Roblox Halka Arz Edilmeden Önce Daha Yaşlı Oyuncuları Hedeflediğini Duyurdu

    Roblox Halka Arz Edilmeden Önce Daha Yaşlı Oyuncuları Hedeflediğini Duyurdu

    Dünyada 164 milyon etken kullanıcısı olan Roblox’un halka arz edilmesi heyecanı herkesi sardı. Detaylı bilgiler aşağıdadır.

    2004 senesinde David Baszucki ve Erik Cassel tarafınca kurulan şirket, 10 Mart’ta halka arz edilecek. Borsa’da hisselerinin iyi mi kıymet kazanacağı dört gözle beklenen Roblox’un masraf meydana getirmeye daha elverişli bir kesime ihtiyacı var. Firmanın yatırımlarını da bu yönde genişletmek istediği ve devamlı canlı olan bu dünyayı daha da büyütmek istediği belirtiliyor. Bu hedeflemenin altında borsa yatırımcılarına da itimat sağlamak istediklerini belirtmek yanlış olmaz.


    Baszucki’ye göre; “Birlikte konserlere gidebilecekleri, dans edebilecekleri, söyleşi edip cosplay yapabilecekleri” bir kitleyle daha fazlaca eğlenebileceklerini düşünüyorlar. Şirket Wonder Woman ve Aquaman film tanıtımları arasında ev sahipliği yapmıştı.


    Kasım ayında Lil Nas X konserini 30 milyondan fazla kişi izledi

    Roblox Halka Arz Edilmeden Önce Daha Yaşlı Oyuncuları Hedeflediğini Duyurdu


    Roblox keyifli etkinlikler yapmayı bilen bir firma olarak anılıyor. Koronavirüs tedbirlerinden ötürü geçtiğimiz kasım ayında iki gecelik bir online konser etkinliği yaptılar. 30 milyondan fazla izlenen rapçi Lil Nas X konseri basında ve oyuncular içinde büyük yankı uyandırmıştı. Aynı zamanda oyun Covid-19 salgınıyla birlikte daha popüler bir hale geldi. Pandemi öncesine bakılırsa kullananların sitede geçirdikleri vakit 2 katından daha çok arttı böylelikle firma büyümesini de arttırmış oldu.


    Geçtiğimiz sene tekrar halka arz edilmeyi planlayan firmanın başvurusunu, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) inceleyerek “direkt listeleme” yapılmasını önerdi. Ocak ayında yatırımcı turu meydana getiren Roblox kadrosu 520 milyon dolar topladı. Yeni yatırımcıların da yardımı ile firmanın kıymeti Ocak 2020’de 4 milyar dolardan 29,5 milyar dolara çıktı.


    Firmanın yaşı daha büyük oyuncularla birlikte büyümelerini arttırıp, marka kıymetini katlayacak etkinliklere ev sahipliği yapabileceklerini düşünmesi oldukca doğal. Roblox Convention etkinliklerine velileriyle beraber katılan çocuklardansa gençleri toplamak daha mantıklı. Firmanın okullardaki online derslere “Roblox” ile içerik sağlamak benzer biçimde bir isteği de var. Roblox ekosistemi daha ne kadar büyüyebilir veya oyun çeşitliliği ne kadar artabilir zaman içinde anlayacağız benzer biçimde.


    Sizler Roblox’un bu büyümesi konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizce de Roblox küçük çocuklara daha mı uygun bir oyun?




    Önceki Haber
    VALORANT Yeni Ajan Astra Tanıtım Videosu ve Yetenekleri

    VALORANT Yeni Ajan Astra Tanıtım Videosu ve Yetenekleri

    3 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Riot Games'in en çok taktir edildiği konulardan birisi oyunlarını sürekli güncel tutmasıdır. Sürekli olarak oyun güncellenir ve oyuncuların yeni planlar yapması gerekir. Dün yapılan duyuruda 15. ajan Astra'nın VALORANT'a geleceği açıklandı, işte detaylar;VALORANT yeni ajan Astra tanıtım videosuDüşük seviye bilgisayarı olan oyuncuların yeni ajan Astra yeteneklerine baktığında bile bilgisayarı donabilir :( Yeni ajanımız Astra aramıza Gana'dan katılıyor. Bir kontrol uzmanı olan Astra rakiplerine zo

    Sonraki Haber
    Valorant Asil 2.0 Kaplama Tanıtımı Duyuruldu

    Valorant Asil 2.0 Kaplama Tanıtımı Duyuruldu

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Asil Set 2.0 Ne Zaman Gelecek?Valorant'ın yeni silah seti Asil silahların yeni bir çeşidi bizlere sunularak gösteriliyor. Asil silahlar 2.0 ile tahminen 3 mart yamasıyla beraber oyunda satışa sunulacaktır. Yeni görünüşü şık ve yakın dövüş bıçağı ile farklı bir hissiyat almanızı sağlayacaktır. Bıçağın Karambit şeklinde olması da en büyük özelliklerden birisi.Fiyatları genel anlamda iyi olan bu yeni set karşısında bir çok oyuncuyu yine memnun edecektir.FiyatlarıAsil Frenzy (1,775 VP)Asil Bucky (1,

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim