Valorant Rehberi Valorant Nasıl Oynanır? Valorant Ajan Rehberi

    Valorant Rehberi Valorant Nasıl Oynanır? Valorant Ajan Rehberi

    Valorant Rehberi Valorant Nasıl Oynanır? Valorant Ajan Rehberi

    Riot Games’in 2019 yılında duyurduğu yeni projelerinden biri olan Project A. Oyunun adı Valorant olarak belirtildi. Nisan 2020 itibarıyla piyasaya sürüldü ve kapalı beta süreci başladı. İlk aşamada sadece yayıncılara açılan kapalı betaya artık bütün oyuncular katılabiliyor. Twitch.tv üzerinde Valorant Oynayan yayıncıları izleyerek sizde valorant kapalı betasına katılma şansı yakalayabilirsiniz. Yayın izlerken size gelen bildirim ile valorant kapalı beta hesabına sahip olabilirsiniz. Riot Games oyunun 2020 yaz aylarında piyasa çıkacağını duyurdu.


    FPS yani birinci şahıs nişancı türünde çıkarılan Valorant tamamen taktik çatışma oyunudur. Her ajanın kendisine özel yetenek seti bulunmakta ve bu yetenek seti oynayış stilinizi oluşturmakta. Hadi gelin şimdi size Valorantta bulunan ajanların yeteneklerinden bahsedelim.


    Valorant Ajan Rehberi

    Valorant Rehberi Valorant Nasıl Oynanır? Valorant Ajan Rehberi


     Breach Oynanış


    Breach oynarken Q yeteneğiniz olan Gözkamaştıran’ı kullanmayı unutmayın. Birçok ajanda bulunmayan bir yetenek taşıyorsunuz. Attığınız Q yeteneğiniz ile sizi bekleyen rakiplerinizi kolayca kör edip alt edebilirsiniz. Eğer hepsini kullandıysanız her raunt başında en az 1 tane almayı unutmayın.

    Unutmayın, siz yeteneklerinizi duvar arkasından atabilen bir karakter oynuyorsunuz. Kendinizi rakiplere fark ettirmeden onlara hasar verip canlarını sıkabilirsiniz. Bu yüzden arkalarına pusabilecekleri duvarları keşfedin ve hamlelerinizi o duvarlara yapmaya çalışın.


    Brimstone Oynanış


    Diğer karakterler görüş kısıtlayıcı yeteneklerini oraya gidip kullanmak zorundayken siz haritadan seçebiliyorsunuz. Bu yüzden takımınızla iletişim halinde olun. Zor durumda kalacaklarını anladığınız anda onları rahatlatmak adına taktiksel giriş çıkışları kapatarak takımınıza raundu kazandırabilirsiniz.

    Toplu baskın yapacağınız durumlarda C yeteneğiniz olan Kuvvet İşaretini kullanmayı unutmayın. Silahınızın rakiplerin silahından daha hızlı vurması karşısında ellerinden gelen tek şey onları tutturamamanızı dilemek olacaktır.


    Cypher Oynanış


    Attığınız gizli kameraya, izlemek için geçerken dikkatli olun. Çok açık bir yerde geçerseniz kendinizi savunmasız bırakırsınız. Düşmanlar için açık bir yem olmak istemeyeceğinize eminim. Önce kendi güvenliğinizi sağlayın, daha sonra rakiplerinize göz atın.


     Jett Oynanış


    Diğer karakterlere kıyasla Jett’in görüş engellemeye yeteneği Duman Bulutu, daha kısa bir süre engelleme yaratıyor. Diğer şampiyonların uzun süren yeteneklerine güvenip bir anda ortada kalmayın.

    Ultinizi (Keski Fırtına) uzaktaki rakiplere fırlatırken sakın hepsini bir anda atmayın. Tek tek atın ki tamamını tutturabilesiniz. Eğer hepsini bir anda atarsanız en az 2’si veya 3’ü tutacaktır.


    Omen Oynanış



    Ultinizi (Gölgelerin İçinden) kullanmadan önce takımınızdan bilgi bekleyin. Ultiyle gittiğiniz yerde bir anda karşınıza 5 rakip çıkarsa sizi parça parça ederler. Önce bilgi alın. Gelen bilgiye göre stratejik bir bölgeye ışınlanın. Unutmayın, onların acıması yok.

    Phoenix Oynanış


    Q yeteneğiniz Falso’yu kullanırken dikkatli olun. Rakipleri kör edeceğim diye duvarda patlatıp kendinizi kör etmeyin. Sizi kendi yeteneğinizle kör edilmiş bir şekilde bulacak rakipler, sizinle sadece alay eder.

    Sıkıntılı olduğunu düşündüğünüz bölgelere girerken asla ultinizi (Yakardöner) unutmayın. Ultiniz bir süre sonra yeniden gelir. Ama kaybettirdiğiniz o raunt asla gelmez.


    Raze Oynanış


    Raze oynarken bizim de en çok yaptığım hatalardan birisi bu. Ultinizi (Nefes Kesen) elinize aldığında kullanmadan yeniden yerine koyarsanız kullanılmış sayıyor ve ultiniz geçersiz kalıyor. Eğer elinize aldıysanız o ultiyi kullanın. Asla bekletmeyin.

    Duvara yapışan C yeteneğiniz (Patlayıcı Çanta), diğer yetenekler gibi elinizde beklemiyor. Tıkladığınız an atıyor. Bu yüzden sadece atacağınız zaman C’ye tıklayın. Yoksa yeteneğiniz boşa gider ve çıkardığı sesle rakiplere yerinizi belli eder.


    Sage Oynanış


    Unutmayın, siz bir destek karakterisiniz. Önden koşup ölmeniz takımınıza büyük bir dezavantaj sağlayacaktır. Arkada kalırsanız canı az takım arkadaşlarınızı tedavi edebilir, onların daha uzun savaşmasını sağlayabilirsiniz.

    Rakiplerin gelmesi muhtemel olan bölgeleri kapatmaktan asla çekinmeyin. Hem C yeteneğiniz olan Bariyer Küresi’ni hem de Q yeteneğiniz olan Yavaş Küre’yi kullanarak rakiplerin içeriye girmesini engelleyebilirsiniz. Bu yetenekleri rastgele kullanmak yerine her zaman stratejik kullanız ve doğru zamanı bekleyin.


    Sova Oynanış


    Attığınız okların sekme sayısına ve gerginliğine çok dikkat edin. Doğru geremediğiniz bir ok istemediğiniz bir yere gider ve işe yaramaz. Boşa bir yetenek kullanımı asla istemeyeceğiniz bir şey olmalı. O yüzden mesafeyi doğru ayarlayın ve yayınızı ona göre gerin.

    Ultinizi duvarların arkasından kullanabileceğinizi unutmayın. Kendinizi açıkça rakiplere göstermek yerine duvarların arkasını kullanmak size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Attığınız ulti ile yerleri belli olan ve hasar alan rakipler, atağın nereden geldiğini anlayana kadar takım arkadaşlarınız içeriyi çok rahat temizleyebilir.


    Viper Oynanış


    Zehir deponuzu doğru yönetin. Q yeteneğiniz olan Zehir Bulutu ve F yeteneğiniz olan Zehir Perdesi

    ortak bir zehir deposu kullanır. Yetenekleriniz aktifken bu depo hızla tükenirken yetenekler kapatıldığında depo tekrar dolmaya başlar. Bunları ne kadar iyi oranlarsanız rakiplerinizi o kadar çileden çıkartırsınız.

    Eğer tehlikeli bir durumdaysanız ultinizi (Viper’ın İni) atın ve içinden çıkmayın. Siz ultinin içindeyken ultiniz asla son bulmaz ve içine giren rakiplerinin görüşü kısıtlanacağı için onları rahatlıkla alt edebilirsiniz.


    Önceki Haber
    LoL Nedir? League of Legends Nasıl Oynanır? LoL Sistem Gereksinimleri

    LoL Nedir? League of Legends Nasıl Oynanır? LoL Sistem Gereksinimleri

    4 yıl önce 6 dk okuma süresi

    League of Legends Riot games tarafından geliştirilen ve 2009 Yılında piyasaya sürülmüştür. Moba türündeki oyunun rekabetçi modunda 5’er kişiden oluşan iki takımın amacı rakibin kulelerini ve nexus kulesini yıkarak oyunu kazanmak. League of legends Sihirdar vadisi haritasında 3 koridor vardır. Üst koridor, alt koridor, orta koridor ve bu koridorlara yardımcı olan ormancı vardır. Koridorlardaki oyuncular minyon keserek altın kazanır ve rakibin kulesine yaklaşarak hasar vermeye çalışır. Ormancıları

    Sonraki Haber
    CS:GO Rolleri Nelerdir? Hangi Roldeki Oyuncu Ne Yapar?

    CS:GO Rolleri Nelerdir? Hangi Roldeki Oyuncu Ne Yapar?

    4 yıl önce 6 dk okuma süresi

    CS: GO Rolleri Nelerdir? In Game Leader (IGL)SupporterLurkerEntry FraggerRiflerAWP Player CS:GO yani Counter Strike Global Offensive Rekabetçi modu 5’er kişilik takımlarla oynanan bir fps yani birinci şahıs nişancı oyunudur. 5 Kişilik takımda herkesin farklı rolleri mevcuttur. Bu farklı rollerdeki oyuncuların takımda hangi görevi üstlendiğini size CS GO Rolleri Nelerdir? Hangi Roldeki Oyuncu Ne Yapar adlı yazımızda anlatacağız.1-Support: Entry Fragger’a içeri girerken attığı bombalarla avantaj s

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim