Valorant Raze Oynanış Rehberi

    Valorant Raze Oynanış Rehberi

    Riot Games'in Haziran 2020 tarihinde resmi olarak yayınladığı Valorant oyunundaki Raze isimli ajanın oynanışı hakkında detaylı bilgiler aşağıda.

    Düellocu Ajan Raze Nasıl Oynanır?

    Son zamanlarda popüler olan oyuncularında beğenerek oynadığı Riot Games'in geliştirdiği Unreal Engine 4 oyun motoruna sahip Valorant isimli oyununun ekonomisi ve stratejileri söz konusu olduğunda CS:GO ile karşılaştırıldı, ancak Counter-Strike'ın aksine, her ajana benzersiz bir oyun içi beceri seti verildi ve oyuncular kimi oynamak istediklerini seçme seçeneğine sahip. Oyundaki tartışmasız en güçlü patlayıcılarla donatılmış olan Raze, bu betanın başlarında en güçlü Ajanlardan biri olarak kendisine bir isim yaptı. O kadar güçlü ki, oyunda daha iyi olmak istiyorsan onunla nasıl oynanacağını öğrenmen şart. Raze'in en iyi şekilde nasıl kullanılacağına dair bazı önemli bilgiler.

    Valorant Raze Oynanış Rehberi

    Öncelikle Yeteneklerini Tanımalıyız, Raze'in Yetenekleri Nelerdir?

    Bu kulağa çok açık geliyor ama Raze’nin yeteneklerinin ne işe yaradığını ve onu diğerlerinden ayıran şeyin, onun için ortalama bir oyuncu olmakla harika bir oyuncu olmak arasındaki farkı tam olarak bilmek olacak. Neyse ki, Raze’in yetenek kiti son derece basit ve daha karmaşık Ajanlardan bazılarına kıyasla onu oynamak aslında oldukça kolay.

    Valorant'taki tüm Ajanların dört yeteneği var, ancak bazı Ajanların genellikle bir veya iki oldukça güçlü yeteneği olduğunu, geri kalanını daha az etkili ve bazı durumlarda kesinlikle işe yaramaz hale getirdiğini söylemek gerekir. Ancak, Raze ile gerçekten paranızın karşılığını alırsınız. Patlayıcı, agresif ama aynı zamanda kendini zor durumlardan çabucak kurtarabilir. Bu yetenekleri listelersek şöyledir.

    • BomBot
    • Patlayıcı Çanta
    • Renk Tesirli Bomba
    • Nefes Kesen

    Valorant Raze Oynanış Rehberi

    Boom Bot Yeteneği

    Bom bot, Roomba'ya benzeyen oldukça sevimli bir robottur. Bunu haritanın bir bölümünü temizlemek için kullanabilirsiniz. Ona komut verdiğinizde düşman görürse, onlara kilitlenir, sonra patlar. Oldukça fazla zarar veriyor. Ancak oyuncular patlamadan önce onu yok edebilir. ValorantRaze olarak oynamak için boom botunun birkaç kullanımı vardır.

    • Boom Bot ile bir Alanı Temizleme - Valorant'ta, Raze’in bom botu bir koridor veya şeride gönderilebilir. Bir oyuncuyla karşılaşırsa, ya ağır hasar verir ya da başka şekilde patlar. Bunu tek seferde tüm şeridi temizlemek için kullanabilirsiniz.
    • Takip - Bu çalıştırmada, nasıl takip edeceğinize dair birkaç seçeneğiniz var. Bom botun ardından takip edebilir ve bulduğu kişiyi önceden siz öldürebilirsiniz. Bu, size avantaj sağlar ve düşman oyuncuları bastırmak için kullanır. Bu şekilde, küçük robotun potansiyelini biraz boşa harcarsınız.
    • Başka Bir Rotaya Girin - Robotlar, gerçekleştiğini duyduğunuzdan beri yönlendirdiği bir tür keşif sağlar, bundan yararlanabilirsiniz. Aynı noktaya giden başka bir şeridi alabilirsin, bom bot başka bir yönden kapanmalıdır. Ya dikkatini dağıtır ya da bir düşmanı ortadan kaldırır. Bu, tek bir yol yerine aynı anda iki rotayı seçmenize ve birkaç yönden bir düşmana gelmenize olanak tanır.

    Valorant Raze Oynanış Rehberi

    Patlayıcı Çanta Yeteneği

    Patlayıcı Çanta, Raze’in çok yönlü yeteneklerinden biridir. Saldırgan, savunmacı ve hatta hareketlilik olarak kullanabilirsiniz. Bu biraz pratik gerektirecek bir şey. Yüzeylere atabildiğiniz bomba, oraya yapışır. Daha sonra onu oldukça kolay bir şekilde patlatabilirsiniz. 

    • Tuzak Olarak - Patlama paketini yerleştirin ve biraz hasar verebildiği zaman patlatın. Bu, bu silahın en etkisiz kullanımıdır, ancak işi halledecektir.
    • Kalabalık Kontrolü - Düşmanları bir koridordan geri çekmeye zorlamak için önceden patlatmak da işe yarar. Paketin ön tarafındakilere zarar veren bir patlama, takımınızı etrafta dolaştırmak ve saldırganlarla başa çıkmak için konumlandırmak için size biraz zaman kazandırabilir.
    • İlerlemek - Bunları fırlatabilirsin, böylece düşmanları dağıtmak veya bazı hasar işleri yapmak için onları öne fırlatabilirsin.
    • Hareket - Bu açık arayla en ilginç kullanımdır. Bu paketleri doğrudan doğruya doğru itmek veya içeri doğru itmek için üfleyebilirsiniz. Bir yüzeye inmek için kendinizi havaya itmek için kullanabilirsiniz. Ancak, kendinizi acele etmek için bir koridorda uçarak da gönderebilirsiniz. Patlama paketiyle hareketin kullanımları bir oyunu gerçekten sarsabilir ve çoğu düşman bunun geldiğini görmez.
    • Uyarı - Bu bir hareket şeklidir, ancak bağımsız olarak bahsetmeye değer. Bir patlama paketini kurtarırsanız, onu baskı altındayken hapishaneden çıkış kartı olarak kullanabilirsiniz. Fırlatın ve sizi güvenliğe geri götürmesine izin verin.

    Valorant Raze Oynanış Rehberi

    Renk Tesirli Bomba Yeteneği

    Renk Tesirli Bomba, Raze için bir el bombasının oldukça eğlenceli bir versiyonudur. Bu el bombaları fırlatılabilir, patlayabilir, ardından daha küçük el bombalarına bölünebilir ve daha sonra tekrar patlayabilir. Menzilde biri yakalanırsa, tüm bu patlamalar çok fazla hasar verir. Bunları kullanmak için en iyi zamanlar:

    • Ofansif olarak - Bunun saldırgan yetenekleri oldukça açıktır, onu ölmek istediğiniz oyuncuya atın.
    • Bir İtişi Durdurun - Bunları, bir düşman ekibinin size karşı saldırmasını durdurmak için gerçekten iyi kullanabilirsiniz. Patlama ilk patlamasından sonra epey uzağa yayıldığı için size epey bir zaman kazandırır. Düşmanların da onlara çarpmayacağı kadar hasar verirler. Onları mümkün olan son saniyede atmaya çalışın, burada en büyük etkiye sahip.
    • Sage - Takımınızdaki bir Sage ile oynamak, bombaları Raze gibi doğru şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır. Yavaş kürede bir oyuncuyu yakalayabilirlerse, bir el bombası isabetiyle ölürler. Bunu koordine etmeye değer çünkü bu şekilde çok sayıda ücretsiz öldürme elde edebilirsiniz.

    Valorant Raze Oynanış Rehberi

    Nefes Kesen Ulti Yeteneği

    Showtopper, Raze'deki ulti yetenektir. Kısa bir soğumaya sahip bir roketatar, çarpma üzerinde büyük bir AOE etkisi olan hızlı bir roket ateşliyor. Bu, bozulma ve hasar verme için harika çalışıyor. Bununla birlikte, bu roketlerle kendinize zarar verebilirsiniz, bu yüzden yeterince uzağa nişan almaya dikkat edin. Bunları kullanmak için bazı ipuçları.

    • Bunu savunma amaçlı kullanmak, düşmanları geri püskürtmenizi sağlar. Bu, bir patlama paketi ile yüksek bir sıçrama ile birleştirildiğinde etkilidir.
    • Çoğunlukla, aklınızda tutmanız gereken tek şey düzgün bir görüş alanıdır. Bazı haritalarda bunu bulmak daha zordur, bu yüzden bunu aklınızda bulundurun.
    • Kapalı bir alanda ama uzaktan ateş etmeye çalışın.
    • İlk başta roketin yarıçapında ustalaşmak zor olabilir, ancak biraz zaman ve pratikle, ne kadar büyük bir patlama yapacağınıza dair iyi bir karar vereceksiniz.

    Raze Montaj Videosu:




    Önceki Haber
    Rust Nedir? Nasıl Oynanır?

    Rust Nedir? Nasıl Oynanır?

    4 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Rust Nedir ve Ne Zaman Çıktıİlk olarak 11 Aralık 2013 tarihinde Facepunch Studios tarafından Unity oyun Motoru kullanarak piyasaya sürülen Hayatta kalma türündeki Rust oyuncuların beğenisine sunuldu. Oyun aşağıdaki platformlarda kullanıma sunuldu.PlayStation 4Xbox OneMicrosoft Windows LinuxMac OSRust Nasıl Oynanır ve Nereden İndirilir?Oyuna girdiğinizde elinizde yalnızca bir kaya bir meşale oluyor yapmanız gereken odun ve taş elde etmek. Elde ettiğiniz taşlar ve odunlar ile kendinize taş kazma v

    Sonraki Haber
    League of Legends Yone Oynanış Rehberi

    League of Legends Yone Oynanış Rehberi

    4 yıl önce 7 dk okuma süresi

    League of Legends Nedir?League of Legends Riot Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan Moba türünde dünyanın en çok oynanan oyunlarından biridir. Oyunun amacı rakibin merkez üssünü yıkmak ve zafere ulaşmaktır. Beşerli iki takımdan oluşan bu oyunda 150'den fazla şampiyon arasından tercih yapılarak, kendinize özgü eşya düzeni oluşturduğunuz ve rakibin kulelerini yıkarak onları bozguna uğrattığınız rekabetçi çevrimiçi bir oyundur.Yone Ne Zaman Çıktı?24 Temmuz 2020 tarihinde League of Legends oy

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim