Yeni Skyrim Oyunu Uzayda Geçecek: STARFİELD

    Yeni Skyrim Oyunu Uzayda Geçecek: STARFİELD

    Xbox ve Bethesda, beraber düzenledikleri etkinlikte, bir ihtimal de E3 2021’in en iyi sunumunu yapmış oldu. Her ne kadar oldukça beklediğimiz The Elder Scrolls VI’dan bir haber göremesek de yeniden uzun süredir beklenen Starfield’ın yeni fragmanı ve birtakım detayları paylaşıldı. Bu içeriğimizde Bethesda’nın yeni rol yapma oyunu Starfield ile alakalı bütün bilinenleri bir araya getiriyoruz.

    Starfield’dan yeni rol yapma oyunu olarak bahsediyoruz, ama oyunun ortaya çıkışı 2018 yılına ve hatta daha öncesine kadar dayanıyor. ilk başlarda 2018 yılında, The Elder Scrolls VI ile beraber tanıtılan Starfield, Bethesda’nın sır benzer biçimde gizlediği bir oyundu. Tıpkı oldukça sevilen Skyrim benzer biçimde bir aleni dünya rol yapma oyunu olacak olan Starfield, yeni fragmanıyla bizleri fazlaca heyecanlandırmayı başardı.

    Bethesda’nın uzun devam eden Fallout ve The Elder Scrolls serilerinin peşinden çıkaracağı ilk oyun olan Starfield, ancak bu sebepten bile oyun ile alakalı daha çok şey görme isteğimizi körüklüyor. Bu içeriğimizde Starfield iyi mi bir oyun olacak? sorusu başta olmak suretiyle daha birçok suali ortaya çıkan bilgilerle yanıtlamaya çalışıyoruz.


    2018 senesinde oldukca kısa bir sinematik fragmanla duyurulan Starfield, birçok oyuncunun merakla beklediği bir yapım. Starfield’ın yeni nesil bir oyun olmasının yanı sıra Bethesda’nın Fallout ve The Elder Scrolls serisi dışında 25 yılı aşkın bir sürenin arkasından çıkaracağı ilk özgün kainat ve oyun olacak. Bu evrende, Constellation adlı hayatta kalmış son feza kâşiflerinin arasına katılıyor olacağız.


    Starfield’ın hikâyesi ne yazık ki hâlâ tam bir kapalı kutu. Neyse ki son gösterilen fragman ile bu kutunun kenarından köşesinden birtakım şeyler yakalamayı başardık. Starfield günümüzden ortalama olarak 300 sene sonrasında geçecek ve bizler oyuncular olarak Constellation adlı bir organizasyona dâhil olacağız. Constellation ise günümüzdeki NASA’ya benzetilebilir. Bunun yanı sıra Constellation birçok değişik feza kaşifini bir araya getiren bir kuruluş olacak. Tabii bu organizasyon içinde vazife alan muayyen bir ana karakteri oynamayacağız.


    Starfield, tıpkı Skyrim ve öteki The Elder Scrolls oyunları şeklinde oldukça fazla özelleştirmeye izin verecek. Bu sayede bizlere verilen Starfield evreni içinde kendimize özgü karakterimizi yaratıp, dilediğimiz biçimde hikâyeyi şekillendirebileceğiz. Ayrıca oyunda dâhil olabileceğimiz tek öbek Constellation olmayacak. Oyun içinde ilerledikçe birçok değişik gruba dâhil olup kendi istediğimiz biçimde oyunda ilerleyebileceğiz. Bu nedenle tıpkı Skyrim’de olduğu şeklinde yüzlerle saat Starfield’ın başlangıcında oturmaya şimdiden hazır olmamız gerekiyor, şu sebeple Bethesda’nın başındaki isim Todd Howard’ın da söylediği şeklinde Starfield bugüne dek yapılma en büyük feza konulu rol yapma oyunu olacak.


    Fragmanda gözüken bir diyagramda feza kâşiflerinin ne olduklarını bilmedikleri bir yapıyı keşfettiklerini görüyoruz. Fragman üstünde araştırma meydana getiren birçok şahıs bu çizimlerde yer edinen yapının antik uzaylı teknolojisi bulunduğunu düşünüyor. Yani bu da demek oluyor ki Starfield rollendirirken esrarlı antik uzaylı teknolojilerini de keşfedebileceğiz. Hatta fragmanda, kamera bu antik uzaylı yapısını yayınlayan çizimlerin tam üzerindeyken anlatıcı; bulduğumuz birtakım şeylerin, her şeyin kilidini açacak anahtar olabileceğini söylüyor. Bu nedenle antik uzaylıların oyundaki hedefimiz ve ana hikâye ile çok bağlantılı bulunduğunu düşünebiliriz.


    Starfield, Xbox hususi oyunu olarak Skyrim’in 11.11.11 tarihindeki çıkışının tam 10 sene arkasından 11.11.22 tarihinde Xbox Series S/X ve PC’de çıkış yapacak. Aynı zamanda Starfield ilk çıkış yapmış olduğu günden itibaren Xbox Games Pass üstünden de oynanabilecek. Todd Howard’ın söylediğine nazaran stüdyo, çıkış tarihinden epey bir emin. Yani fazlaca büyük bir aksilik eğer olmazsa 11 Kasım 2022 tarihinde Starfield’a kavuşmuş olacağız. Sizler Starfield ile alakalı neler düşünüyorsunuz?


    Önceki Haber
    PS5 Özel Yapımı Olarak Tanıtılan Oyunu Abandoned

    PS5 Özel Yapımı Olarak Tanıtılan Oyunu Abandoned

    3 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Oyun yapımcısı Blue Box Game Studio, bu senenin başlarında Abandoned isminde yeni yapımını duyurmuştu. Açık dünya ölüm kalım oyunu olacak Abandoned’ın bir PlayStation 5 hususi oyunu olacağı söylenmişti. Ancak yeni bir habere nazaran oyun bununla sınırı olan kalmayacak. Yapımcı firmanın Twitter açıklamasına nazaran oyun, PC için de çıkarılacak. Blue Box’ın bir PS5’e haiz olmayan Twitter kullanıcısına verdiği cevaba nazaran, “PC toplumu şenlenecek.”Oyun Blue Box Game Studio tarafınca ilk duyuruldu

    Sonraki Haber
    İddialara Göre Yeni Silent Hill Oyunu Gelebilir

    İddialara Göre Yeni Silent Hill Oyunu Gelebilir

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Korku oyunu denince akla gelen ilk serilerden önde gelen ve 1999'dan bugüne pek oldukca oyunuyla oyun severlerin beğenisini kazanmayı başarmış bir seri var; Silent Hill. Ancak bu başarıya ulaşmış seri bir süredir yeni oyun söylentileriyle çalkalansa da serinin geliştiricisi Konami bu mevzuda epey sessizdi.Özellikle geçtiğimiz yıl yoğun olarak karşılaştığımız 'Konami PS5'e hususi bir Silent Hill ile gelecek' iddialarına yönelik hemen hemen bir doğrulama veya resmi bir haber gelmese de serinin sev

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim