Facebook, Crayta'yı Satın Aldı

    Facebook, Crayta'yı Satın Aldı

    Facebook son dönemde fazlaca sayıda sanal gerçeklik stüdyosunu satın almasıyla dikkat çekmişti. Platformdan bugün meydana getirilen açıklamada, Roblox benzeri bir oyun geliştirme platformu olan Crayta'nın artık Facebook bünyesinde yer almış olduğu açıklandı.

    Facebook Crayta'yı Neden Satın Aldı?

    Son dönemde sanal gerçeklik benzer biçimde alanlar büyük yatırım alıyor. Bu alanda yer edinen minik stüdyoları birer ikişer bünyesine katan Facebook, bugün daha büyük planları bulunduğunu yayınlayan bir ilan yaptı. Crayta isimli oyun geliştirme platformunun geliştiricisi olan Unit 2 Games'in Facebook tarafınca satın alındığı duyuruldu.


    Crayta, dengi öteki platformlar benzer biçimde Unreal Engine üstüne inşa edilmiş olan bir platform. Sahip olduğu rahat arayüz, keşfetme ve toplum benzer biçimde özellikleriyle dikkat çeken Crayta, sürem bileti benzer biçimde oyunlardan para kazanmayı sağlayacak niş sistemlere de sahip.

    Facebook, Crayta'yı Satın Aldı

    Crayta platformu, geçtiğimiz senenin temmuz ayında kullanıma açılmıştı. Platformun kullanıcı sayısı, Google'ın bulut gösterim platformu Stadia'dan başka bir sistem kullananlara aleni olmaması sebebiyle kısıtlı kalmıştı. Yine de Crayta'nın mart ayında Epic Games Store'da kullanıcılara açıldığını hatırlatalım.

    Bulut oyun ortamına müsait olarak fazlaca hafifçe içeriklere yönelik olarak tasarlanan platformda geliştirilen oyunlar, öteki oyuncularla kurulan linkler ile paylaşılabiliyordu. Facebook, platformun haiz olduğu bu özelliği kendi oyun ortamı için kullanmaya hazırlanıyor olabilir.


    Anlaşmanın ardından, daha ilkin Unit 2 Games bünyesinde yer edinen tüm çalışanların da Facebook bünyesine geçtikleri açıklandı. Öte taraftan her iki platformdan da anlaşmanın maddi şartları mevzusunda bir izahat gelmedi.

    Bulut oyun pazarı gittikçe kalabalıklaşırken bu gelişimin aslen Facebook için bir ilk olmadığını da hatırlatmak gerekiyor. Medya platformunun ilk dönemlerinde de üçüncü parti olarak geliştirilen flash tabanlı oyunlar, Facebook'un popülerliğine büyük katkıda bulunmuştu.


    Önceki Haber
    Assassin’s Creed Valhalla Siege of Paris DLC'si Geliyor

    Assassin’s Creed Valhalla Siege of Paris DLC'si Geliyor

    3 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Ubisoft, 2020 çıkışlı Assassin’s Creed Valhalla oyunu için yol haritasını açıkladığında, oyuna 2 ek paket ve bir bonus vazife ekleneceğini duyurmuştu. Beowulf’un Efsanesi (Legend of Beowulf) isminde bonus görevin sadece “Season Pass” alan oyunculara hususi olacağı da duyurulmuştu.İlk ek paket olan Druid’lerin Gazabı (Wrath of the Druids), karakterimizi İngiltere ve Norveç topraklarından ayırıp İrlanda’nın yeşil tepelerinde ve bataklıklarında bir maceranın içerisine bırakıyordu. Ek pakette yaklaş

    Sonraki Haber
    Fortnite, PC’de grafik kalitesi yükseltmesi olacak

    Fortnite, PC’de grafik kalitesi yükseltmesi olacak

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Popüler bir Battle Royale oyunu olan Fortnite, PC platformunda büyük bir grafik güncellemesi alacak. Güncelleme Battle Royale ve Yaratıcı Moduna tesir edecek. Değişiklikler patlamalara, yangın efektlerine ve bulutlara da tesir edecek. Fortnite’ı yeni nesil konsollarda oynadıysanız, yeni güncelleme ile PC’de iyi mi görüneceği hakkındaki bir düşünce sahibi olacaksınız.Fortnite, grafik yükseltmesi sistem gereksinimlerini değiştiriyorFortnite’ın grafik yükseltmesinden yararlanmak için bilgisayar öze

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim