Fortnite App Store'dan Kaldırıldı.

    Fortnite App Store'dan Kaldırıldı.

    Fortnite App Store'dan kaldırıldı mı? Fortnite App Store'dan neden kaldırıldı? Fornite Google Play Store'dan kaldırıldı mı? Tüm detaylar haberimizde.

    Fortnite App Store'dan Neden Kaldırıldı?

    Epic Games'in dünyaca popüler battle royale oyunu Fornite, oyun içi ödeme seçeneği eklediği için Apple'ın kullanım şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle App Store'dan kaldırıldı. Bu gelişmelerin üzerine Fortnite, Apple'a dava açmaya hazırlanıyor.

    Fortnite App Store'dan Kaldırıldı.

    Fortnite Neden Bu Yola Başvurdu?

    App Store bünyesinde bulunan tüm uygulamalardan tam %30 komisyon alıyor. Epic Games, Fortnite ile tahminimizce bu duruma artık dur demek istedi. Oyun içerisine direkt ödeme sistemi eklemekle kalmayıp, oyunculara indirim de sundu. Bu sayede App Store'a komisyon vermeden para kazanabilecekti. Epic Games duruma çok tepkili. Firma resmi Twitter adresinden 65 sayfalık bir pdf yaplaştı ve dava için hazır olduklarını belirtti.

    Apple Tarafından Konuyla İlgili Açıklama Geldi

    "Epic Games bugün App Store'un tüm geliştiriciler için eşit olarak uygulanan ve kullanıcıların güvenini sağlayacak şekilde tasarlanan kurallar ve yönergelerini ihlal etme yönünde talihsiz bir adım attı. Bunun sonucu olarak Fortnite oyunları mağazadan kaldırıldı.Epic Games 10 yıldır App Store'da uygulamalarını barındırıyor ve bu ekosistemin geliştiricilere sağladığı özelliklerden en iyi şekilde faydalandı. Epic, App Store ilkelerini ve yönergerlerini kendi iradesiyle kabul etmişti. App Store'da başarılı bir iş modeli kurmuş olmalarından dolayı mutluyuz. Ancak kendilerinin bazı iş çıkarları nedeniyle bugün artık özel anlaşmalar istiyor olmaları, bizim yönergelerimizin tüm geliştiriciler için eşit bir oyun alanı sunduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu ihlal durumunu çözmek amacıyla Epic ile birlikte çalışma için her türlü çabayı göstereceğiz."

    Epic Games CEO'su Tim Sweeney'in Açıklaması

    "Apple çıldırmış durumda. Üniversiteler şu an iPhone uygulamaları üzerinden sanal sınıflarda öğretim gerçekleştiriyor olsa, Apple bu üniversitelerin yıllık ücretlerinin %30'unu kendisine isteyecek. Sırf insanların uygulamalara erişmek için kullandığı telefonları yapıyor diye Apple'ın şirketlerin kazancını ellerinden alma hakkı yok."

    Twitter'da Büyük Tepki Var!

    Twitter'da #freefortnite başlığı altında insanlar Apple'a tepkilerini dile getiriyor. Oyuncular Apple'ı tekelleşmek ve diktatörlük ile suçluyor.

    Epic Games bu video ile birlikte Apple'a anlamlı bir mesaj verdi.

    Fornite Google Play Store'dan da Kaldırıldı Mı?

    "Epic Games yaptığı açıklamada şunları belirtti:

    Fortnite, Google Play, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, Mac, GeForce Now ve Android'deki Epic Games uygulamasında kullanılmaya devam ediyor. Hesabınız, ilerlemeniz ve satın alımlarınız da bu platformlarda kullanılabilir durumda kalır.

    Apple güncellemeleri ENGELLEDİĞİ için Fortnite Bölüm 2 - Sezon 4 yayınlandığında yeni Sezonu iOS'ta oynayamayacaksınız. #FreeFortnite ile sesinizi duyurun"


    İtemsatış güvencesiyle Fortnite Hesap Satışı Yapabilir, ya da Fornite Hesap Satın Alabilirsiniz.


    Önceki Haber
    LoL Smurf Yapmak İçin En Uygun Şampiyonlar

    LoL Smurf Yapmak İçin En Uygun Şampiyonlar

    4 yıl önce 7 dk okuma süresi

    League of Legends Smurf Nedir?League of Legends'de smurf, kendi liginden daha düşük liglerde oynayan oyunculara denir. Smurf hesapta oynayan oyuncuların birden fazla amacı olabilir.Kimileri kendini geliştirmek için farklı şampiyonları, farklı koridorları veya farklı eşya dizilimlerini deniyor olabilirler.Bu gayet doğal bir durum, zaten çoğu oyuncunun birden fazla hesabı bulunmaktadır.League of Legends Smurf İçin En İyi Şampiyon TercihleriHangi şampiyonları oynayarak daha hızlı lig atlarım?EkkoEk

    Sonraki Haber
    EA Play Duyuruldu!

    EA Play Duyuruldu!

    4 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Electronic ArtsOyuncular arasında bilinen adıyla EA, Amerika merkezli video oyun üreticisidir. 2005'ten bu yana dünya oyun piyasasının en büyük şirketi konumundadır. Toplam geliri yaklaşık 6 milyar $'dır. Kurucusunun adı Trip Hawkins'dir.EA Origin Accsess ve EA Accsess, EA Play Adını Alıyor.Electronic Arts şirketinin dev hizmeti olan EA Origin ve EA Access artık EA Play adında birleşiyor. 18 Ağustos tarihi itibarıyla geçerli olacak bu yeniliğin avantajları da olacak. Eğer daha önceden Origin vey

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim