League of Legends Azir Oynanış Rehberi

    League of Legends Azir Oynanış Rehberi

    Bu rehberimizde League of Legends oyunundaki Azir adlı şampiyonun detaylı oynanış rehberini paylaşacağız, detaylar aşağıda.

    Azir Ne zaman Çıktı?

    16 Eylül 2014 yılında oyuncuların beğenisine sunuldu.


    Azir'in Yetenekleri

    Pasif Yeteneği: Shurima'nın Mirası

    Azir yok edilen dost ya da rakip kulelerin kalıntılarından Güneş Kursu oluşturabilir.


    Q Yeteneği: Kumların Fatihi

    Azir, tüm Kumdan Askerlere belli bir konuma gitme emri verir. Kumdan Askerler koşarlarken çarpıp içinden geçtikleri bütün hedeflere büyü hasarı verir ve 1 saniyeliğine yavaşlatma etkisi uygular.


    W Yeteneği: İleri!

    Azir'in çağırdığı Kumdan Asker, onun yerine yakındaki hedeflere saldırır. Azir'in normal saldırıları yerine geçen bu saldırılar, Kumdan Asker'in menzili dahilindeki hedeflere yapılabilir ve bir hat üzerindeki rakiplere büyü hasarı verir. İleri! ayrıca pasif olarak Azir'e ve Kumdan Askerlere saldırı hızı verir.


    E Yeteneği: Kayan Kumlar

    Azir kısa süreliğine kalkana bürünür ve Kumdan Askerlerinden birine doğru atılarak rakiplere hasar verir. Bir rakip şampiyonla çarpışırsa anında yeni bir Kumdan Asker hazırlar ve hareketine son verir.


    Ulti Yeteneği: İmparatorluk Muhafızları

    Azir'in çağırdığı askerler, yan yana dizilerek ileriye doğru atılır ve rakipleri geriye savurarak, onlara hasar verir.



    Azir'in Karşısında Güçlü Olan Şampiyonlar

    Aşağıdaki şampiyonlar Azir'in karşısında koridorda oldukça güçlüdür.

    • Fizz
    • Kassadin
    • Akali
    • Zed

    Azir'in Güçlü Olduğu Şampiyonlar

    • Qiyana
    • Xerath
    • Viktor
    • Ryze

    Azir Full Build, Almanız Gereken Eşyalar

    • Liandry'nin Matemi
    • Sihirbaz Pabuçları
    • Nashor'un Dişi
    • Zhonya'nın Kumsaati
    • Morellonomikon
    • Hiçlik Değneği

    Azir'e Alınması Gereken Sihirdar Büyüleri

    Sıçra ve Tutuştur


    Azir Rünleri

    League of Legends Azir Oynanış Rehberi


    Azir Nasıl Oynanır?

    Azir orta koridorda oynanabilen bir büyücüdür. Azir başlarken sadece W yeteneğinizi açabilirsiniz W yeteneğiniz koridorda askerlerinizi çıkartarak rakiplerinizi dürtebilir ve minyonlarınızı uzaktan rahatlıkla alabilirsiniz. Ancak W yeteneğiniz ile askerlerinizi iyi konumlandırmanız gerekir yoksa Azir sadece kendisi vurmaya başlar. İkinci seviyeye geldiğinizde Q yeteneğinizi açarak askerlerinizi artık istediğiniz bir konuma yönlendirip hasar verebilirsiniz. Azir'in tek hasar kaynağı normal saldırılarıdır bu yüzden saldırı hızı ve yetenek gücü karışık olan Nashor'un Dişini mutlaka almanız gerekmektedir.

    Azir'in bir diğer hayatta kalma aracı E yeteneğidir. E yeteneği sayesinde W yeteneğinizdeki askerleri konumlandırarak o konumdaki askere doğru gitmenizi ve kalkan almanızı sağlar bu yetenek sayesinde rakiplerin beklemediği sonuçlar ile arkalarına geçmeniz ve onları şaşırtmanız için idealdir. E yeteneği sadece rakibi kovalamak için değil kaçış mekaniği olarak ta kullanılabilir sonuç olarak kalkan sağlayabildiği için buda size suikastçılara karşı bir direnç gösterebilirsiniz.

    Azir koridoru itmek için sürekli W yeteneğinizle asker biriktirin tehlike anında Azir Q yeteneğini kulenizin altına konumlandırıp E yeteneği ile kaçabilirsiniz. Takım savaşlarında en önemli olan Ulti yeteneği düşmanları havaya doğru geriye savurup onları hiç beklenmedik bir şekilde Takım arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

    Azir Ultisi sayesinde takım savaşlarında önemli bir rol oynar Azir'i doğru konumlandırıp askerlerinizi bekletin daha sonra takım arkadaşlarınızı bekleyerek rakibin gelmesini bekleyebilirsiniz. Rakip takım bu sayede ne olduğu anlayamadan onu bir kısmını takımınızı yönlendirerek bir kısmını da savaşarak halledebilirsiniz. Azir eğer takım arkadaşlarınızla beraber bir kule aldıktan sonra kendi kulenizi Pasif Yeteneğiniz sayesinde dikebilir ve arayı rahatlıkla kapatabilirsiniz. Böylece rakiplerin size ulaşmasına engel olacak ve bu sayede takımınıza yardım ederek zafere ulaşabilirsiniz.


    Azir Şampiyonu ve Kostümleri

    • Klasik Azir
    • Galaktik Azir
    • Ölülerin Efendisi Azir
    • SKT T1 Azir
    • Savaş Ustası Azir
    • Ağaç Ata Azir



    Azir'in Hikayesi

    Ölümsüzlüğün eşiğine yaklaşmış gururlu bir adam olan Azir, çok eski zamanlarda Shurima'nın ölümlü bir imparatoruydu. Zaferlerin en büyüğünü yaşarken kibri yüzünden ihanete uğradı ve öldürüldü. Şimdiyse aradan geçen bin yılın ardından Yükseliş'e ermiş, muazzam bir güçten oluşan bir varlık olarak tekrar doğdu. Kumlara gömülmüş şehri tekrar ayağa kalkarken Azir, Shurima'yı eski görkemli günlerine döndürmenin peşinde.


    Azir Montaj Videosu



    İtemsatış'tan %18 indirimli RP satın almak için tıkla.


    Önceki Haber
    League of Legends Aurelion Sol Oynanış Rehberi

    League of Legends Aurelion Sol Oynanış Rehberi

    3 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Aurelion Sol Ne zaman Çıktı?23 Mart 2016 yılında oyuncuların beğenisine sunuldu.Aurelion Sol'ün yetenekleriPasif Yeteneği: Kâinatın MerkeziAurelion Sol'un çevresinde dönen yıldızlar, bir rakibe isabet ettiklerinde büyü hasarı verir.Q Yeteneği: Felaket YıldızıOrtaya çıkardığı ilerledikçe genişleyen disk, Aurelion Sol'dan fazla uzaklaştığında infilak eder ve rakiplerin hasar alarak sersemlemelerine neden olur.W Yeteneği: DönenceAurelion Sol yıldızlarını dış yörüngeye iterek hasar ve hızlarının art

    Sonraki Haber
    League of Legends Işık Muhafızı Etkinliği Neden Bu kadar Kötüydü?

    League of Legends Işık Muhafızı Etkinliği Neden Bu kadar Kötüydü?

    3 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Neden Bu Kadar Kötüydü?Topluluk tarafından oynanan bu etkinlik ciddi tepkiler aldı sebebi ise bildiğimiz League of Legends evreninde hiç beklenmedik bir neticede karakterlerin ve hikayenin birbiriyle uyumsuzluğu olması. Riot Games 2021 canlı yayın duyurusunda bu etkinliğin sonuna kadar hakkını vereceğini ve bütün seneyi bu etkinlikle geçireceklerine dair açıklama geldi.Karakterlerin Birbiriyle uyumsuzluğuHikayede adı geçen şampiyonlarımız bu etkinlikte hikayede anlatıldığı şekilde tasvir edilmiy

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim