VALORANT Oyun İçi Sesli İletişim Kayıt Altına Alınacak

    VALORANT Oyun İçi Sesli İletişim Kayıt Altına Alınacak

    Riot Games tarafından yapılan açıklamada artık VALORANT oynarken kullandığınız sesli iletişim özelliğinin kaydedileceği duyuruldu, detaylar aşağıda.

    Riot Games'e ait en büyük 2 oyun olan League of Legends ve VALORANT'ın ortak bir problemi var. Bu ortak problemin adı Toxic diye adlandırdığımız kişiler. Bu oyuncular gerek sesli iletişim, gerek yazılı iletişimi kullanarak hakaretlerde bulunuyor veya diğer oyuncuları bir şekilde rahatsız ediyor. Bu konuyla ilgili yıllardır güncellemeler yapılsa da bir türlü önüne geçilemedi.


    VALORANT sesli görüşmelerinizi kayıt altına alınacak

    LoL gibi oyunlarda işaretler ve yazılı sohbeti kullanarak takım arkadaşlarımızla iletişime geçecek vakit bulunuyor. Ama bu durum FPS oyunlar için aynı değil. Her saniyenin ve odaklanmanın çok önemli olduğu taktiksel savaş oyunlarında sesli iletişim olmadan oynamak büyük bir dezavantaj.


    Bu yüzden CS:GO ve VALORANT gibi oyunlarda sesli iletişim özelliği bulunuyor. Takım arkadaşlarınıza anlık olarak bilgi verebiliyor ve alabiliyorsunuz. Bu durumun getirdiği dezavantajlardan biri ise toxic oyuncular. Mikrofon kullanarak küfür, hakaret ve rahatsız edici davranışlarda bulunan kişiler yüzünden oyunlar çok can sıkıcı hal alabiliyor. Riot Games'in bulduğu çözüm ise VALORANT'taki oyun içi sesli görüşmeleri kayıt altına almak. Bu sayede rapor edilen kullanıcıların sesli konuşmaları incelenebilecek. Bu incelemeler sonucu toxic olduğu için raporlanan kişilerin tespiti daha kolay olacak ve oyundaki huzur ortamı sağlanabilecek.


    Oyuncuların gizlilik konusundaki şüpheleri

    Bu durumu oldukça iyi karşılayan bir gruba karşılık, gizliliğinin ihlal edileceğini düşünen de çok fazla kişi mevcut. Buna karşılık Riot Games yaptığı açıklamada "Gizliliğinize önem veriyoruz, konuşmalarının kayıt altına alınmasını istemeyen kişiler ayarlardan sesli sohbeti kapatabilir" şeklinde bir duyuru yaptı.


    Bu uygulama sayesinde artık toxic oyuncuların oyun içerisinde daha dikkatli davranacağını umuyoruz.


    VALORANT Oyun İçi Sesli İletişim Kayıt Altına Alınacak


    Önceki Haber
    FIFA 21, Xbox Game Pass ve EA Play'e Dahil Ediliyor

    FIFA 21, Xbox Game Pass ve EA Play'e Dahil Ediliyor

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    EA, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda FIFA 21'in EA Play sistemine dahil edeceğini duyurmuştu. Bu duyurudan kısa süre önce de Microsoft ile anlaşmaya vardığını duyurmuştu. Bu gelişme üzerine FIFA 21, 6 Mayıs'ta Xbox Game Pass'e de dahil edilecek. EA Play aboneleri oyunu dilediği gibi oynayabilecek ve özel ödüllerin de sahibi olacak. Ultimate Team formaları, Volta oyun modu ekipmanları gibi içeriklere sahip olabilecekler.Oyuncular bu kararın biraz geç olduğunu düşünse de, FIFA 21'in EA

    Sonraki Haber
    Steam'e 2. Darbe Microsoft'tan Geldi

    Steam'e 2. Darbe Microsoft'tan Geldi

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    %30'luk komisyonun çok olduğunu düşünen oyun firmaları Epic Games ile anlaşmalar yaparak satışlarını bu platformdan da yapmaya başladı. Bu sayede daha fazla kâr yapma imkanları da oldu. Düzenli olarak dağıttığı ücretsiz oyunlarla birlikte de adından oldukça fazla söz ettiren Epic Games şuanda Steam'in en büyük rakibi konumunda.Steam'in bu durumdan hoşnut olmadığına eminiz ama komisyonlar konusunda yine de hiçbir adım atılmadı. Bunun üzerine Epic Games yetmezmiş gibi şimdi de Microsoft tarafından

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim