PUBG ve GTA 5'ten Daha Fazla Oynanan Oyun: Valheim

    PUBG ve GTA 5'ten Daha Fazla Oynanan Oyun: Valheim

    2 Şubat'ta bağımsız bir geliştirici tarafınca gösterilen Valheim, erken erişim aşamasında bulunmasına karşın yüz binlerce oyuncu sayısına ulaştı. Viking kültürünü yayınlayan oyun, RPG ve ölüm kalım deneyimini bir aleni dünya türü ile birleştiriyor.

    Valheim Nasıl Bu Kadar Oynanıldı?

    Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, her gün onlarca yeni oyuna ev sahipliği yapıyor. Bu oyunların büyük bir çoğunluğu ses getiremiyor olsa da birtakım oyunlar, rakiplerinin arasından sıyrılıp çıkmayı başarıyor. Bu haberimizde sizlere, 2 Şubat'ta yayınlanmış bulunmasına karşın dünyanın en popüler oyunlarını geride bırakan yeni bir yapımdan bahsedeceğiz. Bu oyun, Valheim olarak isimlendiriliyor.


    Coffee Stain Publishing isminde bir firma tarafınca gösterilen Valheim, hemen hemen erken erişim aşamasında olan bir yapım. Tek oyunculu yahut çevrimiçi eşli olarak oynanabilen oyun, temelinde bir ölüm kalım deneyimi sunuyor. Viking kültüründen esinlenerek açılan oyun şu sıralar, GTA 5, Apex Legends ve PUBG benzer biçimde popüler oyunlardan bile daha çok oynanıyor. Hatta Steam'de Valheim'den daha popüler olan ancak 2 oyun var. Bunlar; CS:GO ve Dota 2.


    Hayatta kalma türünün yanı sıra aleni dünya ve RPG deneyimi de sunan oyun, Valheim olarak isimlendirilen kurgusal bir dünyada geçiyor. Kaos yaratmak için gönderilmiş yaratıkların yanı sıra Viking tanrılarına hasım olan onlarca korku ögesinin bulunmuş olduğu oyundaki amacınız, bütün bu zorluklar karşısında sağ kalabilmek. Grafiklerine baktığımızda günümüz teknolojilerinin arkasında kalan oyun, hikayesi ve sürükleyici yapısı ile aktörleri kendine çekmeyi başarmış durumda. Zira Valheim'ın anlık 350 bin oyuncu sayısı ile ciddi bir rekora ulaşmış olması, bunun en net göstergesi.

    PUBG ve GTA 5'ten Daha Fazla Oynanan Oyun: Valheim

    Valheim'ın dikkat cazibeli yanlarından bir tanesi de sistem gereksinimleri. Öyle ki geliştirici ekip, derhal her bilgisayarda çalışabilecek bir oyun tasarlamış. Steam'de yer edinen sistem ihtiyaçlarına nazaran 3 GHz hız sunan herhangi bir Intel Core i5 işlemci, 8 GB RAM ve NVIDIA GeForce GTX 970 monitör kartı, bu oyunu en çok ayarlarda oynamanıza olanak tanıyor. Oyunu yükleyebilmek içinse 1 GB şeklinde bir boş alan gerekiyor. Oyuncuların "Son Derece Olumlu" olarak nitelendirdiği bu oyun, Türkçe alt makale ve Türkçe menü desteği de sunuyor.


    2 Şubat'ta erken erişim kapsamında gösterilen oyun, yedi gün içinde 1 milyon civarında sattı. Bu satış rakamının kat be kat artması beklenirken Valheim, Twitch'in de en fazlaca izlenen kategorilerinden bir tanesi haline geldi. Eğer sizler de bu oyunla alakalı daha ayrıntılı malumat haiz olup oyunu 32 TL karşılığında satın almak isterseniz, burada bulunan rabıta vasıtasıyla Valheim'ın Steam sayfasına erişebilirsiniz.


    Önceki Haber
    BBL ESPORTS ve Galakticos Gerginliği

    BBL ESPORTS ve Galakticos Gerginliği

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    BBL E-spor ekibinin 13 Şubat tarihindeki Galakticos karşılaşması 2-0 BBL galibiyetiyle sonuçlanmıştı. Henüz maçı konuşurken Twitch.tv de gerçekleşen bir yayın esnasında Galakticos sosyal medya ekibinden bir kişinin yaptığı yorum gündeme bomba gibi oturdu.Galakticos Twitch.tv hesabından yapılan yorum"3 Tane yayıncının kurduğu takım olmasa 10 taneden fazla taraftarı olmayacak olan takıma belgesel çekilip hype yaratılınca biz sinirleniyoruz"Bu yorumun üzerine BBL E-spor yöneticisi Okan İlker Demire

    Sonraki Haber
    VALORANT Nasıl İndirilir ve Sistem Gereksinimleri

    VALORANT Nasıl İndirilir ve Sistem Gereksinimleri

    3 yıl önce 4 dk okuma süresi

    VALORANT Riot Games'in 2020 yılında piyasaya sürdüğü taktiksel birinci şahıs nişancı oyunudur. Oyun dünyasında bu türe FPS adı verilmektedir. Önümüzdeki aylarda çıkışının 1. yılını kutlayacak olan VALORANT ücretsiz olarak indirilip oynanabilmektedir. Ayrıca bir LoL hesabınız varsa VALORANT'a giriş yapabilirsiniz, aşağıda VALORANT oyununun nasıl indirileceğine dair linkler mevcut.VALORANT nasıl yüklenir?Öncelikle bu linkten Riot Games üyeliği oluşturun.Ardından https://playvalorant.com/tr-tr/down

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim