League of Legends Aphelios Oynanış Rehberi

    League of Legends Aphelios Oynanış Rehberi

    Bu rehberimizde League of Legends oyunundaki Aphelios adlı şampiyonun detaylı oynanış rehberini paylaşacağız, detaylar aşağıda.


    Aphelios Ne Zaman Çıktı?

    Aphelios 11 Aralık 2019 tarihinde oyuncuların beğenisine sunuldu.




    Aphelios'un Yetenekleri

    Aphelios aynı anda iki silah kuşanılabilir birincil silah ve ikincil silah her silah normal saldırılar ve aktif yeteneklerle kullanılan sınırlı cephaneye sahiptir.

    Bir silahın cephanesi bittiği zaman sıradaki silaha geçilir ve mermisi biten silah sıranın sonuna gönderilir.

    League of Legends Aphelios Oynanış Rehberi

    Aphelios'un özel kullanıcı arayüzü o an ki kullandığı silahları cephaneyi ve sonraki silahı gösterir.

    Sıradaki silaha geçmek için W yeteneği kullanılır. Her zaman cephaneyi kontrol etmeniz gerekiyor. Böylece kombolarınızı daha iyi şekilde kullanabilirsiniz.


    League of Legends Aphelios Oynanış Rehberi

    Uzun Menzilli Tüfek Calibrum

    Uzun mesafeden dürtmek ve uzak tutmak için kullanabilirsiniz.

    Aktif: Hedefini işaretleyen bir beceri atışı yapar işaretlenen rakibi açığa çıkarır ve ikincil silahını en uzaktan ateş edebilir.

    Birden fazla rakip var ise tüm işaretleri tüketip rakiplere ilave hasar verir.


    League of Legends Aphelios Oynanış Rehberi

    Can Çalma Silahı Severum

    Her saldırısıyla can yeniler bu etki azami canın üstüne çıkıp kalkan sağlayabilir.

    Aktif: Hareket hızı takviyesi kazanarak yakındaki rakiplere hem birincil hem de ikincil silahla vurabilirsiniz.


    League of Legends Aphelios Oynanış Rehberi

    Yavaşlatan Silah Gravitum

    Her isabetle rakiplerinizi azalarak bir yavaşlatma direnci uygular.

    Aktif: İşaretlenen rakiplere hasar verir ve onları sabitler bu özellik ikincil silahı kullandırmaz.


    League of Legends Aphelios Oynanış Rehberi

    Alev Silahı İnfernum

    Bir alana hasar vererek rakipleri yakar her atış ilave hasar verir ve koni şeklindeki alana hasar verir. Saldırınız kritik vurursa alev dalgası genişler.

    Aktif: Yollanan büyük alev dalga tetikleyerek ikincil silahın alevden etkilenen tüm rakiplerine normal saldırı yapmasını sağlar.


    League of Legends Aphelios Oynanış Rehberi

    Bumerang Crescendum

    Bumerang gibi çalışan Crescendum bumerang geri gelmeden tekrar saldırılamıyor bu nedenle ne kadar yakınsanız o kadar hızlı bir saldırı yapmanızı sağlar.

    Kritik vuruşlar bumerangın daha hızlı dönmesini sağlar.

    İkincil silahınızken yetenek kullandıktan sonra minik bumeranglar biriktirir bunlar bumerangla otomatik saldırı yaparak ilave hasar verir.

    Aktif: ikincil silahınızla ateş eden bir taret koyar. Bu taret ayrıca saldırı hızı ve kritik vuruşlardan da yararlanır.


    League of Legends Aphelios Oynanış Rehberi

    Ulti Yeteneği: Ay Işığı Nöbeti

    Çarpma anında patlayan bir ay parçası gönderir ardından birincil silahının pasifinin gelişmiş halini uygular.





    Aphelios'un Karşısında Güçlü Olan Şampiyonlar

    Aşağıdaki şampiyonlar Aphelios'un karşısında koridorda oldukça güçlüdür.

    • Ziggs
    • Ashe
    • Miss Fortune
    • Varus

    Aphelios'un Güçlü Olduğu Şampiyonlar

    • Akshan
    • Lucian
    • Kalista
    • Samira

    Aphelios Full Build, Almanız Gereken Eşyalar

    • Ölümsüz Kalkanyay
    • Savaşçı Çizmeleri
    • Tahsildar
    • Ebedi Kılıç
    • Runaan'ın Kasırgası
    • Dominik Efendi'nin Hürmetleri

    Aphelios'a Alınması Gereken Sihirdar Büyüleri

    Sıçra ve Şifa.




    Aphelios Rünleri

    League of Legends Aphelios Oynanış Rehberi




    Aphelios Nasıl Oynanır?

    Aphelios alt koridorda oynanabilen bir nişancıdır. Aphelios ile oyuna başlayacağınız zaman herhangi bir yetenek açarak başlayamazsınız Aphelios'un sadece nitelik yükseltmesi ile başlarsınız ve bunlardan bir tanesini yükseltmeniz gerekir bunlar Saldırı gücü, Saldırı hızı ve Zırh deşme. 2. seviyeyi açtıktan sonra artık Q yeteneğiniz bu süreçte aktif olacaktır ilk başta Severum ve Calibrum ile başlayacağınız için minyonları uzaktan alarak ve rakibinizi dürterek başlayabilirsiniz.

    Eğer canınız azaldığında ve zor durumdaysanız Severum silahına geçerek can çalıp kendinizi yenileyebilirsiniz bu süreçte. Severum aynı zamanda rakibinizi çok iyi bir yakalama aracıdır gelen hareket hızı takviyesi sayesinde rakiplerinize ulaşabilirsiniz.

    Eğer Severum ya da Calibrum'un cephanesi biterse Gravitum silahına geçiş yapılıyor. Gravitum erken oyunda rakiplerinizi yavaşlatmak ve yerlerine sabitlemek için çok iyi bir araçtır burada ilk bitirmeniz gereken silah Severum olduğu için Calibrum ve Gravitum şeklinde devam edilir. Calibrum'un Q yeteneği sayesinde rakiplerinizi işaretledikten sonra Gravitum ateşlenecektir ve bu sayede uzakta ki bir rakibi yerine sabitleyebilirsiniz.

    Eğer Calibrum'un cephanesi biterse Infernum'a geçiş yapabilirsiniz. Infernum minyonları ve rakibi dürtmek için en önemli silahlarından bir tanesidir gelen alev dalgası sayesinde arkaya saklanan rakipleri kolaylıkla ateş açabilirsiniz. Bu süreçte Infernum ve Gravitum kombosu yaparak birden çok rakibi yerlerine sabitleyebilirsiniz.

    Gravitum ve Infernum'u erken aşamada cephanesini bitirmeniz gerekli bunun ardından Aphelios'un en önemli hasar aracı Bumerang Crescendum'a geçiş yapabilirsiniz. Eğer Aphelios bu iki silahı aynı anda cephanesini bitirirse Severum ve Crescendum silahları aynı anda gelir. Severum ve Crescendum kombosu çok önemli Severum gelen hızlı saldırılar sayesinde Crescendum'un bumeranglarını biriktirdikten sonra rakiplerinizi anında def edebilirsiniz.

    Crescendum'dan gelen hızlı saldırılar rakiplerinizi etkisiz hale getirmenizi sağlayacaktır bunun için rakiplerinizi kite yapmaya zorlamanızdır. Aphelios tüm bunları daha kolay hale getirmesi için Ulti yeteneği sayesinde silahlarınızın pasifini daha güçlü hale getirmesidir mutlaka takım savaşlarında önden Ultinizi rakiplere ateşleyerek başlamanız gerekiyor. Aphelios'un her sırasını bu şekilde uygulayaraktan farklı kombolar ile rakiplerinizin kafasını karıştırabilir ve anında gelen hasarlar sayesinde takım arkadaşlarınıza destek olup zafere ulaşabilirsiniz.




    Aphelios Şampiyonu ve Kostümleri

    • Klasik Aphelios
    • Gecenin Silahı Aphelios
    • Ay Canavarı Aphelios


    Aphelios'un Hikayesi

    Ellerinde silahlarıyla ay ışığının gölgelerinden beliren Aphelios, inancına düşman olanları kasvetli bir sessizlik içinde ortadan kaldırır. Kendisini sadece keskin nişancılığı ve silahlarının sesiyle ifade eder. Onu dilsiz kılan bir zehirden güç almasına rağmen, kız kardeşi Alune uzaklardaki bir tapınaktan ona yol gösterir ve ellerinde ay taşından yapılma pek çok silahın ortaya çıkmasını sağlar. Ay gökte olduğu sürece Aphelios yalnız kalmayacak.




    Aphelios Montaj Videosu


    İtemsatıştan %18 indirimli RP almak için tıklayın


    Önceki Haber
    League of Legends Anivia Oynanış Rehberi

    League of Legends Anivia Oynanış Rehberi

    3 yıl önce 7 dk okuma süresi

    Anivia Ne zaman ÇıktıLeague of Legends'in ilk 40 şampiyonu olması nedeniyle 2009'da çıkış yaptı.Anivia'nın YetenekleriPasif: Yeniden DoğuşAnivia ölümcül hasar aldığında yumurtaya dönüşür ve tam canla yeniden doğar.Q Yeteneği: Buz KütlesiAnivia kanatlarını kavuşturarak, rakiplerine doğru ilerleyen, yoluna çıkan herkesin donmasına ve hasar görmesine neden olan bir buz kütlesi ortaya çıkarır. Buz kütlesi patladığında belli bir alana orta derecede hasar vererek bölgedeki herkesi sersemletir.W Yetene

    Sonraki Haber
    LoL 11.15 Meta Şampiyonları Tier List

    LoL 11.15 Meta Şampiyonları Tier List

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    LoL 11.15 Meta şampiyonları listesiYeni şampiyon Akshan'ın da oyuna eklenmesiyle birlikte herkes bu şampiyonu öğrenmeye çalışıyor. Alan kapatabilen başarılı bir nişancı olan Akshan şuan için tüm koridorlarda oynanabiliyor. Tahm Kench yapılan değişikliklerle birlikte metanın gözdesi olmayı başardı. Ayrıca alt koridorda Ziggs oynanmaya başladı ve yanında Leona ile birlikte inanılmaz bir şekilde kule baskısı oluşturabiliyor.Üst koridor (Top Lane) God Tier ListTahm KenchİreliaCamilleOrnnKledDr. Mund

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim