League of Legends Işık Muhafızı Etkinliği Neden Bu kadar Kötüydü?

    League of Legends Işık Muhafızı Etkinliği Neden Bu kadar Kötüydü?

    Bu haberimizde League of Legends'in yeni etkinliği olan Işık Muhafızı yani ( Sentinels of Light ) etkinliğinin neden bu kadar kötü olduğunuzu bu haberimizde anlatacağız.

    Neden Bu Kadar Kötüydü?

    Topluluk tarafından oynanan bu etkinlik ciddi tepkiler aldı sebebi ise bildiğimiz League of Legends evreninde hiç beklenmedik bir neticede karakterlerin ve hikayenin birbiriyle uyumsuzluğu olması. Riot Games 2021 canlı yayın duyurusunda bu etkinliğin sonuna kadar hakkını vereceğini ve bütün seneyi bu etkinlikle geçireceklerine dair açıklama geldi.


    Karakterlerin Birbiriyle uyumsuzluğu

    Hikayede adı geçen şampiyonlarımız bu etkinlikte hikayede anlatıldığı şekilde tasvir edilmiyor. Mesela Rengar çok iyi bir avcı ve yılmak bilmeyen hiddetti ile dev bir hiçlik canavarıyla savaşırken bu etkinlikte bir kaç hortlağın onu yenmesi sonucu tüm o hiddetti ve avcılık hissini bir anda alamıyorsunuz ve sürekli adını Mundo gibi tekrarlaması yarım akıllı yapmaları karakterin konseptine ve hikayesine aykırı.

    League of Legends Işık Muhafızı Etkinliği Neden Bu kadar Kötüydü?


    Bir diğer hususta Pyke. Pyke aslında çok hırçın ve deli psikopat bir katilin ve intikamın sonuna kadar veren konseptleri ve hikayesi bunun üzerinden ilerleyen şampiyonumuzun tıpkı Rengar gibi bir şeyleri sorguladığı ve yarım akıllı olduğu bir diğer karakter.

    League of Legends Işık Muhafızı Etkinliği Neden Bu kadar Kötüydü?


    Viego semavi diyar Targon'a gittiğinde yarı tanrı Pantheon ile karşılaşarak sadece iki dakika boyunca süren savaşta Viego yarı tanrı Pantheon'u bir şekilde yeniyor. Hikayede Pantheon dev bir Darkin'i sadece faniliğinden gelen hisler sayesinde kolunu koparabilmiştir ancak bu etkinlikte sadece Viego'ya iki dakika sonra yeniliyor.


    Aynı şekilde Diana'da bir yarı tanrı olmasına rağmen ve özel olarak Ayın gücünü kullanmasına rağmen Işık Muhafızlarına katılıyor ve onların silahlarını kullanıyor oysaki burada kendi gücünü kullanması gerekir.

    League of Legends Işık Muhafızı Etkinliği Neden Bu kadar Kötüydü?


    Hikayenin Uyumsuzluğu ve Netleştirilmeyen Olaylar

    Hikayede olağan dışı bir çok şey görülmüş olabilir bunlardan birisinin de Noxus sınırları içerisinde rahatlıkla gezen Senna'dır. Noxus eşi benzeri görülmemiş askeri sınırları oldukça genişlemiş ve gücün ta kendisi olmuş bir milletken özel odalara vs. girebilmektedir ve hiç bir şekilde devreye de gezen askerler veya büyücüler bulunamıyor.


    Akshan hikayede diriltebilen bir silaha sahiptir ancak diriltmesi onu hikayenin ciddiyetini bozmaktadır artık bu şampiyon hikayede nerede olursa olsun birisini kolayca diriltebilecek ve ölümün hiç bir anlamı kalmayacak.


    Hikayede Işık Muhafızı kalesinden başka bir Ülkeye ya da bir yere kolayca ışınlanmanızı sağlıyor ancak buda hikayede oldukça bir yerden bir yere gitmenin hikayede ne kadar zor olduğunu anlatırken bu hikayede ne kadar kolay olduğu anlatıldı.


    Hikayenin bir diğer uyumsuzluğu ise mizah seviyesinin oldukça yüksek olmasıdır ve karakterlerin her biri bir şey dediği zaman %100 mizah seviyesi yükselip devreye girer.


    Hikayenin sonunda ise Viego bir şekilde kaybederek ucuz bir sözle ' Olamaz Kaybettim ' diyor. Bu sahneler oldukça klişeye kaçmasıyla birlikte yeni gelen Thresh kostümü hayranlar tarafından büyük tepki yarattı. Nedeniyse Wild Rift'e bu haliyle gelecek bazı topluluklar açısından hikayenin ciddiyetini bozmak ve karakterin konseptine aykırı gelmek ve bununla birlikte üstü çıplak şampiyonların artık çok fazla geldiği için hikayede bazı uyumsuzluklarıyla beraber getiriyor.


    Sinematik


    Sinematikte neredeyse Işık Muhafızlarının yarıdan çoğu yoktu ve sadece istemcideki hikayenin farklı bir sonu gösterildi. Bu sinematikte bile Viego kolaylıkla yenildi ve hapsedildi.

    Etkinlik bittiği için hayranlar şu anlık ciddi bir tepki gösterse de hala beklenilen Ruined King oyununa bir bağlama yapılmadı.


    Geçtiğimiz günlerde ise bazı önemli hikaye yazarlarının ayrılmış olduğu öğrenildi. Hikayenin bu kadar kötü ilerlemesinin nedeni şimdilik bu olsa da son dönemlerde Riot Games'in acil olarak kitleyi memnun etmesi gerekir.


    İtemsatış'tan %18 indirimli RP satın almak için tıkla.



    Önceki Haber
    League of Legends Azir Oynanış Rehberi

    League of Legends Azir Oynanış Rehberi

    3 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Azir Ne zaman Çıktı?16 Eylül 2014 yılında oyuncuların beğenisine sunuldu.Azir'in YetenekleriPasif Yeteneği: Shurima'nın MirasıAzir yok edilen dost ya da rakip kulelerin kalıntılarından Güneş Kursu oluşturabilir.Q Yeteneği: Kumların FatihiAzir, tüm Kumdan Askerlere belli bir konuma gitme emri verir. Kumdan Askerler koşarlarken çarpıp içinden geçtikleri bütün hedeflere büyü hasarı verir ve 1 saniyeliğine yavaşlatma etkisi uygular.W Yeteneği: İleri!Azir'in çağırdığı Kumdan Asker, onun yerine yakınd

    Sonraki Haber
    League of Legends Bard Oynanış Rehberi

    League of Legends Bard Oynanış Rehberi

    3 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Bard Ne zaman Çıktı?11 Mart 2015 tarihinde oyuncuların beğenisine sunuldu.Bard'ın YetenekleriPASİF Yeteneği: Gezginin ÇağrısıMicinler: Bard'ın kendine çektiği küçük ruhlar normal saldırılara yardım ederek ilave büyü hasarı verir. Bard yeterli sayıda tını topladığında, micinleri alan etkili hasar verir ve isabet alan rakipleri yavaşlatır. Tınılar: Bard'ın toplayacağı kadim tınılar rasgele ortaya çıkar. Bunlar deneyim kazandırır, mana yeniler ve çatışma dışında etkili hareket hızı sağlar.Q Yeteneğ

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim