Netflix, Oyun Sektörüne Giriyor

    Netflix, Oyun Sektörüne Giriyor

    Netflix, gözünü şimdi de oyun sektörüne dikmiş benzer biçimde gözüküyor. Platformun, oyun abonelik sistemi için takım kurmaya başladığı söyleniyor. Şu an üst seviye bir idareci aramış olduğu söylenen platformun hizmetinin hemen hemen yolun fazlaca başlangıcında olduğu biliniyor.

    Netflix, Abonelik Sistemi İçin Ekip Kuruluyor

    Oyun sektörü gün geçtikçe daha kazançlı bir sektöre dönüşüyor ve pastadan hisse almak veya payını çoğaltmak isteyen büyük firmalar bu mevzuda mühim adımlar atıyor. Netflix de bu yönde tehlikeli sonuç bir adım atarak yeni bir oyun abonelik sistemi ile sektöre dahil olmaya hazırlanıyor.


    Aslında oyun abonelik sistemleri Apple Arcade ve Google Play Pass benzer biçimde sistemlerden aşina olduğumuz bir sistem. Netflix'in bu sistemi daha geniş bir kullanıcı ağına sunması olası şundan dolayı Apple Arcade yalnızca Apple cihazlarda, Google Play Pass ise yalnızca Android cihazlarda kullanılabilir durumda. Ancak şu an için sistemin iyi mi geliştirileceği ve ne benzer biçimde özellikler sunmuş olacağı bilinmiyor.

    Netflix, Oyun Sektörüne Giriyor


    Netflix'in bu mevzuda adım atmaya hemen hemen yeni başladığı biliniyor. Çünkü firma hemen hemen takım kurma aşamasında. ilk başlarda ise oyun sektöründe deneyimli bir idareci aramaya başlamış ve kimi kaynaklara göre sektörden pek fazlaca deneyimli isim ile de görüşmeler gerçekleştirmiş bile.


    Küresel oyun pazarı, gösterilen son raporlara göre 300 milyar dolardan daha büyük bir hacme haiz ve Netflix'in de bu büyük pazara bir yerinden giriş yapmayı istemesi fazlaca mantıklı görünüyor. Ancak Netflix kendi oyunlarını da geliştirip sunacak mı, yoksa yalnızca değişik oyun stüdyolarından oyunları mı aboneleriyle buluşturacak hemen hemen bilinmiyor. Her ikisinin de olduğu bir senaryo ise kulağa hiç de mantıksız gelmiyor.


    Önceki Haber
    Sony, Uncharted 4'ün PC Sürümünün Geleceğini Yanlışlıkla Söyledi

    Sony, Uncharted 4'ün PC Sürümünün Geleceğini Yanlışlıkla Söyledi

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Uncharted 4'ün PC SürümünüE3 2021 ve Summer Game Fest benzer biçimde etkinlikler yaklaştıkça, Sony'nin yeni yapacağı açıklamalar daha da coşku verici olmaya başladı. 27 Mayıs itibarıyla State of Play etkinliği ile erken bir açılış meydana getirecek Sony, Uncharted 4 oyununun PC platformlarına geleceğini ağzından kaçırmış olabilir.Uncharted 4'ün haberi, Investor Relations isminde Sony'nin yatırımcılarıyla düzenlemiş olduğu bir etkinlikte ortaya çıktı. Etkinlik için hazırlanan sunumda ortaya çıkan

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim