Epic Games ve Apple Davası Sonuç Bulmadı

    Epic Games ve Apple Davası Sonuç Bulmadı

    Bu haberimizde yaklaşık 1 senedir devam etmekte olan Apple ve Epic Games arasındaki davanın sonuçlanmıştı. Şimdiyse mahkemede yaşanmış olan dikkat cazibeli bir durumla karşınızdayız.

    Dava Süreci Nasıldı?

    Epic Games ve Apple arasındaki dava sürecini anlatırken ve şirketlerin bu süreçte yaşadıklarını sizlere aktarmıştık. İki firma içinde komisyon miktarının fazlalığından doğmuş çatışma, mahkemenin kararıyla son bulmuş oldu. Bu bağlamda Epic Games, 1 senedir idame eden dava sürecinin kesinlikle kazananı oldu.


    Apple’da ise pay değerinde düşüşler görüldü. Epic Games’in zaferiyle sonuçlanan dava esnasında ilgi çekici bir vaziyet da göze battı. Mahkemede “Video oyunu nedir?” sorusunun cevabı havada kaldı. Başta oldukca belirsiz bir izahat icra eden hâkimin sonradan birazcık da olsa netlik kazanan açıklamalarına gelin yakından bakalım.


    Bunun yanında Rogers, davanın asıl odağı olan Fortnite’ın sadece bir oyun olduğunu ve bu konuda hemfikir olduklarını, bu sebeple de söz konusu dava için o kadar da önemli olmadığını söyledi.

    Ortalık esasen karışıkken ‘interaktif olma’ meselesi, Netflix’i de işin içerisine kattı. Bandersnatch benzer biçimde interaktif içerikler bulunduran platformun video oyunu mağazası olarak sayılıp sayılmayacağı hala tartışılıyor.


    Eğer Epic, Netflix’in bir video oyunu mağazası bulunduğunu kanıtlayabilirse, Netflix de laf mevzusu davadan payını alacak. Kanıtlayamazsa, yargıcın App Store mevzusunda vardığı karar, muhtemelen Netflix’i etkilemeyecek.


    Önceki Haber
    League of Legends Urf Nedir ve Kimdir?

    League of Legends Urf Nedir ve Kimdir?

    3 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Urf Kimdir?Urf ilk yayınlandığında sadece şampiyondu ve bir deniz canlısı olan manatiydi ve silah değiştirebilen bir karakter olacaktı. Hikayesinde Jax'ın büyük hayranıydı ve tıpkı Jax'a benzer silahlar kullanması için kendine spatula ve balık kullanıyordu. İlk yayınlandığın da ise yetenekleri şu şekildeydi.YetenekleriPasif Yeteneği: Vadideki nehirlerde daha hızlı gitmesini sağlıyorduQ Yeteneği: Balığı ile zamanla hasar verirken spatulasıyla anlık hasar veriyorduW Yeteneği: Savaş sisini ortadan

    Sonraki Haber
    League of Legends Ekko Oynanış Rehberi

    League of Legends Ekko Oynanış Rehberi

    3 yıl önce 10 dk okuma süresi

    Ekko Ne zaman Çıktı?27 Mayıs 2015 tarihinde çıkış yaparak büyücü ve suikastçı karışımı şampiyonların yeni özellikler sağlamasıyla ve daha çok önem verilmesi sebebiyetiyle ortaya Ekko adı verilen şampiyon çıktı.Ekko YetenekleriPASİF Yeteneği: Z-Kapsülü RezonansıAynı hedefe yönelik her üçüncü saldırı veya hasar veren yetenek, ilave büyü hasarı verir ve hedef bir şampiyonsa Ekko'ya hız artışı sağlar.Q Yeteneği: Kurmalı KapanEkko'nun fırlattığı zaman bombası bir rakip şampiyona isabet ederse, zamanı

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim