League of Legends Bard Oynanış Rehberi

    League of Legends Bard Oynanış Rehberi

    Bu rehberimizde League of Legends oyunundaki Bard adlı şampiyonun detaylı oynanış rehberini paylaşacağız, detaylar aşağıda.

    Bard Ne zaman Çıktı?

    11 Mart 2015 tarihinde oyuncuların beğenisine sunuldu.


    Bard'ın Yetenekleri

    PASİF Yeteneği: Gezginin Çağrısı

    Micinler: Bard'ın kendine çektiği küçük ruhlar normal saldırılara yardım ederek ilave büyü hasarı verir. Bard yeterli sayıda tını topladığında, micinleri alan etkili hasar verir ve isabet alan rakipleri yavaşlatır. Tınılar: Bard'ın toplayacağı kadim tınılar rasgele ortaya çıkar. Bunlar deneyim kazandırır, mana yeniler ve çatışma dışında etkili hareket hızı sağlar.


    Q Yeteneği: Kozmik Bağ

    Bard'ın yaptığı büyü atışı, isabet ettiği ilk rakibi yavaşlattıktan sonra yoluna devam eder. Duvara çarparsa isabet ettiği ilk rakibi sersemletir, başka bir rakibe isabet ederse ikisini birden sersemletir.


    W Yeteneği: Koruyucunun Mabedi

    Ortaya çıkardığı iyileştirme mabedi, kısa bir süre sonra güçlenir ve ona ilk dokunan takım arkadaşını iyileştirip hızlandırdıktan sonra ortadan kaybolur.


    E Yeteneği: Sihirli Yolculuk

    Bard yakındaki duvar veya arazi üzerinde bir kapı açar. Dost ve rakip şampiyonlar kapının girişine doğru hareket ederek tek yönlü olarak kapının çıkışına seyahat edebilir.


    Ulti Yeteneği: Kader Birliği

    Bard, hedef konuma yolladığı ruh enerjisi ile etki alanı içindeki bütün şampiyonları, minyonları, canavarları ve kuleleri kısa süreliğine dondurur.



    Bard'ın Karşısında Güçlü Olan Şampiyonlar

    Aşağıdaki şampiyonlar Bard'ın karşısında koridorda oldukça güçlüdür.

    • Alistar
    • Sona
    • Rakan
    • Janna

    Bard'ın Güçlü Olduğu Şampiyonlar

    • Zyra
    • Vel'koz
    • Soraka
    • Alistar

    Bard Full Build, Almanız Gereken Eşyalar

    • Büyü Hırsızının Marifeti
    • Seyyah Çizmesi
    • Demir Solari'nin Broşu
    • Anathema'nın Zincirleri
    • Donmuş Yürek
    • Öldü Adamın Zırhı

    Bard'a Alınması Gereken Sihirdar Büyüleri

    Sıçra ve Tutuştur


    Bard Rünleri

    League of Legends Bard Oynanış Rehberi


    Bard Nasıl Oynanır?

    Bard alt koridor da oynanabilen bir destektir. Bard ilk seviyelerde güçlenmek için koridorunu ara sıra terk etmesi lazım haritada belli bölgelerde tını toplayabilirsiniz bu tınılar sayesinde Bard'ın normal vuruşları ve azami menzili güçlenmiş olacaktır. Ancak koridoru çok sık terkedilmemesi gerekilir yoksa nişancınızı yalnız bırakıp minyon kaybı yaşayabilir bu yüzden en güvenli saniyede rahatlıkla bırakabilirsiniz. Bard usta ellerde haritayı rahatlıkla dönüp takımına destek olabilir. Q yeteneği sayesinde rakip şampiyonu sersemletmek ve yavaşlatmak için kullanabilirsiniz. Bard W yeteneği ile belli bir süre can mabedi bırakabilirsiniz. En fazla üç kere bıraktıktan sonra takım arkadaşınız bunun üstünden geçerek iyileşerek can kazanabilir.

    Koridoru terk edeceğiniz zaman mutlaka yere W yeteneğinizi bırakın böylece hemen bir olay anında yetişemezseniz nişancınız buna basarak can kazanabilir ve zor bir durumdan kurtulabilir. Bard'ın haritayı gezme konusunda yüksek potansiyelinin olduğundan bahsetmiştik Bard E yeteneği sayesinde duvarları kolaylıkla geçebilir.

    Bir baskın anında ormancınız ile karşılaşarak koridora baskın yapacağınız vakit E yeteneğinizi bir duvara açıp koridoru saniyeler içinde gidebilir ve rakip ne olduğunu anlamadan onları kolaylıkla def edebilirsiniz. Bard'ın takım savaşlarında kullanacağı Ultisi tıpkı Zhonya gibi ama bunu her bir birime uygulayabilirsiniz ( Kuleler, Minyonlar, Canavarlar vs.)

    Zor bir durumlarda kullanacağınız bu Ulti takımınıza önemli destek sağlayabilir. Örneğin rakip takım ejder almaya çalışırken ejder pitine Ultinizi yollayaraktan bir kaç saniyeliğine Ejderi dondurabilirsiniz böylece takımınız fırsattan istifade ejderi çalabilir veya örneğin bir kule altına baskın düzenlerken kuleyi dondurabilirsiniz ve böylece her bir rakibi dondurduğunuzda takım arkadaşlarınızın zaman kazandırabilir ve zafere ulaşabilirsiniz.


    Bard Şampiyonu ve Kostümleri

    • Ağaç Ata Bard
    • Kartopu Savaşı Bard
    • Ozan Bard
    • Astronot Bard


    Bard'ın Hikayesi

    Yıldızların ötesinden gelen seyyah Bard; yaşam ve onun ötesinde yatanın umursamazlığı arasındaki denge için mücadele eden bir sükûnet temsilcisi. Çoğu Runeterra'lı onun sıra dışı tabiatını sorgulayan çeşit çeşit türküler söylese de hepsi, muazzam büyü gücü taşıyan nesnelerin bu kozmik avareyi cezbettiğinde hemfikir. Micin denen yardımsever ruhlardan bir koroyla çevrili halde yaptığı işleri fenalığa yormak imkânsız; çünkü Bard kendi tuhaf üslubuyla olsa bile her zaman çoğunluğun iyiliğine hizmet ediyor.


    Bard Montaj Videosu



    Önceki Haber
    League of Legends Işık Muhafızı Etkinliği Neden Bu kadar Kötüydü?

    League of Legends Işık Muhafızı Etkinliği Neden Bu kadar Kötüydü?

    3 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Neden Bu Kadar Kötüydü?Topluluk tarafından oynanan bu etkinlik ciddi tepkiler aldı sebebi ise bildiğimiz League of Legends evreninde hiç beklenmedik bir neticede karakterlerin ve hikayenin birbiriyle uyumsuzluğu olması. Riot Games 2021 canlı yayın duyurusunda bu etkinliğin sonuna kadar hakkını vereceğini ve bütün seneyi bu etkinlikle geçireceklerine dair açıklama geldi.Karakterlerin Birbiriyle uyumsuzluğuHikayede adı geçen şampiyonlarımız bu etkinlikte hikayede anlatıldığı şekilde tasvir edilmiy

    Sonraki Haber
    Valorant KAY/O Oynanış Rehberi

    Valorant KAY/O Oynanış Rehberi

    3 yıl önce 7 dk okuma süresi

    KAY/O YetenekleriQ Yeteneği: FLAŞ/BellekBir kör edici bomba KUŞAN. Bombayı fırlatmak için ATEŞ ET. Kör edici bomba kısa bir süre sonra patlayarak görüş menzili içinde bulunan herkesi kör eder.Eğer bu yeteneği sağ tıkla atarsanız olduğunuz yere doğru yavaş bir şekilde atar.Flaşı atacağınız vakit flaşın arkasına geçerek sadece bir saniyeliğine kör olursunuz.E Yeteneği: SIFIR/NoktasıDüşmanları sindirmeni sağlayan bir bıçak KUŞAN. Bıçağı fırlatmak için ATEŞ ET. Bıçak isabet ettiği ilk yüzeye saplanı

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim