Epic Games'in Apple'a Açacağı Dava Teklifi Reddedildi

    Epic Games'in Apple'a Açacağı Dava Teklifi Reddedildi

    Fortnite’ın yapımcısı Epic Games’in İngiltere’de Apple’a açmaya hazırlandığı dava reddedildi. Öte taraftan Google ile Epic Games içinde gerçekleşecek dava, İngiltere mahkemelerine taşınabilecek.

    İngiltere Mahkemesi Davayı Reddetti

    Epic Games son dönemde elektronik pin ve oyun içi satın alımlar sebebiyle Google ve Apple’la büyük tartışmalar yaşamış, netice olarak Fortnite’ı bütün mobil platformlardan çekme sonucu vermişti.


    Epic Games, rekabet yasasını ihlal ettiklerini iddia ederek her iki ABD’li şirkete de İngiltere’de dava açmaya karar vermişti. Epic Games, Apple ve Google’ın ABD’li firmalar olması sebebiyle İngiltere’nin davaya bakıp bakamayacağı ise büyük münakaşa mevzusu olmuştu.


    Yargıç Roth, İngiltere’nin Epic Games ve Apple içinde yaşanmış olan itilaf mevzusunda en iyi zeminin İngiltere olduğuna “ikna” olmadıklarını, sadece Google davası için değişik düşünüldüğünü belirtti. Google’ın İrlanda’da bulunan yan şirketleri ve değişik lokasyonlarda bulunan iştirakleri sebebiyle bu davanın İngiltere’de görülebileceğini belirtiyor.


    Apple’ın da İrlanda’da firması olduğu sadece Epic Games’in mahkeme dosyasında bu firmanın gösterilmediği iddia ediliyor. Epic Games şu anda ABD’de ve İngiltere’de Google’a dava açmış ve sonucunu bekliyor. Açıkçası Epic Games için Google’a oluşturulan davanın herhangi bir hükmü de yok keza Fortnite Google Play’den indirilmese de Android telefonlarda apk

    çalıştırmanın


    Epic Games'in Apple'a Açacağı Dava Teklifi Reddedildi

    Davanın Asıl Sebebi Neydi?

    Bilindiği suretiyle Android ve App Store’da oyun içi marketlerde elektronik ödeme şekillerinin kullanılması yasak. Apple ve Google net bir biçimde ödemelerin ancak kendi ödeme sistemleri üstünden yapılmasına izin veriyor. Epic Games ise bunu haksız rekabete yol açmak olarak görüyor. Normalde dijital oyun kodlarının PC oyunlarında olduğu şeklinde Android ve App Store’da yer edinen uygulamalar arasında kullanılması gerektiğine inanıyor.


    Bu noktada davayı kimin kazanacağı şimdilik bilinmiyor. Epic Games davasının sonucunu gözlemleyen takımlar içinde Tencent Game (Pubg Mobile), EA Games, Supercell şeklinde şirketler da bulunuyor. Burada alınacak karar öteki mobil oyun geliştiricileri için de emsal sayılacak.


    Davanın kararı ne olacak kim bilir sadece Fortnite’ı kısa vakit içinde mağazalarda göremeyeceğimiz kesin.


    Önceki Haber
    VALORANT Semavi Koleksiyonu Vitrinde Satışta

    VALORANT Semavi Koleksiyonu Vitrinde Satışta

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    GO Volume 1 koleksiyonuyla birlikte oyuna eklenen ve büyük beğeni toplayan Semavi Koleksiyonu oyuncular arasında beğeni topladı. Özellikle yelpaze şeklindeki yakın dövüş silahı birçok yayıncının yeni bıçak tercihi oldu.VALORANT Semavi Koleksiyonu fiyatı kaç VP?Semavi Koleksiyonu VALORANT oyun içi mağaza vitrininde 7100 VP karşılığında satılmaktadır. Hemen itemsatış.com %15 indirimli VALORANT Points kampanyasından yararların ve ucuza VP alarak Semavi koleksiyonunu satın alın! 7/24 stoklardan otom

    Sonraki Haber
    Yeni Call of Duty Oyunu Kore Savaşı’nı Anlatabilir

    Yeni Call of Duty Oyunu Kore Savaşı’nı Anlatabilir

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Kısa bir müddet ilkin paylaşılan raporla birlikte yeni Call of Duty oyunun Sledgehammer Games tarafından geliştirildiği iddia edilmişti. Activision cephesinden mevzuyla alakalı herhangi bir resmi izahat gelmezken, bugün ise yeni Call of Duty oyunu hakkındaki yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Güvenilir kaynakların ortaya attığı iddialara bakılırsa serinin yeni oyunu Call of Duty Korea olarak adlandırılabilir.Black Ops Cold War ile birlikte aktörleri 1980’lerdeki Soğuk Savaş dönemine götürmüş ola

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim