Valorant ve Destiny2’nin yapımcıları hileye karşı birlik oluyor.

    Valorant ve Destiny2’nin yapımcıları hileye karşı birlik oluyor.

    Valorant’ın yapımcısı Riot ile Destiny 2‘yi geliştiren Bungie, oyunlarındaki hile sorununu aşmak için ortak hareket etme sonucu aldı. Buna nazaran iki firma, GatorCheats adlı siteye hile satışı yapmış olduğu nedeni öne sürülerek ortak dava açtı.

    Hile yapımcısı GatorCheats karşında ortak hareket edilecek 

    İki firma, 8 Ocak’ta hile yazılımlarını üretip satışını icra eden sitenin stüdyolarına milyonlarca dolar zarar vermesinin yanında itibarlarının da zarar gördüğünü iddia ederek dava yoluna gitti. Polygon tarafınca elde edilmiş bilgilere bakılırsa davacı şirketler, hilelerin Valorant ve Destiny 2‘nin oynaması parasız para kazanma modelini baltaladığını anlatım etti.


    Firma avukatlarının yapmış olduğu açıklamalarda, “Oyuncu deneyiminin dirimsel bir parçası, oyunların adaleti ve bütünlüğüdür. Bu nedenle davacılar, bütün oyuncuların eşit düzeyde durmasını ve oyunlarda ilerleme mevzusunda adil bir şansa haiz olmasını sağlamak için çok önemli oranda vakit ve para yatırmaktadır. Oyuncular, başkalarının hile yaptığını yada haksız bir avantaja haiz bulunduğunu algılarsa, oyunlardan hüsrana uğrayacak ve oynamayı bırakacaktır” ifadeleri kullanıldı.


    Davada ek olarak GatorCheats’in kurucusu Cameron Santos’un Kasım ayında Bungie tarafınca uyarıldığı ve bu doğrultuda satışların durdurulduğu belirtildi. Gator, ilk başlangıçta karara uyarak aktörleri yazılımı satmayı durduracağı mevzusunda bilgilendirdi. Ancak sonrasında halkoyu önünde, hileleri satın almış olan oyuncular için desteğin devam edeceğini açıkladı.


    Oyun firmalarının hileler mevzusunda dava açmaları görülmemiş bir mevzu değil. Ağustos 2020’de Activision, Call of Duty: Warzone hile yapıcısına dava açmıştı. Ubisoft da 2019 senesinde Rainbow Six Siege için bir hackera dava açmıştı.



    Önceki Haber
    Epic Games, 280₺ Değerinde Oyunu Bedava Vericek

    Epic Games, 280₺ Değerinde Oyunu Bedava Vericek

    4 yıl önce 4 dk okuma süresi

    Her hafta kısa süreliğine bedava yapmış olduğu oyunlarla geniş bir fanatik kitlesine ulaşan Epic Games, yeni yıla hususi başlatmış olduğu 15 günlük bedava oyun serisini geçtiğimiz günlerde tamamladı. Seri süresince birçok oyun bedava halde sunulsa da pek bir çok oyuncuların ilgisini çekmeyi başaramadı. Ancak bakıyorum da Epic, bu hafta vereceği bedava oyunla takipçilerin gönlünü kazanacak.Epic Games'te önümüzdeki haftanın bedava oyunu, Steam'de 280 TL'den satışa sunulan Star Wars Battlefront II:

    Sonraki Haber
    GTA 6'da Kadın Karakter Geleceği İddia Ediliyor

    GTA 6'da Kadın Karakter Geleceği İddia Ediliyor

    4 yıl önce 6 dk okuma süresi

    Gta 6 Tom Henderson AçıklamasıCall of Duty'nin en sağlam sızıntı kaynaklarından bir tanesi olan Tom Handerson, bu defa GTA 6 ile alakalı konuştu. Ucu aleni bir izahat meydana getiren Handerson, GTA 6'da bir de hanım karakterin olacağını söyledi. Ancak bu karakterin oyundaki yerinin nasıl sonuçlanacağı şu an için bilinmiyor. Rockstar Games'in üstünde çalıştığına inanılan, en azından inanmak istediğimiz GTA 6 ile alakalı yeni bir büyüme yaşandı. Özellikle de Call of Duty sızıntılarıyla ses getirme

    En son yorumlar
    Bu haber için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

    Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz ?

    Arama

    Hızlı Erişim

    Hesabım

    İletişim