Steam Yeni Kullanıcı Rekorunu Kırdı

    Steam Yeni Kullanıcı Rekorunu Kırdı

    Karantinada eve tıkılan insanlar, yeni oyunların çıkmasıyla birlikte Steam'de inanılmaz bir yoğunluk oluştu. Bu sayede Steam yeni eşzamanlı kullanıcı rekorunu kırdı, detaylar aşağıda.

    Steam Rekorunu Tazeledi

    SteamDB veri takip sitesi üzerinden yaptığımız takip sonucu Steam, önceki eşzamanlı kullanıcı sayısını aşarak bugün 24.776.635 oyuncuyla yeni bir rekor kırdı. Korona virüs salgını nedeniyle evde kalma durumu ve karantinalar sayesinde Steam kullanımını arttı. Bu yılın Mart ayında bu yeni rekorlar kırıldı, bu artış muhtemelen daha da artacaktır. Ancak kış mevsiminin başlaması, bazı ülkelerdeki karantinalar ve Cyberpunk 2077'nin piyasaya sürülmesinin etkisi bu rekorda çok büyük öneme sahip. Tek başına Cyberpunk 2077, bu haftanın başlarında bir milyondan fazla eşzamanlı Steam kullanıcısıyla buluştu ve bu, platformdaki tek oyunculu bir oyun için rekor. 


    Steam Yeni Kullanıcı Rekorunu Kırdı


    CS: GO'nun artan popülaritesi de bu başarıya büyük katkı sağladı. Counter-Strike: Global Offensive, ilk olarak Mart ayında 1,2 milyonluk zirve ile 1 milyon oyuncuyu geçti ve aynı hızla düştü, ancak ortalama oyuncu sayıları yıl boyunca geçmiş toplamlardan çok daha yüksek kaldı. Artık 1 milyon ortalama oyuncu seviyesine doğru istikrarlı bir şekilde tırmanıyor.


    Bu yılın başlarındaki kayıtların aksine, Steam tarafından oyun içi olarak kaydedilen oyuncu sayısı Mart ayına göre önemli ölçüde daha düşük. Mart ayında 8.1 milyon oyuncu oyundayken bugün zirvede sadece 7.1 milyon oyuncu oyundaydı. Bunun nedeni belli değil, ancak bazı oyuncular oynadıkları oyunu Steam'e bildirmemeyi tercih ediyor.


    İtemsatış güvencesiyle uygun fiyatlardan Steam Cüzdan Kodu satın almak için tıklayın.


    Önceki Haber
    Cyberpunk 2077 Ön Sipariş Döneminde 8 Milyon Satış Yaptı

    Cyberpunk 2077 Ön Sipariş Döneminde 8 Milyon Satış Yaptı

    4 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Cyberpunk 2077 Ön Sipariş Rakamları Açıklandı10 Aralık 2020 tarihinde çıkış yapan Cyberpunk 2077, RPG yani rol yapma unsurları içeren bir aksiyon oyunudur. Şu anda PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S&X ve Stadia için yayınlandı.Oyunda bulunan ufak hataların yanı sıra, optimizasyon konusunda büyük problem yaşanıyor. Özellikle PS4 ve Xbox One oyuncuları durumdan çok şikayetçi. Ufak bir güncelleme yaması gelse de optimizasyon konusu tam çözüme ulaşabilmiş değil, CD Projekt kısa süre içerisinde bu

    Sonraki Haber
    Cyberpunk 2077 PS4'de Düzgün Çalışmıyor

    Cyberpunk 2077 PS4'de Düzgün Çalışmıyor

    4 yıl önce 4 dk okuma süresi

    10 Aralıkta oyuncularla buluşan Cyberpunk 2077, PC, PS5, Xbox Series S ve Xbox Series X gibi platformlarda sorunsuz denilebilecek bir seviyede yayınlandı. Fakat oyunun PS4 ve Xbox One sürümünde hatalar ve optimizasyon sorunları sebebiyle oyun oynanamıyor. CD Projekt RED, PS4 konusunda daha önce iddialı konuşmuş olmasına rağmen böyle bir başarısızlık oyuncular tarafından kabul edilmedi, şirket eleştiri yağmuruna tutuldu.Ufak bir güncelleme ile müdahale edilmek istense de, kısa sürede çözülebilece

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim