Microsoft Mart Ayında Bethesda Etkinliği Hazırlanıyor

    Microsoft Mart Ayında Bethesda Etkinliği Hazırlanıyor

    Xbox dünyasını çalkalayan bir haber ortalıkta dolaşmaya başladı. Bethesda ve Microsoft iş birliğiyle kapsamlı bir faaliyet planlaması oluşturulduğu iddia ediliyor.

    Microsoft’un Bethesda’yı Satın Alma Sözleşmesi Kapanıyor mu?

    Tanınmış oyun muhabiri Jeff Grubb, Xbox ve Bethesda’nın Mart ayında büyük bir faaliyet planladığnı söyledi. Microsoft’un bu faaliyet için ciddi bir bütçe ayırdığı da belirtiliyor.


    ZeniMax ve Bethesda benzer biçimde oyun dünyasının mühim iki markasını bünyesine katan Microsoft'un bu sene büyük emek harcamalar yapması bekleniyor. Elbette işin daha da önemlisi bu birleşmeden en büyük yarar sağlacayaklar Xbox kullanıcıları. Microsoft'un tertipli aralıklarla Bethesda oyunlarına "indirim" yapma ihtimali bile Xbox'ın tercih sebebi olabilme ihtimalini doğuruyor. Elder Scrolls ve Fallout benzer biçimde oyunları geliştiren Bethesda'nın artık daha kapsamlı emek harcaması muhtemel görülünüyor.


    Bethesda’yı 7.5 milyar dolara alan kişi Microsoft’un satın alımı tamamlayıp Mart ayında büyük bir faaliyet planlaması oldukca realist bir ihtimal. E3 fuarından ilkin Microsoft’un oyun piyasasını sallayacak bir etkinlikle öne çıkması oldukca muhtemel. Elder Scrolls, Fallout, Doom, Dishonored, Wolfenstein, Starfield, The Evil Within, Prey ve daha birçok oyunun sahibi olan Bethesda’nın RPG dünyasını hemen hemen domine etmiş olduğu biliniyordu.

    Microsoft Mart Ayında Bethesda Etkinliği Hazırlanıyor


    Microsoft’un Xbox Podcast’inde konuşan Spencer: “2021 senesinde Bethesda’yı bünyelerine katmış olduğu için oldukca heyecanlı bulunduğunu ve artık tek bir firma şeklinde çalışabileceklerini” dile getirdi. Mart ayında aniden tüm Bethesda oyunları Xbox platformunda indirimli veya kısıtlı bir süreyle parasız sunulursa mutlaka şaşırmamak gerekli.


    Microsoft kadrosunun en sevilmiş olduğu marketing stratejilerinden biri “devamlılık” olduğu biliniyor. Microsoft’un Bethesda’yı satın almasıyla birlikte Elder Scrolls serisinin en iyi çıkış ele geçiren oyunu Skyrim’in bir devam oyununun gelebileceği spekülasyonu azar azar yayılıyor. Fallout PC serisinin devam etmesi de normal olarak mümkün.

    ZeniMax’ın satın alınmasıyla birlikte Doom benzer biçimde serilerin de devam edeceği nerede ise kati benzer biçimde. Microsoft ilk zamanlarında oyun dünyasında Doom’un tabiri caizse ekmeğini oldukça fazla yemişti. Bethesda ve ZeniMax’ın satın alım süreçlerinin tamamlanması cevabında büyük vakalar oyun dünyasını bekliyor benzer biçimde görünüyor.


    Önceki Haber
    Yeni Call of Duty Oyunu Kore Savaşı’nı Anlatabilir

    Yeni Call of Duty Oyunu Kore Savaşı’nı Anlatabilir

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Kısa bir müddet ilkin paylaşılan raporla birlikte yeni Call of Duty oyunun Sledgehammer Games tarafından geliştirildiği iddia edilmişti. Activision cephesinden mevzuyla alakalı herhangi bir resmi izahat gelmezken, bugün ise yeni Call of Duty oyunu hakkındaki yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Güvenilir kaynakların ortaya attığı iddialara bakılırsa serinin yeni oyunu Call of Duty Korea olarak adlandırılabilir.Black Ops Cold War ile birlikte aktörleri 1980’lerdeki Soğuk Savaş dönemine götürmüş ola

    Sonraki Haber
    Netflix Valve'ın İkonik Oyunu DOTA'nın Dizisini Getiriyor

    Netflix Valve'ın İkonik Oyunu DOTA'nın Dizisini Getiriyor

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Dota'nın Dizisi Ne zaman?Netflix ile Valve, ikonik oyun DOTA için bir araya geldi. Yapılan iş donanması kapsamında Netflix aboneleri, 25 Mart'ta yeni bir anime dizi ile tanışacaklar. "DOTA: Dragon's Blood" isminde bu dizi, DOTA evrenine yepyeni bir bakış atmamızı sağlayacak.Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix ile dünyanın en köklü oyun geliştiricilerinden Valve, bir iş donanması yaptı. Bu iş donanması kapsamında da firmanın ikonik oyunu "DOTA", Netflix'e bir takım olarak

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim