PUBG'ye Gelen Büyük Güncellemeyle Oyunda Neler Değişti?

    PUBG'ye Gelen Büyük Güncellemeyle Oyunda Neler Değişti?

    Dünyanın en oldukca oynanan Battle Royale oyunlarından biri PlayerUnknown's Battlegrounds, geçtiğimiz hafta yeni bir güncelleme aldı. Gelen güncellemeyi gelin beraber inceleyelim.

    PlayerUnknown’s Battlegrounds, günümüzün en fazlaca oynanan Battle Royale oyunlarından biri. Oyuna gelen en büyük güncelleme 12.1, hali hazırda sevilen oyunu çok değiştirdi ve iyileştirdi. Yeni güncelleme görsel bir iyileştirmenin yanı sıra oyunu tamamen değiştirecek yeni modlar ve araçlar da içeriyor.


    Rekabetçi oyunlarda meydana getirilen güncellemeler, oyuncuların takip etmesi ihtiyaç duyulan bir set kuralı da içeriyor. PUBG’nin Sezon 12 güncellemesi de oyun ile alakalı bir takım sahne arkası değişikliğini işaret ediyor. Bu değişikliklerin en önemlilerinden biri de oyundaki saygınlık sistemine meydana getirilen düzenleme. Oyunda hile yapmış olduğu onaylanmış oyuncular kalıcı olarak cezalandırılmaya devam ederken, yanlışlıkla raporlanmış oyuncular hile bitirdikleri onaylanmadan cezalandırılmıyorlar. Ayrıca oyunda artık takım davetleri, öteki oyuncuların profilini görüntüleme olanağı sunuyor. Çok da lüzumlu bir ekleme olmayan lobide futbol oynama özelliği de 12.1 güncellemesi ile oyuna eklendi.


    Miramar her zamankinden daha güzel

    PUBG'ye Gelen Büyük Güncellemeyle Oyunda Neler Değişti?


    PUBG’nin yeni güncellemesindeki odak noktası, oyunun Aralık 2017’de gösterilen ikinci haritası olan Miramar. Yeni güncelleme Miramar’ı epey bir etkiliyor. 12.1 güncellemesi ancak aydınlatma, doku ve model ayrıntılarını iyileştirme ile kalmıyor, ek olarak oynanış için de birtakım yenilikler getiriyor. 


    Arazi ve nebat örtüsünde görsel iyileştirmeler, daha iyi çatışmalar için daha dağınık ve daha bariz uçurumlarla, PUBG oyuncularına Miramar haritasının yeni ve geliştirilmiş sürümünü sunuyor.


    Daha iyi botlar

    PUBG'ye Gelen Büyük Güncellemeyle Oyunda Neler Değişti?


    PUBG’nin yeni güncellemesi Erangel, Miramar, Sanhok ve Vikendi’deki botları daha iyi hale getiriyor. Oyundaki botlar artık belli yerlerde spawn olmayacak; uçaktan atlayacaklar. Botlara gelen bu iyileştirme ile rekabetçi modda oynamak istemeyen oyuncular daha zorlayıcı düşmanlarla savaşabilecekler. 


    Her ne kadar botlar oyuna sürüldükten sonrasında el bombaları ve siper almalarla alakalı ek etkileşimler oyuna eklense de, 12.1 güncellemesi ile botlar artık öteki oyunculara benzer hareketlerde bulunacak suni zekaya haiz oldular. Yapay zekası yükseltilmiş botlar Erangel, Miramar, Sanhok ve Vikendi haritalarında düzgüsel maçlarda karşımıza çıkabilecekler.


    Çok sınırlı bir süre için yarış modu

    PUBG'ye Gelen Büyük Güncellemeyle Oyunda Neler Değişti?


    PUBG gün geçtikte ölüm maçı, rekabetçi şeklinde yeni modlarını oyuna eklemeye devam ediyor. Battle Royale bir oyuna gore hali hazırda birçok modu olan oyuna yeni güncelleme ile fazlaca kısa bir süreliğine yarış modu da geldi. Yeni moddaki yarışlar, Miramar’da yer edinen iki parkurda gerçekleşiyor. Yarış modunda oyuncular muhtelif silahlar ve hızlandırıcılar alıp turun nihayetinde birinci olmaya çalışıyorlar. Yarış modu şu anda kullanılabilir olmasa da sezonun ilerleyen zamanlarında yeniden döneceği söylentiler arasında. Böylesine başarıya ulaşmış hazırlanmış bir modun oyunda ancak 3 gün bulunması üzücü olurdu.


    Miramar’ın ruhunu en iyi yansıtan özelleştirmeler

    PUBG'ye Gelen Büyük Güncellemeyle Oyunda Neler Değişti?


    Yeni güncelleme, oyunda özelleştirmeye dair birçok şey getirdi. Bunlardan biri de El Solitario eşyaları. 1 Haziran ve 31 Aralık tarihleri arasında satışta kalacak bu eşyalar iki farklı set ile geliyor.


    El Solitario Motorcu Seti, El Solitario Yılan Kafası - Kask (Seviye 1), El Solitario Motorcu Takımı, El Solitario Motorcu Eldivenleri ve El Solitario Motorcu Çizmesi eşyalarını kapsıyor. El Solitario Kurt Seti ise El Solitario Kurt - Kask (Seviye 1), El Solitario Kurt Tulum, El Solitario Kurt Eldivenleri, El Solitario Motorcu Botu eşyalarını kapsıyor. Oyuna tüm bunlara uyacak bir motor özelleştirmesi de geliyor. Oyuna gelen yeni setler, yenilenmiş Miramar'ın ruhunu oyuncuya hissettiriyor. Oyuna yeni güncelleme ile eklenen bu setler adeta Mad Max filmini anımsatıyor.


    Yama Notları

    Yeni güncelleme yeni sezonu ve özelleştirmeleri getirmekle kalmıyor, aynı zamanda oyunun performans ve oynanışı konusunda da oyuna yenilikler katıyor. Gelin bütün bu yeniliklere birlikte göz atalım.


    Miramar harita güncellemesi

    PUBG'ye Gelen Büyük Güncellemeyle Oyunda Neler Değişti?


    Miramar, Aralık 2017'de PUBG sürüm 1.0 ile piyasaya sürüldü ve en popüler PUBG haritalarından biridir. Bunun yayınlanacak ikinci harita olması da çok fazla güncellemeye ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Yeni güncelleme ile oyun geliştiricileri, özellikle aydınlatılmış alan olmak üzere tüm haritanın genel görsel kalitesini iyileştirmeye ve ayrıca oyuncunun oyun deneyimini iyileştirmek için oyuncunun çevre ile etkileşimini iyileştirmeye odaklanıyor. harita açık Sahil şeridindeki nesne karmaşası ve ses sorunu çözüldü.


    Oyuncuların kolayca tırmanamayacakları alanları net bir şekilde gösteren oldukça sağlam bir harita olan Miramar'a uçurumlar da eklendi. Bu nedenle, bir düşmanla savaşırken, tam olarak nereye kaçtığınızı veya saklandığınızı daha kolay görebilirsiniz. Yeşillikler ve ağaçlar iyileştikçe, artık ateş ettikten sonra konumunuzu göstermeyecek ve sık sık çimleri düşmanla karıştıracaksınız.


    Bir haritada ışıklandırma değişikliklerinin en önemli amaçlarından biri, haritanın atmosferini ve renk paletini diğer haritalardan ayırt etmeye yardımcı olmak için haritayı daha sıcak, daha kuru ve daha kuru hissettirmektir. Yeni yenilikler sayesinde oyuncular Miramar haritasında oyun oynarken kendilerini çölde gibi hissedecekler. Uzun menzilli savaşlarda göz yorgunluğunu önlemek için düşük kontrastlı yumuşak bir görüntü oluşturmak için tasarlanmıştır.


    Diğer haritalarda karşılaştığımız hava durumu türleri 12.1 güncellemesi ile Miramar'a da geldi. Harita üzerinde güneşli, gün batımı, gün doğumu, bulutlu, günün saati gibi hava koşulları yer alır.Gün doğumu ve gün batımının şekli de zaman kavramını belirler. Yeşillik ve ağaçlar gibi haritadaki binalar ve nesneler de iyileştirildi. Haritadaki dağınıklık, özellikle bina girişinin yakınında hareket kolaylığını artırmak için azaltıldı.


    Yeni Silah - Lynx AMR

    PUBG'ye Gelen Büyük Güncellemeyle Oyunda Neler Değişti?


    Oyunun piyasaya sürülmesinden bu yana PUBG, 9 farklı kategoride birçok silah sunuyor.12.1 güncellemesi bu popüler oyuna yeni bir silah kategorisi getirdi: AMR. Lynx AMR yarı otomatik bir ganimet silahıdır PUBG'de oyuncuları ve araçları yok etmenin yanı sıra askeri teçhizata ve zırha da zarar verebilir. Lynx, oyuna yeni bir antimadde tüfeği kategorisi olarak katılıyor ve PUBG'nin ilk 50 kalibrelik silahı. Oyundaki araçlara güçlü bir tepki olarak oyuna eklenen Lynx, oyundaki en iyi araçsavar tüfeğidir. Bu silah oyun içinde BRDM'yi patlatma ve hatta içindekileri öldürme özelliğine sahiptir.Motosiklet gibi zayıf araçları tek atışta, sıradan araçların çoğunu iki veya üç atışla imha edebilir.


    Oyundaki birçok silahın yapamayacağı yeteneklere sahip bu silah, şimdilik sadece normal modda Miramar haritasında bulunabiliyor. Gelecekteki bir güncellemede ise Lynx, özel maçlar ve antrenman moduna da eklenecek.


    Quad ve Roadster araçları

    PUBG'ye Gelen Büyük Güncellemeyle Oyunda Neler Değişti?


    Quad, dört tane düşük basınçlı lastiği ve operatörün üstüne oturtmak suretiyle tasarlanmış bir arazi aracı. Yarış seçimi bir ATV'den sonrasında modellenen Quad, 2 benlik bir vasıta. Sağlık düzen 750 olan aracın en çok hızı 110 km/s. Sadece Miramar’da karşınıza çıkabilecek bu vasıta Lynx benzer biçimde gelecek güncellemeler ile hususi maçlar ve antrenman moduna da eklenecek.


    12.1 güncellemesine müsait bir temada olan Roadster da oyuna eklendi. Oyuna gelen güncelleme ile iki ve üç benlik de dahil olmak suretiyle bütün motosikletlerin muayyen bir yüzdesi Roadster olarak bulunacak.


    İtibar Sistemi Değişiklikleri

    Oyuncu raporları sebebiyle saygınlık puanlarının düşmesini önlemek için oyunun saygınlık sisteminde ek değişimler de yapıldı. Öncesinde potansiyel hileci olarak görülen oyuncuların geçici yasakları varken şu anda bu şekilde bir tatbik geçerli değil. Ancak hile yapmış olduğu tespit edilip onaylanan oyuncular oyundan kalıcı olarak yasaklanmaya devam ediyorlar.


    Performans geliştirmeleri

    PUBG'ye Gelen Büyük Güncellemeyle Oyunda Neler Değişti?


    Bütün bu özelleştirmeler ve iyileştirmelerin yanı sıra PUBG’nin performansında da oynamalar yapıldı. CPU verimliliğini artırmak, FPS ve takılma durumlarını azaltmak için meydana getirilen iyileştirmelerin yanı sıra, genel sunucunun işlemci yükü de optimize edildi. Böylece oyuncular tüm bu yeniliklere ve özelleştirmelere karşın oldukca daha akıcı bir oyun oynayabilecekler.


    PUBG’nin en büyük güncellemelerinden önde gelen 12.1 için şimdilik söyleceklerimiz bu kadar.





    Önceki Haber
    PUBG: New State'ten bir rekor daha: Ön kayıtlar 17 milyonu geçti

    PUBG: New State'ten bir rekor daha: Ön kayıtlar 17 milyonu geçti

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Yayıncılığını ve geliştiriciliğini özgün battle royale PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS'un yapımcıları KRAFTON Inc'in yapmış olduğu yeni PUBG oyunu PUBG: New State'in erken kayıt sayısı güncellendi.Krafton geçtiğimiz saatlerde merakla beklenen PUBG: New State'in ön kayıt sayılarını paylaştı. Bildiğiniz benzer biçimde geçtiğimiz günlerde iki günlük bir alfa testi düzenlenmişti ve üstün dereceli testin bitmesinin peşinden geldi. Açıklamaya nazaran oyuna yalnızca Android cihazlar için kayıt yaptıran ş

    Sonraki Haber
    GeForce NOW Kütüphanesine 10 Yeni Oyun Daha Geliyor

    GeForce NOW Kütüphanesine 10 Yeni Oyun Daha Geliyor

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Her hafta Perşembe günü yeni GeForce NOW oyunları listesiyle karşımıza çıkan NVIDIA, 17 Haziran 2021 tarihinde bulut oyun servisine eklenecek olan yeni oyunları duyurdu. Bu doğrultuda 17 Haziran Perşembe GeForce NOW oyunları listesini paylaşan firma, hem de yakın gelecekte servise eklenecek yeni oyunların da müjdesini verdi.Şirket tarafınca meydana getirilen açıklamaya bakılırsa Square Enix’in 26 Ekim tarihinde Steam üstünde satışa sunulacak olan Marvel’s Guardians of the Galaxy oyunu, çıkış yap

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim