Valorant Rank Sistemi

    Valorant Rank Sistemi

    Bugün sizlere Valorant Rank Sıralaması basamaklarını ve bu basamakları nasıl tırmanmanız gerektiğini anlatacağız. Valorant rank nedir? Nasıl rank atlanılır?

    Valorant Rank Sistemi

    Riot Games'in dünyaca ünlü FPS oyunu Valorant'ta bulunan rank sistemi ile alakalı tüm bilgileri sizinle paylaşacağız.


    Rank Nedir?

    Rank(Seviye) oyun içindeki kullanıcıların yeteneklerine ve oynayışlarına göre derecelendirilmesidir.

    Dünyaca ünlü popüler FPS oyunu Valorant'ta hem karakter skillerini kullanmanız diğer yandan ise aiminizi, bilek becerinizi konuşturmanız gerektir. Valorant'ta bulunan derecesiz, dereceli, spike hücum, ölüm maçı gibi oyun modları bulunmaktadır. 



    Valorant Dereceli Nasıl Oynanır?

    Eğer Valorant'ta daha önce hiç dereceli maç oynamayıp herhangi bir rank almadıysanız, dereceli oynayamazsınız. Dereceli sıraya girebilmek için en az 20. hesap seviyesine ulaşmış olmanız gerekmektedir. Bunun için de bolca diğer oyun modlarını oynayarak hesabınızı 20 levele yükseltip dereceli sırasına katılabilirsiniz.



    Valorant Rankları Nelerdir?

    Valorant rankları en düşükten yükseğe doğru:

    • Demir
    • Bronz
    • Gümüş
    • Altın
    • Platin
    • Elmas
    • Immortal
    • Radyant şeklindedir.


    Valorant Rank Sistemi


    Valorant'ta ranklar kendi içlerinde bir, iki ve üç olarak ayrılmaktadır. Valorant'ın en düşük rankı Demir 1'dir. Maç kazandıkça Demir 2, Demir 3, Bronz 1, Bronz 2 diye rankınız yükselecektir. Valorant'ın en yüksek rankı ise Radyant'tır. Ancak, Radyant kümesinde işler değişir. Eğer Radyant rankına yükselirseniz bu sefer Valorant sıralaması işin içine girmektedir. Her sezon Valorant Radyant sıralaması yeniden oluşmaktadır. Radyant’a ulaşmak için oyuncuların kendi bölgelerindeki en iyi 500 oyuncu arasına girmeleri gerekir. Bu 500 oyuncuyu hem oyun içindeki, hem de playvalorant.com adresindeki Liderlik Tablosu’ndan takip etmek mümkün. Oyuncuların Riot ID’leri ve oyuncu kartları ile boy gösterdiği sıralamada yer almak için toplamda en az 50 ve her hafta en az bir rekabete dayalı maç yapması gerekir.


    Valorant'ta Rank Nasıl Atlanılır?

    Valorant'ta rank atlayabilmek için öncelikle oyun kazanmanız gerekmektedir. 20. seviyeye ulaştıktan sonra daha önce hiç dereceli maç oynamadıysanız, derecelide üç maç kazanana kadar sizi rank atmayacaktır. Dereceli oyunlarınızda üç maç kazandıktan sonra sizin oyun içi performansınıza göre rankınızı atlatacaktır. Bunun yanı sıra eğer bir dereceye sahipseniz ve lig atlamak istiyorsanız dereceli maçlarda daha fazla kazanım sağlamanız gerekmektedir. Valorant’ın kademe sisteminde kademe puanı (KP) denen bir terim vardır. Karşılaşma sonucuna göre KP kazanırsın ya da kaybedersiniz. Galibiyetlerde 10 ile 50 arası KP kazanırken, elmas ve üstü kademelerde en az 5 KP kazanırsınız. Mağlubiyetlerde 0 ile 30 arası KP kaybederken, elmas ve üstü kademelerde en fazla 50 KP kaybedersiniz. Beraberliklerde performansa bağlı olarak en fazla 20 KP kazanırsınız. Bireysel performanslar sadece demir ile elmas kademeleri arasında etkili olur, Immortal ve Radyant kademelerinde etkili olmaz. Demir ve elmas kademeleri arasında bireysel performans etkili olduğundan galibiyetler hızla kademe atlamaya yardımcı olur. Kademe düşmen için 0 puandayken mağlubiyet alman gerekir, kademe düştüğünde bile o kademede 80 KP'nin altına düşmezsin ve galibiyet alman durumunda 10 KP terfi bonusu alırsın. Rank atlamak için rank barınızın 100 olması lazımdır. 


    Valorant'ta rank atlarken zevk alarak kullanacağınız çeşitli silah kaplamalarını alabilmek için İtemSatış'tan indirimli Valorant vp satın alın.

    Ayrıca sitemizde Valorant hesap satışı yaparak para kazanabilir, veya yeni bir Valorant hesap satın alabilirsiniz.


    Önceki Haber
    VALORANT Yeni Koleksiyon Neptün Vitrinde

    VALORANT Yeni Koleksiyon Neptün Vitrinde

    2 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Her yamayla birlikte oyuna yeni silah koleksiyonları ekleyen Riot Games, VALORANT 4. Bölüm 3. kısım güncellemesiyle birlikte Neptün koleksiyonunu oyuna ekledi. Valorant'a yeni gelecek olan su altı haritasının şerefine daha önceden çıkarılmış ve akvaryuma benzeyen silah görüntüsü karşımıza çıkmaktadır.VALORANT Neptün koleksiyonu fiyatı kaç VP?Yeni kaplama koleksiyonu Neptün, VALORANT oyun içi mağaza vitrininde 7.100 VP fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Yani bu koleksiyona sahip olmak için ödemeniz

    Sonraki Haber
    Bel'Veth Yetenek Tanıtımı

    Bel'Veth Yetenek Tanıtımı

    2 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Bel'Veth Yetenek Tanıtımı Riot, Zeri ve Renata Glasc gibi oyuna eklediği yeni şampiyonların ardından bir yenisini daha getirerek Bel'Veth' i sihirdar vadisinde görmemizi sağlayacak. Kai'sa karakterinin ardından, oyuncular tarafından Void bölgesi için yeni bir şampiyon beklentisi başlamıştı. Riot Bel'Veth'in gelişiyle bu beklentiyi karşılamış olacak. Ormancı Hiçlik şampiyonu olarak oyunlarda göreceğimiz Bel’Veth’in oyun içi görüntüleri de yayınlandı. Vadi’nin yeni şampiyonu Bel’Veth, görünüş olar

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim