League of Legends Dr. Mundo Oynanış Rehberi

    League of Legends Dr. Mundo Oynanış Rehberi

    Bu rehberimizde League of Legends oyunundaki Dr. Mundo adlı şampiyonun detaylı oynanış rehberini paylaşacağız, detaylar aşağıda.

    Dr. Mundo Ne zaman Çıktı?

    League of Legends'in ilk 40 şampiyonu olması nedeniyle hem 2009'da League of Legends tarihinin ikinci en dayanıklı ve en güçlü tank şampiyonu olarak çıkış yapmıştır. 9 Haziran 2021 tarihinde büyük bir REWORK ile Dr. Mundo yeni yetenek setiyle tekrardan karşımıza çıktı.




    Dr. Mundo Yetenekleri

    PASİF Yeteneği: Nereye İsterse Oraya Gider

    Dr. Mundo kendisine isabet eden ilk hareketsiz bırakma etkisine direnir. Bunun yerine can kaybeder ve yakınındaki bir konuma bir kimyasal haznesi bırakır. Dr. Mundo haznenin üstünden geçip onu alarak canını yenileyebilir ve bu yeteneğin bekleme süresini azaltabilir. Ayrıca Dr. Mundo yüksek miktarda can yenilenmesine sahiptir



    Q Yeteneği: Mikroplu Testere

    Dr. Mundo isabet ettiği ilk rakibe mevcut canına bağlı olarak hasar veren ve onu yavaşlatan mikroplu bir testere fırlatır.



    W Yeteneği: Şok Terapisi

    Dr. Mundo kendisini çarparak yakınındaki rakiplere sürekli hasar verir ve aldığı hasarın belli bir kısmını biriktirir. Dr. Mundo sürenin sonunda veya yeteneği yeniden kullandığında yakınındaki rakiplere anlık hasar verir. Ayrıca anlık hasar bir rakibe isabet ederse biriken hasarın yüzdelik bir bölümüne eşdeğer miktarda iyileşir.


    E Yeteneği: Beyin Sarsıntısı

    Pasif - Dr. Mundo eksik canına bağlı olarak artacak şekilde ilave saldırı gücü kazanır. Aktif - Dr. Mundo "sağlık" çantasını bir rakibin kafasına geçirerek ona eksik canına bağlı olarak fiziksel hasar verir. Rakip katledilirse uzağa savrularak temas ettiği rakiplere hasar verir.



    Ulti Yeteneği: Doz Aşımı

    Dr. Mundo vücuduna kimyasal pompalayarak anlık olarak eksik canının yüzdelik bir bölümüne eşdeğer miktarda iyileşir. Daha sonra ilave saldırı gücü ve hareket hızı kazanır ve azami canının belli bir bölümünü uzun bir süre boyunca yeniler.




    Dr. Mundo'nun Karşısında Güçlü Olan Şampiyonlar

    Aşağıdaki şampiyonlar Dr. Mundo'nun karşısında koridorda oldukça güçlüdür.

    • Aatrox
    • Irelia
    • Garen




    Dr. Mundo'nun Güçlü Olduğu Şampiyonlar

    • Jayce
    • Renekton
    • Cho'Gath


    Dr. Mundo, Full Build, Almanız Gereken Eşyalar

    • Günateşi Kalkanı
    • Çelik Kaplamalı çizme
    • Çivli Zırh
    • Ruh Gömleği
    • Randuin'in Alameti
    • Warmog'un Zırhı




    Dr. Mundo Rünleri

    League of Legends Dr. Mundo Oynanış Rehberi




    Dr. Mundo'ya Alınması Gereken Sihirdar Büyüleri

    Sıçra ve Işınlan büyüsü alarak hem koridorda dayanıklı olmak ve diğer koridorlara baskın yaratmak için ışınlan büyüsünü kullanabilirsiniz.




    Dr. Mundo Nasıl Oynanır?

    Dr. Mundo üst koridorda oynanabilen dayanıklı bir tanktır. Pasif yeteneği sayesinde Dr. Mundo tüm kitle kontrollerini anında sıfırlayabilir ve tüpü yere düşer tekrar alma anında can kazanır ve pasifindeki bekleme süresi azalır. Yalnız tüpün nereye doğru düşeceği belli değildir bu rakip takımın önüne de düşebilir ya da güvenli bir yere. Dr. Mundo koridorda ilk olarak Q yeteneğini açarak minyonları ve rakibi uzaklardan dürtmek için kullanın. Dr. Mundo tank sıralamasında yetenek atışının olduğu nadir şampiyonlardan bu yüzden Q yeteneği de ona çok kolay bir avantaj kazandırabilir. E yeteneğinden gelen ilave saldırı gücü sayesinde Dr. Mundo full tank olsa bile hasarı gayet yerinde olacaktır bu yeteneğin pasifi sayesinde.

    Dr. Mundo E yeteneğinin aktifini kullanaraktan sonraki normal saldırısı ilave hasar verir. Eğer bu yeteneği ile bir birim katlederse ileriye doğru gider ve önünden geçtiği birimlere hasar saçar, bu da Dr. Mundo'nun katlettiği minyonları kolayca temizlemesine yol açar. Bir yandan koridoru itmesi bitmemekle beraber W yeteneğinden gelen etrafa hasar saçıp elektriklenmesi ve bir kaç saniye sonra patlayarak etrafına oldukça büyük bir hasar vermesi de kordioru itmesi de önemli bir yeteneği olmuş olur.

    Ulti yeteneği ile beraber Dr. Mundo kelimenin tam anlamıyla ölümsüzdür. Eğer takım savaşlarında zor durumlardan anında çıkmak ve canınızı doldurmak veya daha fazla dayanıklı olmak için Ultiye yeteneğini kullanmanız daha hızlı koşmanızı ve yüksek miktarda ilave can yenilenmesi kazanabilirsiniz, aynı zamanda Dr. Mundo bu yeteneği eğer canı oldukça düşükse anında yenilemek içinde kullanabilir. Takım arkadaşlarınızın önüne geçip rakipleri hiç beklenmeyen bir dayanıklılığa ve tank gibi içerlere dalmak istiyorsanız Dr. Mundo'yu tercih edebilirsiniz.




    Dr. Mundo Şampiyonu ve Kostümleri

    • Dr. Mundo
    • Zehirli Mundo
    • Mundo Vücut Şampiyonu
    • İşadamı Mundo
    • Mundo Mundo
    • Cellat Mundo
    • Deli Balta Mundo
    • TPA Mundo
    • Havuz Partisi Mundo
    • Yaman Sıklet Mundo
    • Buz Prensi Mundo


    Dr. Mundo Hikayesi

    Kafayı sıyırmış, feci şekilde cinayete meyilli ve korkutucu biçimde mor biri olan Dr. Mundo, Zaun halkının büyük bir bölümünü özellikle de karanlık gecelerde eve kapanmaya zorlayan şeylerden biri. Kendini bir doktor olarak gören canavar, bir zamanlar Zaun'un en meşhur akıl hastanesinde bir hastaydı. Dr. Mundo tüm personeli ''iyileştirdikten'' sonra bir zamanlar tedavi gördüğü boş koğuşlarda kendi hastanesini açtı ve sık sık deneyimlediği etik dışı ameliyatları taklit etmeye başladı. İlaçlarla dolu dolaplar ve sıfır tıbbi bilgiyle artık kendisini her enjeksiyonda daha da dehşet verici bir canavara dönüştürüyor ve muayenehanesinin yakınına gelen talihsiz ''hastalara'' korku saçıyor.




    Dr. Mundo Montaj Videosu




    %18 İndirimli RP fırsatı

    Yeni bir şampiyon açmak veya sevdiğiniz şampiyonların kostümünü satın almak için %18 indirimli LoL RP satın alabilirsiniz. Hemen aşağıdaki linke tıklayın ve RP satın alın.

    https://www.itemsatis.com/urunler/lol-rp-satin-al.html


    Önceki Haber
    League of Legends Diana Oynanış Rehberi

    League of Legends Diana Oynanış Rehberi

    3 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Diana Ne zaman Çıktı?Riot Games 7 Ağustos 2012 tarihinde orta koridorda oynanabilecek ve ilahi temalı bir şampiyon konseptini oyuncuların beğenisine sunmuştur.Diana YetenekleriPASİF Yeteneği: Gümüşay BıçağıHer üç saldırıdan biri yakındaki rakipleri biçerek fazladan büyü hasarı verir. Diana bir yetenek kullandıktan sonraki 3 saldırısı boyunca saldırı hızı kazanır.Q Yeteneği: Hilal SaldırısıOrtaya çıkan Ay enerjisi bir alana büyü hasarı verir. Ay Işığı'yla vurulmuş rakipleri etkileyerek gizlenmiş

    Sonraki Haber
    League of Legends Draven Oynanış Rehberi

    League of Legends Draven Oynanış Rehberi

    3 yıl önce 10 dk okuma süresi

    Draven Ne zaman Çıktı?5 Haziran 2012 tarihinde çıkış yaparak League of Legends'ta ki o dönemlerin en popüler nişancısı olarak anılıyordu. Hatta kendi efsaneler ligi bile vardır ( Welcome to the League of Draven ) Draven YetenekleriPASİF Yeteneği: Draven LigiDraven bir Dönen Balta yakaladığında, minyon ya da canavar kestiğinde veya kule yıktığında izleyenlerin Hayranlığını kazanır. Rakip şampiyon katletmek, Draven'a sahip olduğu Hayranlık miktarına göre ilave altın verir.Q Yeteneği: Dönen BaltaDr

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim