League of Legends Ekko Oynanış Rehberi

    League of Legends Ekko Oynanış Rehberi

    Bu rehberimizde League of Legends oyunundaki Ekko adlı şampiyonun detaylı oynanış rehberini paylaşacağız, detaylar aşağıda.

    Ekko Ne zaman Çıktı?

    27 Mayıs 2015 tarihinde çıkış yaparak büyücü ve suikastçı karışımı şampiyonların yeni özellikler sağlamasıyla ve daha çok önem verilmesi sebebiyetiyle ortaya Ekko adı verilen şampiyon çıktı.



    Ekko Yetenekleri

    PASİF Yeteneği: Z-Kapsülü Rezonansı

    Aynı hedefe yönelik her üçüncü saldırı veya hasar veren yetenek, ilave büyü hasarı verir ve hedef bir şampiyonsa Ekko'ya hız artışı sağlar.



    Q Yeteneği: Kurmalı Kapan

    Ekko'nun fırlattığı zaman bombası bir rakip şampiyona isabet ederse, zamanın bozulmaya uğradığı bir alan oluşturur ve alan içindeki herkesi yavaşlatarak hasar verir. Bir süre sonra yoluna çıkanlara hasar vererek Ekko'ya geri döner.



    W Yeteneği: Paralel Yakınsama

    Ekko'nun normal saldırıları düşük cana sahip rakiplere ilave büyü hasarı verir. Ekko, Paralel Yakınsama kullanıp zamanın akışını yardığında bir anomali oluşur ve bu anomali birkaç saniye sonra içinde kalan rakipleri yavaşlatır. Ekko bu alanın içine girerse bir kalkan kazanır ve rakipleri zamanda dondurarak sersemleten bir patlamaya yol açar.



    E Yeteneği: Zaman Sıçraması

    Ekko gelecek saldırılardan kaçınmak üzere yuvarlanırken Zaman Kapsülü'nü çalıştırır. Bir sonraki saldırısı ilave hasar verir ve gerçekliği bükerek Ekko'yu hedefinin yanına gönderir.



    Ulti Yeteneği: Kronokırılma

    Ekko zamanın akışını kırarak hedef alınamaz hale gelir ve zamanda daha elverişli bir ana geri gider. Birkaç saniye önce nerede duruyorsa oraya döner ve bu süre esnasında aldığı hasarın belli bir oranı kadar kendini iyileştirir. Ekko'nun ortaya çıktığı alandaki rakipler muazzam hasar alır.


    Ekko'nun Karşısında Güçlü Olan Şampiyonlar

    Aşağıdaki şampiyonlar Ekko'nun karşısında koridorda oldukça güçlüdür.

    • Akali
    • Galio
    • Zed


    Ekko'nun Güçlü Olduğu Şampiyonlar

    • Xin Zhao
    • Lee Sin
    • Viego


    Ekko, Full Build, Almanız Gereken Eşyalar

    • Hextech Füzekemer
    • Sihirdar Pabuçları
    • Lich Boğan
    • Zhonya'nun Kumsaati
    • Rabadon'un Şapkası
    • Hiçlik Değneği


    Ekko'ya Alınması Gereken Sihirdar Büyüleri

    Ormanda oynamak için Sıçra ve Çarp büyüsü alarak ormanı daha hızlı dönmenizi sağlar, Orta koridorda ise Sıçra ve Tutuştur büyüleriyle rakiplerinizi daha kolay alt edebilirsiniz.



    Ekko Rünleri

    League of Legends Ekko Oynanış Rehberi


    Ekko Nasıl Oynanır?

    Ekko hem orta koridorda hem de ormanda oynanabilen büyüce ve suikastçı karışımı bir şampiyondur. Orta koridora başlarken Q yeteneğinizi açarak minyonları ve rakibi kolay bir şekilde dürtmenizi sağlayarak ve aynı zamanda pasif yüklerinizi kolayca biriktirmenizi sağlar. Ormanda ise pasif yükleriniz sayesinde orman canavarlarına daha çok hasar vermenizi sağlayarak ormanı daha kolay dönmenizi sağlar.

    W yeteneğinizle seçtiğiniz bir konuma bir kubbe yollayarak içine girdiğinizde kubbenin içinde kalan rakipleri sersemletebilir ve kalkan kazanabilirsiniz. Kalkanınızla böylece ormanda orman canavarlarından daha az hasar almanızı sağlar. Ekko'nun E yeteneği sayesinde ince ve orta duvarlardan geçmenizi sağlarken sonraki atılımınızda herhangi bir birime ışınlanıp hasar vermenizi sağlar.

    W ve E kombosu ile bir baskına gittiğinizde W yeteneğinizle seçtiğiniz bir konuma kubbenizi gönderin, ardından E yeteneğinizle kubbenin içinde olan rakibe atılın hem bu sayede rakip sersemlemiş olacak hem de kalkan kazanacaksınız, takım arkadaşınızda eğer oradaysa skoru kolaylıkla alabilirsiniz.

    Ekko'nun Ultisi sayesinde arkada bıraktığı iz sizi takip ederek 4 saniye önceki konuma ışınlanmanızı sağlayıp aynı zamanda hasar vermenizi sağlarken yüksek miktarda can kazanmanızı sağlar. Ultinizi kullanarak rakip şampiyonları daha kolay alt edebilirsiniz, eğer bir rakip şampiyon Kule altı veya zor durumda çıkamayacağınız bir yer olursa gir çık taktiği uygulayarak katlettiğiniz rakipten sonra Ultinizi kullanıp geri çıkabilirsiniz ve böylece skoru elde etmiş olursunuz. Zor durumlar içinde Ultinizi saklayın eğer rakip suikastçı veya baskına atacak bir rakip sizi son canınıza kadar alt ediyorsa Ultiyi kullanarak geri çıkıp can kazanabilirsiniz. E

    Ekko birden fazla rakibi sersemletebildiği ve yüksek miktarda hasar verebildiği için takım savaşlarında bir rakibi aradan çıkartıp Ultiniz ile aynı yerde olduğunuzdan dolayı yüksek miktarda hasar verip takımınıza destek olarak zafere ulaşabilirsiniz.



    Ekko Şampiyonu ve Kostümleri

    • Klasik Ekko
    • Kum Fırtınası Ekko
    • Okullu Ekko
    • KOD ADI: Ekko
    • SKT T1 Ekko
    • Şeker Hırsızı Ekko
    • True Damage Ekko
    • Pulsefire Ekko


    Ekko Hikayesi

    Zaun sokaklarından gelme bir dâhi olan Ekko, zamana yön vererek her durumu kendi lehine çevirebiliyor. Kendi icadı olan Z-Kapsülü'nü kullanarak gerçekliğin binlerce ihtimalini keşfedip en doğru anı ortaya çıkarıyor. Özgürlüğü onun için çok değerli ama arkadaşları tehdit altındaysa onları savunmak için hiçbir şeyden kaçınmıyor. Dışarıdan bakanlara göre Ekko imkânsızı her seferinde, ilk denemesinde başarıyor.


    Ekko Montaj Videosu


    League of Legends RP Satın al

    Yeni bir şampiyon açmak veya sevdiğiniz şampiyonların kostümünü satın almak için LoL RP satın alabilirsiniz. Hemen aşağıdaki linke tıklayın ve RP satın alın.

    https://www.itemsatis.com/urunler/lol-rp-satin-al.html

    League of Legends Ekko Oynanış Rehberi



    Önceki Haber
    Epic Games ve Apple Davası Sonuç Bulmadı

    Epic Games ve Apple Davası Sonuç Bulmadı

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Dava Süreci Nasıldı?Epic Games ve Apple arasındaki dava sürecini anlatırken ve şirketlerin bu süreçte yaşadıklarını sizlere aktarmıştık. İki firma içinde komisyon miktarının fazlalığından doğmuş çatışma, mahkemenin kararıyla son bulmuş oldu. Bu bağlamda Epic Games, 1 senedir idame eden dava sürecinin kesinlikle kazananı oldu.Apple’da ise pay değerinde düşüşler görüldü. Epic Games’in zaferiyle sonuçlanan dava esnasında ilgi çekici bir vaziyet da göze battı. Mahkemede “Video oyunu nedir?” sorusunu

    Sonraki Haber
    League of Legends Graves Oynanış Rehberi

    League of Legends Graves Oynanış Rehberi

    3 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Graves Ne zaman Çıktı?19 Ekim 2011 tarihinde oyuncuların beğenisine sunulmuştur.Graves YetenekleriPASİF Yeteneği: Yeni KaderGraves'in tüfeği özgün niteliklere sahip. Cephanesi bitince tüfeğini yeniden doldurması gerekir. Saldırılar birimlerin içinden geçemeyen 4 mermi ateşler. Birden fazla merminin isabet ettiği şampiyon dışındaki birimler geri savrulurQ Yeteneği: Yolun SonuGraves, 2 saniye sonra veya yere çarparsa 0,2 saniye sonra infilak eden patlayıcı bir kovan ateşler.W Yeteneği: Sis Perdesi

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim