Valorant Astra Oynanış Rehberi

    Valorant Astra Oynanış Rehberi

    Bu rehberimizde Valorant oyunundaki Astra adlı ajanın detaylı oynanış rehberini paylaşacağız, detaylar aşağıdaki kısımda.

    Astra Yetenekleri

    ROL: Kontrol Uzmanı


    Pasif Yeteneği

    Astra dükkandan sadece 5 adet yetenek puanı alarak diğer yeteneklerini kullanabilir. (X) yeteneğine bastıktan sonra SAĞ TIK tuşuyla herhangi bir bölgeye ekleyebilirsiniz.

    Eklediğiniz bölgeden yeteneğinizi geri alabilirsiniz böylece takımınıza daha iyi kontrol avantajı elde edersiniz.

    Valorant Astra Oynanış Rehberi


    C Yeteneği: ÇEKİM ALANI

    Astral Yolcu halindeyken yıldız yerleştir (X). Çekim Alanı oluşturmak için bir yıldızı ETKİNLEŞTİR. 

    Etki alanı içindeki oyuncular merkeze çekilir ve ardından merkez patlayarak içerideki oyuncuları savunmasız hale getirir.

    • 1 Adet kullanım barı bulunmaktadır.

    Valorant Astra Oynanış Rehberi


    Q Yeteneği: NOVA DARBESİ

    Astral Yolcu halindeyken yıldız yerleştir (X). Patlayarak Nova Darbesi oluşturması için bir yıldızı ETKİNLEŞTİR. 

    Nova Darbesi kısa bir süre güç topladıktan sonra patlayarak etki alanı içindeki tüm oyuncuları sersemletir.

    • 1 Adet kullanım barı bulunmaktadır.

    Valorant Astra Oynanış Rehberi


    E Yeteneği: YILDIZ BULUTU

    Astral Yolcu halindeyken yıldız yerleştir (X). Dönüşerek Yıldız Bulutu (duman) oluşturması için bir yıldızı ETKİNLEŞTİR. 

    Bir yıldızı Kozmik Çözünüm'le geri almak için kullan (F). Geri alınan yıldızı belli bir süre sonra tekrar yerleştirebilirsin. 

    Kozmik Çözünüm, dönmeden önce yıldızın yerinde kısa süreliğine sahte bir Yıldız Bulutu oluşturur.

    • 2 Adet kullanım barı bulunmaktadır.

    Valorant Astra Oynanış Rehberi


    Ulti Yeteneği: ASTRAL YOLCU / KOZMİK AYRIM

    TEMEL ATIŞ tuşuyla yıldız yerleştirebileceğin Astral Yolcu haline geçmek için ETKİNLEŞTİR (X). Yerleştirilen yıldızlar daha sonra etkinleştirilerek Nova Darbesi,  Yıldız Bulutu ve Çekim Alanı'na dönüştürülebilir. 

    Kozmik Ayrım yeteneği hazır olduğunda, Astral Yolcu halindeyken İKİNCİL ATIŞ tuşuna basarak nişan al ve TEMEL ATIŞ tuşuna basarak iki konum seç. 

    Seçtiğin bu iki nokta arasında sonsuz bir Kozmik Ayrım bağlantısı oluşur. Kozmik Ayrım mermileri engeller ve sesleri büyük oranda bastırır.

    • 7 adet yetenek barı bulunmaktadır.

    Valorant Astra Oynanış Rehberi


    Astra Nasıl Oynanır?

    Astra'nın rolü kontrol uzmanı olduğu için diğer yeteneklerini sadece pasif yeteneği sayesinde koyması için (X) yeteneğine geçiş yapmanız gerekir. Haritayı uzaktan görebileceğiniz için belli noktalara pasifinizi koyarak avantajı elinize geçirebilirsiniz. Örneğin belli bir aralığa E yeteneğinizi koyarak sis oluşturabilir ve bu etkiyi istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Düşmanlarınızın dikkatini dağıtmak ve onları çekmek için C yeteneğinizi bir yere kurup yeteneğinizi aktifleştirebilirsiniz. Aynı zamanda C yeteneğinizin yakınına veya altına  Q yeteneğinizi koyarak etkiye çekilen düşmanlarınızı sersemletebilirsiniz. Son olarak (X) yeteneği yani Ultisi koca bir duvar açtığı zaman mermileri engeller ancak ajan yeteneklerini engellemez. Ulti yeteneğinizi sadece önemli durumlarda saklamanız gerekir aksi takdirde takım arkadaşlarınıza engel olmuş olursunuz. Uzaklardan kontrol uzmanlığı yaparak takımınıza destek çıkabilir ve zafere ulaşabilirsiniz.



    Astra Hikayesi

    Ganalı ajan Astra, kozmosun enerjisini kullanarak savaş meydanını lehine değiştirebiliyor. 

    Astral yolculuğu üzerinde tam kontrole sahip olması ve engin stratejik öngörüsüyle, düşmanın bir sonraki hamlesinden her zaman birkaç ışık yılı önde.


    Astra Montaj Videosu



    Valorant Alışverişi

    Valorant Astra Oynanış Rehberi


    Valorant Points

    Valorant Astra Oynanış Rehberi


    Önceki Haber
    League of Legends 12.4 Yama Notları

    League of Legends 12.4 Yama Notları

    2 yıl önce 7 dk okuma süresi

    ŞampiyonlarYeni Şampiyon Renata GlascAyrıntılı bilgi için şampiyon rehberimizi okuyabilirsiniz. Renata Glasc  17 Şubat 2022 tarihinde çıkıyor.AatroxQ'nun kılıcın keskin tarafıyla verdiği ilave hasar arttı.Q Yeteneği: Darkin KılıcıKILICIN KESKİN TARAF HASARI %150 > %160AmumuE'nin taban hasar azaltması arttı.E Yeteneği: Sinir KriziFİZİKSEL HASAR AZALTMA 2/4/6/8/10 (+%3 İlave Zırh) (+%3 İlave Büyü Direnci) > 5/7/9/11/13 (+%3 İlave Zırh) (+%3 İlave Büyü Direnci)AsheR'nin ok hızı arttı.Ulti Yeteneği:

    Sonraki Haber
    Bethesda Tüm Oyunlarını Steam Üzerine Taşıyor

    Bethesda Tüm Oyunlarını Steam Üzerine Taşıyor

    2 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Bethesda Steam'e Geçişini AçıkladıBir çok oyunda yer edinen ünlü oyun firması Bethesda RAGE, Prey, Dishonored, Deathloop, Wolfenstein, The Elder Scrolls ve DOOM Eternal gibi oyunlarından tanıdığımız ve çokça adını duyduğumuz Fallout serisiyle en popüler oyun yapımcısı olan Bethesda PC platformundaki kendi oyun başlatma istemcisini kaldırma kararı alarak Steam'e geçişini sergiliyor. Resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göreyse istemciyi kapatacak ve oyunlarını Steam platformu üzerinden sunac

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim