Steam'e 2. Darbe Microsoft'tan Geldi

    Steam'e 2. Darbe Microsoft'tan Geldi

    Şuanda sektörün lideri konumundaki Steam oyun geliştiricilerinden satış başına %30 komisyon almakta. Steam'in en büyük rakibi olan Epic Games ise sadece %12 komisyon almakta.

    %30'luk komisyonun çok olduğunu düşünen oyun firmaları Epic Games ile anlaşmalar yaparak satışlarını bu platformdan da yapmaya başladı. Bu sayede daha fazla kâr yapma imkanları da oldu. Düzenli olarak dağıttığı ücretsiz oyunlarla birlikte de adından oldukça fazla söz ettiren Epic Games şuanda Steam'in en büyük rakibi konumunda.


    Steam'in bu durumdan hoşnut olmadığına eminiz ama komisyonlar konusunda yine de hiçbir adım atılmadı. Bunun üzerine Epic Games yetmezmiş gibi şimdi de Microsoft tarafından bir darbe geldi. Şirket yaptığı açıklamada Windows Store üzerindeki oyun firmalarından alınan komisyonun azaltılacağını açıkladı. %12'ye gerileyen komisyonlar ile birlikte hem Epic Games, hem de Microsoft Store üzerinde oyun geliştiriciler %50'den daha fazla kazanabiliyor. Artık dijital oyun sektöründeki rekabet kızıştı! Bu rekabette oyuncuların oldukça işine gelmekte. Çünkü birbiriyle rekabet eden firmalar kampanya yaptıkça biz oyun severler daha uygun fiyatlarla oyunlara sahip olabileceğiz.


    Hatta Epic Games sayesinde ücretsiz şekilde bir oyun kütüphanesi bile kurabilirsiniz!


    Önceki Haber
    VALORANT Oyun İçi Sesli İletişim Kayıt Altına Alınacak

    VALORANT Oyun İçi Sesli İletişim Kayıt Altına Alınacak

    3 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Riot Games'e ait en büyük 2 oyun olan League of Legends ve VALORANT'ın ortak bir problemi var. Bu ortak problemin adı Toxic diye adlandırdığımız kişiler. Bu oyuncular gerek sesli iletişim, gerek yazılı iletişimi kullanarak hakaretlerde bulunuyor veya diğer oyuncuları bir şekilde rahatsız ediyor. Bu konuyla ilgili yıllardır güncellemeler yapılsa da bir türlü önüne geçilemedi.VALORANT sesli görüşmelerinizi kayıt altına alınacakLoL gibi oyunlarda işaretler ve yazılı sohbeti kullanarak takım arkadaş

    Sonraki Haber
    FIFA 21 Kozmetikleri FUT Mağazasında Satılmaya Başladı

    FIFA 21 Kozmetikleri FUT Mağazasında Satılmaya Başladı

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Fiyatlar Uygun DeğildiEA Sports’un Ekim’de piyasaya sürdüğü FIFA 21’de kozmetik eşyalara haiz olmak isteyenler, bugüne dek yalnızca loot kutularına bel bağlıyorlardı. Fakat bugün gösterilen güncellemeyle beraber FIFA 21 Ultimate Team mağazasına eklenen Stadium sekmesi, oyuncuların loot kutularına olan bağımlılığını bir nebze ortadan kaldırdı.Stadium sekmesi üstünden oyuncular, afiş, stadyum teması, yeni iç ve dış saha formaları satın alma imkânına haiz oldu. Bu eşyalar bir bir satın alınabildiği

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim