Steam'de Her Ay İlk Alışverişini Yapan Üye Sayısı Ortaya Çıktı

    Steam'de Her Ay İlk Alışverişini Yapan Üye Sayısı Ortaya Çıktı

    Steam'de her ay ilk kez satışını gerçekleştirmiş olan kullanıcıların sayısı belli oldu detaylar aşağıda.

    Steam Rekor Kırmaya Devam Ediyor

    Dünyanın en büyük çevrimiçi oyun satış platformu olan Steam'in her ay ilk kez alışveriş icra eden kullanıcı sayısı açıklandı. Platformda her ay yaklaşık 2,6 milyon yeni kullanıcı ilk alışverişini yaptı.

    Valve, Steam platformu için 2020 yılı incelemesini yayınladı. Platformun verilerini incelediğimizde oldukca ilginç neticelerle karşılaşıyoruz. Özellikle pandemi sebebiyle insanların evlerinde vakit geçirdikleri süreçte oyunlara yöneldikleri istatistiklere de yansıyor.

    Firmanın açıklamasına gore Steam, her ay 2,6 milyon kişiye ilk kez oyun satmayı başardı. Aylık etken kullanıcı sayısı ise 120,4 milyon olarak açıklandı. Bu rakamların aylık minimumlar mı olduğu yoksa yaklaşık mı olduğu bilinmiyor.

    Steam'de Her Ay İlk Alışverişini Yapan Üye Sayısı Ortaya Çıktı


    Steam'in blog gönderisinde şirketin kırdığı başka rekorlar da olduğu göze çarptı. Bunların içinde 62,6 milyon günlük etken oyuncu, 24,8 milyon eş zamanlı olarak etken kullanıcı, 31,3 milyar saat oyun tarihi şeklinde rekorlar yer alıyor.

    Bir başka dikkat cazibeli veri ise satılan oyun sayısında göze çarpıyor. 2020 senesinde oyunseverler bundan önceki yıla oranla !,4 daha çok oyun satın aldı. Oyunlara ayrılan zaman de bundan önceki yıla oranla P,7 artış gösterdi. Bu sürenin toplam oyun süresi mi yoksa yaklaşık oyuncu oyun süresi mi olduğu açıklanmadı.

    Sanal gerçeklik de geçtiğimiz yılda büyük ilerleme kaydetti. Özellikle de Half-Life: Alyx ile birlikte VR satışları bundan önceki yıla bakılırsa q arttı. Satışların 9'u ise Half-Life: Alyx'in satışlarından oluştur. 

    Steam'de Her Ay İlk Alışverişini Yapan Üye Sayısı Ortaya Çıktı


    Bir öteki entresan veri ise oyuncuların kumanda kullanımında göze çarpıyor. 2020 senesinde bir test kumandası yeğleyen oyuncuların sayısı f,6 artarak 1,68 milyara ulaştı. Steam'in yakın zamanda PS5 ve Xbox Series X kumandaları için de yardımcı sunmuş olduğu biliniyor.

    Mart ayında Steam, pandemi döneminde evine kapanan kişiler için güncelleme ve indirmeleri mevzusunda aktörleri sakınan yenilikler yapmıştı. Böylece oyuncuların evde daha huzurlu vakit geçirebilmesi olası olmuştu. 


    Steam Cüzdan Kodu için buraya tıklayın


    Steam Hesap Satışı için buraya tıklayın



    Önceki Haber
    Sons Of The Forest’dan Yeni Oynanış Fragmanı Yayınlandı

    Sons Of The Forest’dan Yeni Oynanış Fragmanı Yayınlandı

    4 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Sons Of The Forest HakkındaSons Of The Forest, yeni bir sürü element ve bir ihtimal de son 2 yılda gördüğümüz en iyi oyunlardan birisi olarak sayıyoruz. Dying Light 2’nin duyurulmasından sonrasında Sons Of The Forest, The Game Awards şeklinde armağan törenleriyle karşımıza çıktı. Hikaye ve karakterler tamamen değişik ve CO-OP oynayacak oyuncular için yeni avantajlar sunmakta. Oyuna o denli fazla iyi yenilik gelmiş ki hepsini sıra sıra sizlere anlatacağız.İlk gelen mühim yenilik hikaye. Hikaye Öz

    Sonraki Haber
    GTA 6'da Vice City Olacağı Söylentilerini Alevlendiren GTA Online Sürprizi

    GTA 6'da Vice City Olacağı Söylentilerini Alevlendiren GTA Online Sürprizi

    4 yıl önce 6 dk okuma süresi

    İki boyutlu haritalarda dikdörtgene benzeyen otomobilleri kaçırdığımız günlerden günümüze GTA serisi fazlaca gelişti, fazlaca değişti. Her oyun büyük başarı yakalasa da birtakım oyunlar ve bölgeler, oyuncuların gönlünde ayrı bir yer edindi.GTA fanatikleri için hususi bir yeri bulunan Vice City'nin GTA 6'nın bir parçası olacağına dair oldukca sayıda söylenti ve iddia bulunuyordu. Oyuna yeni eklenen bir ceket de bu söylentilerin tekrar alevlenmesine niçin oldu.Yeni bir Vice City göndermesiGTA 5 oy

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim