League of Legends Cho'Gath Oynanış Rehberi

    League of Legends Cho'Gath Oynanış Rehberi

    Bu rehberimizde League of Legends oyunundaki Cho'Gath adlı şampiyonun detaylı oynanış rehberini paylaşacağız, detaylar aşağıda.

    Cho'Gath Ne zaman Çıktı?

    League of Legends'in ilk 40 şampiyonu olması nedeniyle hem 2009'da League of Legends tarihinin ilk en dayanıklı ve en tank şampiyonu olarak çıkış yapmıştır.




    Cho'Gath Yetenekleri

    PASİF Yeteneği: Etobur

    Cho'Gath bir birim öldürdüğünde, Can ve Mana geri kazanır. Cho'Gath'ın seviyesinin yükselmesiyle kazandığı Can ve Mana miktarı da artar.



    Q Yeteneği: Kazıklı Zemin

    Hedef konumda yerden kazıklar çıkararak rakip birimlerini havaya savurur ve hasar alarak yavaşlamalarına neden olur.



    W Yeteneği: Yabani Çığlık

    Cho'Gath'ın attığı korkunç çığlık, koni şeklinde bir alandaki rakiplere büyü hasarı verir ve onları birkaç saniyeliğine susturur.



    E Yeteneği: Cani Dikenler

    Cho'Gath'ın saldırıları önündeki bütün rakiplere hasar verip onları yavaşlatan ölümcül dikenler gönderir.



    Ulti Yeteneği: Ziyafet

    Bir rakip birimi yutarak yüksek miktarda gerçek hasar verir. Hedef katledilirse Cho'Gath büyür ve azami can artışı kazanır.




    Cho'Gath'ın Karşısında Güçlü Olan Şampiyonlar

    Aşağıdaki şampiyonlar Cho'Gath'ın karşısında koridorda oldukça güçlüdür.

    • Malphite
    • Renekton
    • Jayce




    Cho'Gath'ın Güçlü Olduğu Şampiyonlar

    • Kled
    • Mundo
    • Fiora




    Cho'Gath, Full Build, Almanız Gereken Eşyalar

    • Buzatesi Eldiven
    • Çelik Kaplamalı Çizme
    • Çivili Zırh
    • Gargoyl Taşzırhı
    • Randuin'in Alameti
    • Warmog'un Zırhı


    Cho'Gath'a Alınması Gereken Sihirdar Büyüleri

    Sıçra ve Işınlan büyüsü alarak hem koridorda dayanıklı olmak ve diğer koridorlara baskın yaratmak için ışınlan büyüsünü kullanabilirsiniz.




    Cho'Gath Rünleri

    League of Legends Cho'Gath Oynanış Rehberi




    Cho'Gath Nasıl Oynanır?

    Cho'Gath üst koridorda oynanan dayanıklı tank bir şampiyon. Cho'Gath oynarken koridorda E yeteneğini açarak minyonları ve rakibi dürtmek için kullanabilirsiniz. Bu koridorda avantaj oluşturmanızı sağlayacak ve kestiğiniz her minyondan can kazanacaksınız. Cho'Gath Q yeteneği ile kaçan rakibi yakalamak, onları havaya sıçratmak ve yavaşlatmak için kullanılır. Cho'Gath girdiği erken takaslar sayesinde hem E yeteneğinden gelen hem de Q yeteneğinden gelen yavaşlatmalar ve havaya savurmalar koridorda kolay bir avantaja dönüştürmenizi sağlar.

    W yeteneği ile rakibi susturmak için kullanılır.

    Susturulan rakipler bu sayede yeteneklerini bir kaç saniyede kullanamaz. Minyonları E yeteneğinizle aldıktan sonra rakibe gelen yavaşlatmalar ve kitle kontrol uygulayarak Hortlağın pençesini etkinleştirin, bir sonraki saldırılarınız rakibe ekstra hasar vurmanıza yol açacak ve yüksek miktarda can çekebileceksiniz.

    Cho'Gath'ın en önemli yeteneği Ultisi sayesinde bir birimi Ultiyle katlederek Can ve Büyüme oranı kazanırsınız. Her tüketilen birim için Cho'Gath can kazanır ve bu sayede Tank itemleri ile birleşerek muazzam dayanıklılığa sahip olabilirsiniz. Ulti ile bir rakibi anında sindirebildiğiniz için rakibe atmayı da ihmal etmemek gerekir. Takaslardan sağ kurtarabilen bu Ulti aynı zamanda rakibe beklenmedik bir Gerçek Hasar uygulamanızı sağlar.

    Cho'Gath takım savaşlarından gelen Canavarımsı büyüklüğe ve korkunçluğa sahip olup rakibe verilen kitle kontrolleri ile anında def edebilir ve böylece zafere ulaşabilirsiniz.




    Cho'Gath Şampiyonu ve Kostümleri

    • Klasik Cho'Gath
    • Kabus Cho'Gath
    • Beyefendi Cho'Gath
    • Göl Canavarı Cho'Gath
    • Müzelik Cho'Gath
    • Savaş Makinesi Cho'Gath
    • Tarih Öncesi Cho'Gath
    • Sonsuz Karanlık Cho'Gath
    • Shan Hai Perşomenleri Cho'Gath


    Cho'Gath Hikayesi

    Cho'Gath Runeterra'nın acımasız güneşine çıktığından beri açlığın en saf ve doyumsuz halinin güdümünde hareket ediyor. Hiçlik'in bütün canlıları tüketme arzusunun ideal bir yansıması olan Cho'Gath'ın karmaşık biyolojisi, maddeyi vücudunda büyümeye yarayan yeni bir güce dönüştürüyor ve bu Hiçlik yaratığının kas kütlesiyle yoğunluğunu arttırmasına veya dış kabuğunu organik bir elmas misali sertleştirmesine yarıyor. Büyümek ihtiyaçlarına karşılık vermeyince fazlalık maddeleri jilet gibi keskin kazıklar şeklinde kusuyor, şişlenen avını sonraki bir ziyafet için bekletiyor.




    Cho'Gath Montaj Videosu




    %18 İndirimli RP fırsatı

    Yeni bir şampiyon açmak veya sevdiğiniz şampiyonların kostümünü satın almak için %18 indirimli LoL RP satın alabilirsiniz. Hemen aşağıdaki linke tıklayın ve RP satın alın.

    https://www.itemsatis.com/urunler/lol-rp-satin-al.html


    Önceki Haber
    League of Legends Camille Oynanış Rehberi

    League of Legends Camille Oynanış Rehberi

    3 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Camille Ne zaman Çıktı?11 Aralık 2016 tarihinde üst koridor için yeni ve hareketli bir tema oluşturmak için Riot Games Camille adlı şampiyonun çıkışını kış aylarına doğru yaparak oyuncuların beğenisine sundu.Camille YetenekleriPASİF Yeteneği: Değişken SavunmaŞampiyonlara yönelik normal saldırılar, kısa süreliğine hedefin hasar türüne (fiziksel hasar veya büyü hasarı) karşı Camille'in azami canının yüzdelik bir bölümüne eşdeğer bir kalkan sağlar.Q Yeteneği: İmha ProtokolüCamille'in bir sonraki sa

    Sonraki Haber
    VALORANT Yeni Recon Koleksiyonu Geliyor

    VALORANT Yeni Recon Koleksiyonu Geliyor

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Sızdırılan bilgilere göre VALORANT'a kısa süre içerisinde yeni bir koleksiyon eklenecek. Bu yeni kaplama koleksiyonun adının Recon olacağı duyuruldu. Türkçeye çevirdiğimizde keşif anlamına gelen yeni kaplama ile ilgili detaylı bilgiler aşağıda.VALORANT Özel Harekat (Recon) KoleksiyonuVALORANT'a en son eklenen kaplama koleksiyonu Recon, toplamda 4 silah ve 1 bıçaktan oluşuyor. En dikkat çeken yanı ise oyuna uzun süredir eklenmesi beklenen bir şeyi içeriyor olması. Yeni Recon koleksiyonuyla birlik

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim