13.4 Yamasında Eşya Dengelemesi ve Kostümler

    LoL 13.4 Yamasında Eşya Dengelemesi ve Kostümler

    Bu haberimizde League of Legends'e gelmiş olan 13.4 yaması hakkında eşya dengelemelerine ve yeni kostümlerine dair gerekli bilgileri paylaşacağız.

    Dengelenen Eşyalar


    Uğursuz Koruma

    Uğursuz Koruma, özellikle son dönemlerde Maokai, Udyr ve Amumu gibi çok güçlü şampiyonların orman temizleme hızının artmasında büyük pay sahibi. Haliyle Uğursuz Koruma'nın bu denli etkili olmaması için canavarlara yönelik hasarına üst sınır getiriliyor. Artık Azakananın Gözleri canavarlara saniyede en fazla 40 Hasar verebiliyor. Buda orman dönüşünü fazlasıyla azaltıcaktır.


    Doran'ın Kalkanı

    Doran'ın Kalkanı, tankların ve dövüşçülerin kullandığı ve birçok şampiyonun istediğimizden daha az cezalandırılabilmesine yol açan güçlü bir erken safha eşyasıdır. Bu zayıflatmayla pasif can yenilenmesini azaltıyoruz fakat etkileşime dayanan can yenilenmesine dokunulmuyor. Taban Can yenilenmesi: 5 saniyede bir 6 Can > 5 saniyede bir 4 Can


    Destek Eşyaları Dengelemesi

    Dayanıklılık Güncellemesi'nden beri menzilli destekler alt koridora hükmederken yakın dövüşçü destekler başarılı olmak için erken safhalarda daha fazla skor almak zorunda kaldı. 13.3 Yaması'nda şampiyonlara özel güçlendirmelerle birlikte bu değişikliklerdeki amacı bu iki sınıfın gücünü eşitlemek olduğu ile ilgili olarak Riot yeni dengelemeler getiriyor. Bu da şampiyonların geliştirilmiş totemlere ulaşma sürelerini yakın tutarak ve koridorda can yenileme ile art arda yetenek kullanmak arasındaki dengeyi sağlamak açısından yapılıyor.


    Yadigâr Kalkan

    TABAN CAN YENİLENMESİ: %25 ⇒ %50


    Targon Kalkanı

    TABAN CAN YENİLENMESİ: %50 ⇒ %75


    Hayalet Orak

    YÜK YENİLEME SÜRESİ: 10 saniye ⇒ 12 saniye


    Harrowing Hilali

    YÜK YENİLEME SÜRESİ: 10 saniye ⇒ 12 saniye


    Büyü Hırsızının Marifeti

    İLAVE MANA YENİLENMESİ: %50 ⇒ %25

    YÜK YENİLEME SÜRESİ: 10 saniye ⇒ 12 saniye


    Buzdiş

    İLAVE MANA YENİLENMESİ: %75 ⇒ %50

    YÜK YENİLEME SÜRESİ: 10 saniye ⇒ 12 saniye


    Gerçek Buz Parçası

    İLAVE MANA YENİLENMESİ: %115 ⇒ %100


    Çelik Omuzluk

    TABAN CAN YENİLENMESİ: %25 ⇒ %50


    Rün Çeliği Omuzluk

    TABAN CAN YENİLENMESİ: %50 ⇒ %75


    Rünler

    Sihirli Pabuçlar

    Profesyonel oyuncular bazen Sihirli Pabuçlar rününü seçiyor ve ihtişamlı eşyalarını daha çabuk almak için bu pabuçları satıyorlar. Bu durum eşyanın asıl kullanım amacının (çizme kazandırmak) göz ardı edilmesine yol açıyor. Haliyle dengeleme ile birlikte zayıflatma düşüyor. Sihirli Pabuçlar artık Çizme'nin değerinin yalnızca %30'una, yani 90 Altına satılıyor. Normal Çizme'nin ve geliştirilmiş çizmelerin satış bedeliyse değişmedi.


    Hazine Avcısı

    Hazine Avcısı, ikincil rün yolu olarak neredeyse tüm şampiyonlar için açık ara en iyi tercihlerden biridir. Erken safhalardaki kartopu etkisinde büyük payı olduğu için bu rünün en iyilerden biri haline gelmesine yol açan altının birazını geri alınıyor. YÜK BAŞINA ALTIN: 70 + Ödül Avcısı yükü başına 20 (toplamda 550 Altın) ⇒ 50 + Ödül Avcısı yükü başına 20 (toplamda 450 Altın)



    Orman Temizleme Hızı

    Sezon Öncesi Dönem'de orman canavarlarının can artışlarına getirilen değişiklikler sonucunda Uğursuz Koruma orman temizlemek için en başat eşya hale geldi ve tank/eli ağır ormancılar etkili bir şekilde orman temizleyebilmek için bu eşyayı almak durumunda kaldı. Bu eşyanın orman temizleyerek ve skor alarak hâlâ önemli bir güç artışı sunmasını isteniliyor fakat diğer seçenek ve dizilimlere kıyasla canavarlara karşı bu denli baskın olması istenmiyor. 

    ORMAN YOLDAŞI HASARI: 16 (+%10 İlave SG) (+%15 YG) (+%10 İlave Zırh) (+%10 İlave Büyü Direnci) (+%3 İlave Can) Gerçek Hasar ⇒ 16 (+%10 İlave SG) (+%12 YG) (+%10 İlave Zırh) (+%10 İlave Büyü Direnci) (+%3 İlave Can) Gerçek Hasar

    Katletmelerden Elde Edilen Deneyim

     League of Legends'ta erken safhalar kartopu etkisi fazlasıyla mevcut. Erken safhalarda katletmelerle elde edilen avantajları biraz azaltıyoruz. Böylece artık biri oyunun başlarında öne geçtiğinde aradaki fark çabucak büyümeyecek. 

    1. Seviye: 42 Deneyim (seviyenin %15'i) ⇒ 42 Deneyim (seviyenin %15'i)

    2. Seviye: 114 Deneyim (seviyenin %30'u) ⇒ 114 Deneyim (seviyenin %30'u)

    3. Seviye: 186 Deneyim (seviyenin %39'u) ⇒ 144 Deneyim (seviyenin %30'u)

    4. Seviye: 258 Deneyim (seviyenin %44'ü) ⇒ 174 Deneyim (seviyenin %30'u)

    5. Seviye: 330 Deneyim (seviyenin %49'u) ⇒ 204 Deneyim (seviyenin %30'u)

    6. Seviye: 402 Deneyim (seviyenin %52'si) ⇒ 234 Deneyim (seviyenin %30'u)

    7. Seviye: 434 Deneyim (seviyenin %49'u) ⇒ 308 Deneyim (seviyenin %35'i)

    8. Seviye: 500 Deneyim (seviyenin %51'i) ⇒ 392 Deneyim (seviyenin %40'ı)

    9. Seviye: 515 Deneyim (seviyenin %48'i) ⇒ 486 Deneyim (seviyenin %45'i)

    10. Seviye: 590 Deneyim (seviyenin %50'si) ⇒ 590 Deneyim (seviyenin %50'si)

    Katletmelerden Elde Edilen Geriden Gelme Deneyimi

    Özellikle orman rolünde skor aldığınızda farklı eylemler sonucunda öne geçen bir rakiple durumunuzu hızla eşitleyebiliyorsunuz. LoL'deki geriden gelme mekanikleri rakibinize karşı savaşma şansı sunmayı amaçlıyor fakat skor alarak geriden geldiğinizde doğrudan rakibinizin seviyesine erişebiliyorsunuz. Bu değişiklikle birlikte LoL'deki seviye sisteminin fazla değişmemesini ama seviye avantajlarının biraz daha kalıcı olmasını bekleniyor. 


    ARAM Denge Düzenlemeleri


    Şampiyonlar

    Aurelion Sol

    Verdiği Hasar: %105 ⇒ %100, Aldığı Hasar: %95 ⇒ %100

    Sihirdar Büyüleri

    Tuttur/Fırla (Kartopu): Artık sabitlenmişken de Tuttur'u kullanabilirsiniz. Fakat Fırla büyüsü sabitlenmişken hâlâ kullanılamıyor.

    Dirilme Süreleri

    ARAM'daki tüm dirilme süreleri 12.22 Yaması öncesindeki değerlerine geri alındı. 

    3. Seviye: 12 saniye ⇒ 10 saniye

    4. Seviye: 16 saniye ⇒ 12 saniye

    5. Seviye: 19 saniye ⇒ 14 saniye

    6. Seviye: 21 saniye ⇒ 16 saniye

    7. Seviye: 23 saniye ⇒ 18 saniye

    8. Seviye: 25 saniye ⇒ 20 saniye

    9. Seviye: 26 saniye ⇒ 22 saniye

    10. Seviye: 27 saniye ⇒ 24 saniye

    11. Seviye: 28 saniye ⇒ 26 saniye

    12. Seviye: 30 saniye ⇒ 28 saniye

    13. Seviye: 32 saniye ⇒ 30 saniye

    14. Seviye: 34 saniye ⇒ 32 saniye

    15. Seviye 36 saniye ⇒ 34 saniye

    16. Seviye 38 saniye ⇒ 36 saniye

    17. Seviye 40 saniye ⇒ 38 saniye

    18. Seviye 42 saniye ⇒ 40 saniye


    Clash - Bilgewater Kupası

    Yılın ilk Clash turnuvası önümüzdeki ay başlıyor. Yaklaşan Bilgewater Kupası'nın tarihleri şu şekildedir:

    1. Hafta Sonu - Kayıtların Başlangıcı: 6 Mart saat 11.00

    1. Hafta Sonu - Turnuva Günleri: 11 ve 12 Mart saat 16.00 - 19.00 (Sunucudan sunucuya değişiklik gösterir.)

    2. Hafta Sonu - Kayıtların Başlangıcı: 20 Mart saat 11.00

    2. Hafta Sonu - Turnuva Günleri: 25 ve 26 Mart saat 16.00 - 19.00 (Sunucudan sunucuya değişiklik gösterir.)


    Yeni Grup Sohbeti

    Grup sohbeti yalnızca hazır grubunuzun üyeleriyle sohbet etmenize yarayan yeni bir sohbet kanalı. Sohbet kanalları gönderdiğiniz mesajları kimlerin görebileceğini belirtir. Şu ana dek yalnızca takım sohbeti ve genel sohbet seçenekleri mevcuttu. Sohbet konsolu artık sohbet çubuğunun solunda mesajınızın iletileceği sohbet kanallarını gösteriyor. Farklı bir kanala geçmek için komut girebilir veya [Tab] tuşuna basabilirsiniz. Ayrıca Ayarlar'a girerek etkin olmasını istediğiniz kanalları belirleyebilirsiniz. Grup sohbetine hızlı erişmek için /grup, /party, /pt veya /p komutlarını kullanabilirsiniz. Grup sohbetine gelen mesajların başında [Grup] yazacak. Grup sohbeti yeni oyuncular için varsayılan sohbet ayarı olacak. 


    Davranış Sistemleri

    Oyun içine /kendinisustur (/muteself) ve /önle (/deafen) komutlarını getirdik. Bazı oyuncuların otomatik uygunsuz sohbet tespitini ve susturma özelliğini amacı dışında kullanarak kendilerini susturduklarını fark ettik. Oyuncuların bu özelliği talep ettiğini göz önünde bulundurarak size uygunsuz dil kullanmadan kendinizi susturabileceğiniz yöntemler sunuyoruz. 

    /kendinisustur (/muteself) komutunu girdiğinizde yazılı sohbeti kullanamazsınız. Diğer oyuncular da bu durum hakkında bilgilendirilir. Yeniden /kendinisustur (/muteself) komutunu girerek bu eylemi geri alabilirsiniz.

    /önle (/deafen) komutunu girdiğinizde yazılı sohbeti kullanamaz ve diğer oyuncuların yazdıklarını göremezsiniz. Diğer oyuncular bu durum hakkında da bilgilendirilir. Yeniden /önle (/deafen) komutunu girerek bu eylemi geri alabilirsiniz.


    Yeni Gelen Kostümler


    Astronot Fizz ve Astronot Kennen

    LoL 13.4 Yamasında Eşya Dengelemesi ve Kostümler


    Astronot Ivern

    LoL 13.4 Yamasında Eşya Dengelemesi ve Kostümler


    Astronot Singed

    LoL 13.4 Yamasında Eşya Dengelemesi ve Kostümler


    Astronot Xerath

    LoL 13.4 Yamasında Eşya Dengelemesi ve Kostümler


    En Uygun Fiyatlı RP Nereden Alınır?

    Etkinlik Kartı, Şampiyonlar, Kostümler ve yeni içeriklere sahip olmak istiyorsanız hesabınızın alışveriş kredisinin yeterli olması gerekir. Uygun fiyatlı League of Legends Riot Points ( RP ) ise tabii ki İtemsatış'tan satın alınır, hemen aşağıdaki linkte tıklayın ve ürün sayfasına gidiniz.

    https://www.itemsatis.com/urunler/lol-rp-satin-al.html


    Önceki Haber
    LoL 13.4 Yamasında Şampiyon Dengelemeleri

    LoL 13.4 Yamasında Şampiyon Dengelemeleri

    1 yıl önce 10 dk okuma süresi

    LoL 13.4 Yamasında zayıflatılan şampiyonlar-Amumu : Oynanışının kolay olması Amumu'yu öne çıkaran en net özelliklerinden bir tanesi. Dikkat etmeniz gereken tek etkenin zamanlama olması şampiyonu düşük beceri seviyelerinde de öne çıkartmakta. İleri yetenek seviyelerinde oynanışının basitliğine oranla fazla güçlenen Amumu'ya bu sebep ile küçük sayılabilecek bir zayıflatma geldi.Can büyüme oranı her seviyede 100 can yerine artık 94 can olacak. Yine her level aldığımızda yükselen dirençlerden zırh b

    Sonraki Haber
    League of Legends Yuumi Rework Tüm Yetenekleri Açıklandı

    League of Legends Yuumi Rework Tüm Yetenekleri Açıklandı

    1 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Yuumi, League of Legends oyununun en sevilen destek karakterlerinden biridir ve Riot Games tarafından sık sık güncellenmektedir. Son güncellemeyle birlikte, Yuumi'nin yetenekleri ve oynanışı biraz değiştirildi. Öncelikle, Yuumi'nin Q yeteneği artık daha uzun menzilli ve daha zor kullanılır hale getirildi. Bununla birlikte W yeteneğinden artık daha sık çıkmak durumundan. Bunun yanı sıra, Yuumi artık daha az can vermektedir. Yeni güncelleme ile birlikte Yuumi, daha etkili bir destek karakteri hali

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim