İçinde Türklerden Bir Şeylerin Bulunduğu 8 Oyun

    İçinde Türklerden Bir Şeylerin Bulunduğu 8 Oyun

    Tüm dünyanın başına kitlenerek oynadığı popüler oyunların bazılarında ülkemizden de birtakım şeyler görüyoruz.

    Ülke olarak yeni bir film yada oyun çıktığında içinde kendimizden bir şeyler aramak benzer biçimde bir huyumuz var. Eğer bir içerikte Türklerle alakalı bir şey görürsek o film yada oyunu daha çok sevebilir yada aynı miktarda nefret edebiliriz. Geçtiğimiz ay sizlere yabancı film ve dizilerde Türkiye'den bir şeylerin olduğu birtakım sahneleri listelemiştik. Bu içeriğimiz sizlerden de oldukça sayıda beğeni aldı. Bunun üstüne sizlere tekrar bizden bir şeylerin bulunmuş olduğu oyunları listeleyeceğiz.


    Listemizde yer edinen oyunlarda ülkemizden bir şeyleri hikayenin yada işleyişin minimum bir noktasında görüyoruz. Ayrıca unutmadan söyleyelim; Türklerin içinde bulunmuş olduğu sayısız strateji oyunu bulunuyor, sadece onları bu listeye fazla almamaya çalıştık. Sadece oldukça popüler olanları ve hikayeye tesiri olanlara yer verdik. Lafı artık daha çok uzatmadan listemize başlayalım:


    Türklerin içerisinde yer aldığı oyunlar:

    • Age of Empires 3 
    • Assassin's Creed: Revelations
    • Battlefield 1
    • Uncharted 2
    • Driv3r
    • Dying Light
    • Call of Duty: Black Ops Cold War
    • Total War: Attila


    Age of Empires 3 

    İçinde Türklerden Bir Şeylerin Bulunduğu 8 Oyun

    Dünyanın en meşhur strateji oyunlarından önde gelen Age of Empires III, 16. yy ile 19. yy tarihleri arasındaki kolonileşme dönemini simüle etmenizi elde eden bir oyun. Oyunda yer edinen medeniyetler içinde ise Osmanlı İmparatorluğu da bulunuyor. Oyunun öykü örgüsünde de yer edinen Osmanlı İmparatorluğu, AOE 3'ün en kuvvetli medeniyetleri içinde yer alıyor.


    Assassin's Creed: Revelations

    İçinde Türklerden Bir Şeylerin Bulunduğu 8 Oyun

    Ülkemizin arasında yer almış olduğu oyunların genel hatlarıyla hep strateji oyunları bulunduğunu görüyoruz, sadece Ubisoft'un meşhur oyun serisinin 4. oyunu olan AC: Revelations, İstanbul ve Kapadokya'da geçmesiyle bizleri mest etmişti. 


    Elbette Kapadokya'ya deniz kanalıyla gitmek şeklinde ilginç vakalar da bulunuyordu, sadece ilk defa İstanbul'u bu kadar ayrıntılı bir halde bir oyunda görmüştük. Üstelik oyunda Kanuni Sultan Süleyman şeklinde adlar yer alıyordu ve AC serisinin en meşhur karakteri Ezio'nun final öyküsünü anlatıyordu.


    Battlefield 1

    İçinde Türklerden Bir Şeylerin Bulunduğu 8 Oyun

    Battlefield'in 1. Dünya Savaşı'nda geçen oyununda Çanakkale Savaşı'nı da görmüştük. Türkçe altyazı seçeneğiyle çıkan oyunun öykü modu haricinde multiplayer olarak da Gelibolu haritası yer alıyordu. O döneme kadar çıkan bütün oyunlar içinde Türkiye haritasının da yer almış olduğu bir ihtimal de en sağlam grafiklere ve prodüksiyona haiz oyun olan BF1, rakiplerine karşı büyük başarılar elde edip oldukça müspet eleştiriler almıştı.


    Uncharted 2

    İçinde Türklerden Bir Şeylerin Bulunduğu 8 Oyun

    Çıktığı yılın en iyi oyunlarından biri olarak görülen Uncharted 2, her ne kadar İstnabul modellemesiyle pek beğenilmemiş olsa da hikayesinin bir kısmını İstanbul'a taşıyan oyunlar içinde yer alıyor.


    Driv3r

    İçinde Türklerden Bir Şeylerin Bulunduğu 8 Oyun

    Nice, Miami ve İstanbul'da geçen kült oyun Driv3r, öykü olarak en çokca bizlerden bir şeyler barındıran oyunlar içinde yer alıyor. Çıktığı dönemde GTA serisi ile karşılaştırılan Driv3r, mekaniksel sıkıntıları, başarısız suni zekası şeklinde nedenlerle zaman içinde hafızalarımızdan çıktı.


    Dying Light

    İçinde Türklerden Bir Şeylerin Bulunduğu 8 Oyun

    2015'te çıkış meydana getiren zombi - parkur aksiyon oyunu Dying Light, Harran isminde düşsel bir şehirde geçiyor. Oyunun geliştiricisi Binkoswki'nin daha ilkin yapmış olduğu açıklamaya gore oyundaki düşsel kent Harran, İstanbul'dan esinlenilmişti. Ayrıca oyunda pek oldukça Türk karakter de yer alıyordu.


    Call of Duty: Black Ops Cold War

    İçinde Türklerden Bir Şeylerin Bulunduğu 8 Oyun

    Call of Duty'nin son oyunu Black Ops Cold War'da Trabzon havalimanında geçen bir sahne yer alıyor. Aksiyonun reel anlamda altına vurduğumuz bu sahne, oyunun standardını de gözler önüne seriyordu.


    Total War: Attila

    İçinde Türklerden Bir Şeylerin Bulunduğu 8 Oyun

    Bu oyun aslına bakarsak tam olarak bizim ülkemizde geçmiyor, sadece dünyaca meşhur Türk hükümdarını bizlerle buluşturuyor. Bu sebeple de bu listede yer almayı bence hak ediyor. Dünyanın görmüş olduğu en büyük liderlerden biri düşünülen Türk hükümdar Attila'nın isim babası olduğu Total War: Attila, strateji oyunları içinde direkt bir Türk hükümdarı ön plana çıkarmasıyla büyük ses getirmişti.


    Oyunlarda Türkiye'den sahnelerin yer almış olduğu içeriğimizin burada sonuna geldik. Peki sizlerin "Türkiye'den bir şeyler de gördük" dediğiniz oyunlar var mıdır? Düşüncelerinizi ve önerilerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.




    Önceki Haber
    Battlefield 2042 Tanıtıldı

    Battlefield 2042 Tanıtıldı

    3 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Uzun Zamandır Beklenen OyunOyun severler olarak Battlefield serisinin hepimizin kalbinde mühim bir yere haiz bulunduğunu inkar edemeyiz. Özellikle Battlefield 3 ile dönemine damga vuran DICE ve EA, çağdaş cenk dünyasını Battlefield 4 ve Hardline’da da aktarmaya devam etmişti. Fakat serinin bir sonraki oyunları Battlefield 1 ve Battlefield V’te çağdaş dünyaya veda etmiştik.İşte bugün, çağdaş dünyaya tekrar döndüğümüz bir Battlefield oyunu tanıtıldı. Anlık olarak on binlerce oyuncu tarafınca takip

    Sonraki Haber
    Steam, Sanal Gerçeklik Oyununu Ücretsiz Yaptı

    Steam, Sanal Gerçeklik Oyununu Ücretsiz Yaptı

    3 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, parasız oyun kampanyalarına bir yenisini daha ekledi. Bu defa düzgüsel koşullarda 32 TL'ye satın alınabilen "Museum of Other Realities" adlı bir oyunu parasız hale getiren platform yöneticileri, bu kampanyanın 21 Haziran'a kadar devam edeceğini söylüyorlar. Peki Museum of Other Realities, iyi mi bir oyunlaşabilirsiniz.Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, parasız oyun kampanyalarına bir yenisini daha ekledi. Bu kere düzgüsel koşul

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim