AB Komisyonu, Valve ve Bethesda Dahil 6 Şirkete 7,8 Milyon Euro Para Cezası Kesti

    AB Komisyonu, Valve ve Bethesda Dahil 6 Şirkete 7,8 Milyon Euro Para Cezası Kesti

    Avrupa Birliği Komisyonu, Valve, Bethesda ve Bandai Namco şeklinde mühim oyun firmalarına coğrafi kısıtlama politikası uyguladıkları için 7,8 milyon euro para cezası kesti. Söz mevzusu firmalar, birtakım oyunların sınır ötesi satışlarını yasaklayarak rekabet kurallarını ihlal etmiş oldu detaylar açıklama kısmında.

    Avrupa Tek Senedi Doğrultusunda Yasakladı

    Avrupa Birliği, Valve da dahil olmak suretiyle 6 oyun firmasına rekabet kurallarını ihlal ettikleri nedeni öne sürülerek 7,8 milyon euro para cezası verdi. Oyun firmaları, muayyen bir ülkeden alınan oyunun başka bir ülkede oynanmasını engelleyerek, anti-tröst yasalarını ihlal etmiş oldu.

    Avrupa Birliği Komisyonu, ceza ile alakalı açıklamalarında ortalama 100’den fazla oyunun sınır ötesi satışının yasaklandığını, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin coğrafi kısıtlama yapmasının yasak bulunduğunu belirtti.

    AB Komisyonu, Valve ve Bethesda Dahil 6 Şirkete 7,8 Milyon Euro Para Cezası Kesti

    Valve, Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media ve Bethesda, 100’den fazla oyunun Avrupa Birliği’ne ilişkin birtakım ülkelerde satışını yasaklayarak, kullananların en müsait fiyatı baz alarak alışveriş yapmasını engellemiş oldu.


    Oyun firmalarının hiç bir halde coğrafi kısıtlama yapamayacağını belirten AB Rekabet Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, şu lafları dile getirdi; "Valve ve beş oyun firmasının coğrafi kısıtlama sonucuna karşı bugün uygulanan yaptırımlar, AB rekabet yasası uyarınca şirketlerin, sözleşmeyle beraber sınır ötesi satış engellemelerinin yasak bulunduğunu hatırlatıyor. Bu tür kararlar, Avrupalı tüketicileri Avrupa Tek Pazarı’nın yararlarından yoksun bırakıyor."

    

    Uygun fiyatlara Steam Cüzdan kodu için Buraya tıklayınız.


    Önceki Haber
    ZywOo 2020’nin En İyi CS:GO Oyuncusu Seçildi

    ZywOo 2020’nin En İyi CS:GO Oyuncusu Seçildi

    4 yıl önce 4 dk okuma süresi

    ZywOo 2020’nin En İyi CS:GO Oyuncusu Nasıl Seçildi?Counter Strike toplumunun kabul edilen haber sitelerinden HLTV, 2020 yılının en iyi CS:GO oyunucusunu seçti. Aleksandr “s1mple” Kostyliev ve Mathieu “ZywOo” Herbaut, birincilik için yarışırken kazanan geçen yıl de olduğu benzer biçimde tekrar ZyWOo oldu.Geçtiğimiz yıl Team Vitality’de yer edinen ZywOo, Blast Premier Fall 2020, IEM Beijing-Haidian 2020 benzer biçimde turnuvalardan kupalarla döndü. 20 yaşındaki genç oyuncu, bir çok istatistikte en

    Sonraki Haber
    Rust Eş Zamanlı Oyuncu Rekorunu Yeniden Kırdı

    Rust Eş Zamanlı Oyuncu Rekorunu Yeniden Kırdı

    4 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Rust'tan Yepyeni RekorÖzellikle gösterim platformu Twitch'in oyun dünyasındaki tesiri artık oldukça aleni bir biçimde görülebilir olmaya başladı. Platformdaki yayıncıların takipçilerine gösterdikleri oyunlar kısa müddette istek görüyordu. Bunun bir örneği Among Us olurken son günlerde Twitch'in tesirini gözler önüne seren son oyun Rust oldu.2013 senesinde çıkış icra eden Rust, bugüne dek hatırı sayılı oranda oyuncuya ev sahipliği yapıyordu. Fakat oyun, Pokimane, Shroud, Myth, XQc ve Twitch'in öt

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim